Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Napels wil voetbalstadion naar Maradona vernoemen

Burgemeester Napels wil voetbalstadion naar Maradona vernoemen

NAPELS (ANP) - De burgemeester van Napels heeft woensdag voorgesteld om het San Paolo-stadion om te dopen ter ere van de overleden Argentijnse topvoetballer Diego Maradona, die geldt als een clubicoon bij SSC Napoli. Maradona speelde er van 1984 tot 1991.

"Laten we het San Paolo-stadion vernoemen naar Diego Armando Maradona!!!", schreef burgemeester Luigi de Magistris op Twitter. Het stadion werd woensdag fel verlicht ter ere van de gewezen sterspeler terwijl de Napolitaanse tifosi buiten rouwden.

Maradona hielp Napoli tweemaal aan de landstitel, in 1987 en 1990, en werd zo een held in de Zuid-Italiaanse arbeidersstad. Fans gingen er woensdag massaal de straat op terwijl het nieuws van Maradona's overlijden verspreidde.

"Diego liet onze mensen dromen, hij verloste Napels met zijn genialiteit", schreef burgemeester De Magistris op Twitter. "Diego, Napolitaan en Argentijn, je gaf ons vreugde en geluk! Napels houdt van je!"

"Het kan een idee zijn", zei Aurelio de Laurentiis, de eigenaar en voorzitter van SSC Napoli in een radio-interview over de suggestie van de burgemeester. "Morgen wil ik beelden van zijn prestaties tonen in het stadion", aldus De Laurentiis.

Napoli ontvangt donderdag het Kroatische Rijeka voor een wedstrijd in de Europa League. Aan de wedstrijd zal één minuut stilte voorafgaan.

Meer uit Buitenland

President Guyana stemt in met dialoog over grensconflict

CARACAS/GEORGETOWN (ANP/AFP) - De Venezolaanse regering heeft buurland Guyana voorgesteld een bijeenkomst "op hoog niveau" te houden om het conflict rond de olierijke grensregio Essequibo te bespreken. Volgens media in Georgetown heeft de Guyanese president Mohamed Irfaan Ali daarmee ingestemd. Een datum voor de top zal snel worden geprikt.

1 uur geleden
Klimaatactivisten vergroenen Canal Grande

VENETIË (ANP) - Klimaatactivisten hebben toegeslagen in Venetië door het water van het Canal Grande groen te kleuren. Dat gebeurde volgens het Italiaanse persbureau ANSA met een milieuvriendelijke, fluorescerende stof.

3 uur geleden
Houthi-rebellen willen scheepvaart naar Israël platleggen

SANAA (ANP/RTR) - Een militaire woordvoerder van de Houthi-rebellen in Jemen heeft scheepvaartbedrijven, ongeacht waar ze gevestigd zijn in de wereld, gewaarschuwd voor samenwerking met Israël. De organisatie dreigt de doorvaart door de Rode Zee naar Israëlische havens te blokkeren als er geen of onvoldoende hulpgoederen naar de Gazastrook worden getransporteerd.

4 uur geleden
Palestijnen: dodental Gazastrook nadert 18.000

GAZA-STAD (ANP) - Volgens de Palestijnen in de door Israël belegerde Gazastrook stijgt het dodental door de "Israëlische agressie" richting 18.000. Het door Hamas gecontroleerde ministerie van Gezondheid meldt op X inmiddels 17.700 doden en 48.780 gewonden sinds het begin van het gewapende conflict op 7 oktober.

5 uur geleden
Dissidente Iraanse Nobelprijswinnares in hongerstaking

TEHERAN (ANP/DPA/AFP) - De Iraanse winnares van de Nobelprijs voor de Vrede, Narges Mohammadi, is een dag voor de prijsuitreiking in een driedaagse hongerstaking gegaan. De in Iran opgesloten mensenrechtenactiviste maakte dit bekend op haar Instagrampagina, die vrienden in het buitenland voor haar bijhouden.

6 uur geleden
Erdogan veroordeelt veto VS tegen wapenstilstand Gaza

ANKARA (ANP/DPA/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft het veto van de Verenigde Staten in de VN-Veiligheidsraad tegen een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza veroordeeld. "Helaas werd de wapenstilstand afgewezen, met alleen de Amerikaanse stem tegen. Een rechtvaardige wereld is mogelijk, maar niet met de VS", zei de Turkse president.

6 uur geleden
Team van Russische dissident Navalni heeft al dagen geen contact

MOSKOU (ANP/DPA) - Het team van de gevangen Kremlin-tegenstander Aleksej Navalni heeft nog steeds geen teken van leven van de 47-jarige dissident, die in slechte gezondheid verkeert. Er is nog steeds geen nieuws, vertelde een advocaat van de fervent criticus van president Vladimir Poetin. Het team probeert inmiddels al vijf dagen contact met hem op te nemen.

9 uur geleden