Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Moskou kondigt nieuwe coronamaatregelen aan

Burgemeester Moskou kondigt nieuwe coronamaatregelen aan

MOSKOU (ANP/RTR) - De burgemeester van Moskou roept bedrijven op hun werknemers vanaf maandag weer zoveel mogelijk thuis te laten werken. Het aantal coronabesmettingen in Rusland breekt de afgelopen tijd nieuwe records.

Burgemeester Sergei Sobjanin van de hoofdstad adviseert verder iedereen met chronische gezondheidsproblemen en mensen ouder dan 65 jaar om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Rusland is met ruim 1,1 miljoen besmettingen een van de landen met het hoogste aantal coronabesmettingen wereldwijd. De afgelopen 24 uur werden er 7212 nieuwe infecties bijgeteld, het hoogste aantal sinds 23 juni. Het laatste etmaal zijn er volgens nationale cijfers 108 mensen gestorven aan de gevolgen van het virus. De grootste concentratie van nieuwe besmettingen is in en om Moskou.

Recordaantallen

Vrijdag meldden ook Polen en Slowakije recordaantallen besmettingen. In Polen kwamen er 1587 nieuwe gevallen bij, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Slowakije zag het aantal besmettingen de afgelopen 24 uur oplopen met 419 gevallen, de derde dag op rij dat het recordaantal wordt gebroken. In Tsjechië werden 2913 nieuwe gevallen gemeld, het op één na hoogste getal sinds het begin van de pandemie.

De Wereldgezondheidsorganisatie sloeg vorige week alarm over de snelheid waarmee het coronavirus in Europa om zich heen grijpt. De nieuwe besmettingen die in september zijn gemeld, zouden volgens regionaal directeur Hans Kluge een "wake-upcall" moeten zijn.

Meer uit Buitenland

Von der Leyen wil aparte commissaris voor Defensie

STRAATSBURG (ANP) - Ursula von der Leyen wil de komende vijf jaar een "echte Europese Defensie-unie" opbouwen. Als ze later donderdag wordt herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat ze een commissaris voor Defensie benoemen.

7 uur geleden
Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE (ANP/AFP) - Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met "grote spoed" naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

8 uur geleden
CNN: Pelosi vertelt Biden dat hij Trump niet kan verslaan

WASHINGTON (ANP) - De Democrate Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft president Joe Biden verteld dat uit peilingen blijkt dat hij Donald Trump niet kan verslaan. Dat meldt CNN.

10 uur geleden
Vance accepteert Republikeinse nominatie voor vicepresidentschap

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse senator James David Vance uit Ohio, beter bekend als J.D. Vance, heeft in een speech voor de Republikeinse conventie in Milwaukee de nominatie van zijn partij voor het vicepresidentschap aanvaard. Oud-president Donald Trump had maandag al op zijn sociaal medium Truth Social aangekondigd dat Vance zijn running mate wordt. Als Trump wint in november, wordt Vance (39) vicepresident.

11 uur geleden
NASA stuurt dure robot toch niet naar de maan

HOUSTON (ANP/DPA) - NASA stuurt toch geen rover, een rijdende robot, naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De kosten van de missie liepen te hoog op.

11 uur geleden
VS-senator Menendez ontkent mediaberichten over zijn opstappen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Democratische senator Bob Menendez ontkent dat hij van plan is af te treden nu hij schuldig bevonden is aan corruptie. Eerder op woensdag had de nieuwszender NBC News gemeld dat Menendez mensen in zijn directe omgeving heeft verteld dat hij zal aftreden als senator vanwege zijn veroordeling.

12 uur geleden
Europese top van EU en buurlanden test ook relatie met Britten

WOODSTOCK (ANP) - Migratie en de hulp aan Oekraïne zijn opnieuw belangrijke thema's op de vierde top van de Europese Politieke Gemeenschap. Maar de vergadering op het Engelse kasteel Blenheim, de geboorteplaats van Winston Churchill, wordt onverwacht ook een test voor een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa na de Brexit van 2020.

12 uur geleden