Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Liverpool fel gekant tegen hervatting competitie

Burgemeester Liverpool fel gekant tegen hervatting competitie

LIVERPOOL (ANP) - Burgemeester Joe Anderson van de stad Liverpool ziet een hervatting van de Premier League totaal niet zitten in de huidige coronacrisis. "Daar moeten we niet aan beginnen. Het dient in deze tijden eerst om gezondheid, veiligheid en het leven van mensen te gaan. Ik denk dat voetbal op de tweede plaats moet komen als we een keuze moeten maken. Het beste daarom is om het seizoen nu af te sluiten. Liverpool verdient dan de titel. Ze hebben de competitie duidelijk gewonnen", betoogde hij bij de BBC.

Volgens Anderson is het spelen van wedstrijden op neutrale locaties zonder publiek geen optie. "Ik vrees dat er dan toch nog heel veel mensen naar Anfield komen om gezamenlijk een feestje te vieren. Ik deel de zorgen in deze kwestie met de politie. Het zal heel moeilijk worden om de mensen rond het stadion op veilige afstand van elkaar te houden. Dat zou lachwekkend zijn."

Liverpool leidt met een marge van 25 punten en nog negen wedstrijden te spelen. De Engelse club heeft nog maar twee overwinningen nodig voor de eerste landstitel in dertig jaar.

Teleurstelling

Liverpool reageerde teleurgesteld op de stellingname van de burgemeester. Volgens de clubleiding zijn er geen bewijzen voor de uitlatingen van Anderson. Onlangs hebben beide partijen nog gesproken over de mogelijkheid van duels achter gesloten deuren, gaf de koploper van de Premier League te kennen. Ook heeft de club van diverse supportersorganisaties van de 'Reds' de toezegging gekregen dat de fans zich rond wedstrijden aan de regels zullen houden wat betreft onder meer de onderlinge afstand die in acht moet worden genomen.

De twintig clubs uit de Premier League bespreken vrijdag via een videoverbinding een mogelijke hervatting van het seizoen, dat op 13 maart vanwege de uitbraak van het coronavirus stilviel. Volgens Britse media mikken de clubs op een herstart voor medio juni, mits de regering en de gezondheidsexperts daarmee instemmen. Met het uitspelen van de Premier League zijn grote financiële belangen gemoeid.

Meer uit Voetbal

Feyenoord neemt Lopez over van San José Earthquakes

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft zich versterkt met Marcos Lopez. De 22-jarige linksback is overgenomen van de Amerikaanse voetbalclub San José Earthquakes. Hij heeft een contract getekend tot medio 2026.

2 uur geleden
Feyenoord bevestigt vertrek verdediger Senesi

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft het vertrek van Marcos Senesi naar Bournemouth bevestigd. De verdediger ontbrak het afgelopen weekeinde wegens de aanstaande overgang naar de club uit de Engelse Premier League al in de selectie van de Rotterdamse club voor het competitieduel bij Vitesse.

6 uur geleden
Monaco-trainer Clement vertrouwt op goede afloop tegen PSV

MONACO (ANP) - AS Monaco ziet de uitwedstrijd tegen PSV in de derde voorronde van de Champions League met vertrouwen tegemoet. "Voor mij zijn wij mentaal gezien de favoriet. Ik ben er namelijk zeker van dat wij fysiek gezien beter zijn dan PSV. Dat moeten we wel bewijzen op het veld", zei trainer Philippe Clement op de afsluitende persconferentie, die hij in Frankrijk hield.

7 uur geleden
Oud-Feyenoorder Boëtius stapt over naar Hertha BSC

BERLIJN (ANP) - Jean-Paul Boëtius stapt over naar Hertha BSC. De middenvelder heeft een contract tot medio 2025 getekend bij de Berlijnse club uit de Bundesliga. De oud-Feyenoorder zat na zijn vertrek bij Mainz zonder club.

7 uur geleden
Van Bronckhorst wil zich met Rangers revancheren tegen Union

GLASGOW (ANP) - Giovanni van Bronckhorst heeft de hoop op een plek in de play-offs van de Champions League met Rangers FC nog niet opgegeven. De Nederlandse trainer moet dinsdag tegen de Belgische club Union een nederlaag van 2-0 uit de eerste wedstrijd zien weg te werken. Lukt dat, dan treft Rangers in de play-offs PSV of AS Monaco.

9 uur geleden
Van Nistelrooij rekent tegen AS Monaco op zijn ervaren spelers

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Ruud van Nistelrooij rekent dinsdag in de belangrijke ontmoeting met AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League op zijn ervaren spelers. "Het zal vanuit het team gebeuren", zei de coach maandag tijdens een persconferentie in Eindhoven.

9 uur geleden
Spits Werner verlaat Chelsea en keert terug bij Leipzig

LEIPZIG (ANP) - Timo Werner keert terug naar RB Leipzig. De spits vertrekt bij Chelsea en tekent dinsdag een contract voor vijf seizoenen, melden verschillende media in Engeland en Duitsland.

9 uur geleden