Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Liverpool fel gekant tegen hervatting competitie

Burgemeester Liverpool fel gekant tegen hervatting competitie

LIVERPOOL (ANP) - Burgemeester Joe Anderson van de stad Liverpool ziet een hervatting van de Premier League totaal niet zitten in de huidige coronacrisis. "Daar moeten we niet aan beginnen. Het dient in deze tijden eerst om gezondheid, veiligheid en het leven van mensen te gaan. Ik denk dat voetbal op de tweede plaats moet komen als we een keuze moeten maken. Het beste daarom is om het seizoen nu af te sluiten. Liverpool verdient dan de titel. Ze hebben de competitie duidelijk gewonnen", betoogde hij bij de BBC.

Volgens Anderson is het spelen van wedstrijden op neutrale locaties zonder publiek geen optie. "Ik vrees dat er dan toch nog heel veel mensen naar Anfield komen om gezamenlijk een feestje te vieren. Ik deel de zorgen in deze kwestie met de politie. Het zal heel moeilijk worden om de mensen rond het stadion op veilige afstand van elkaar te houden. Dat zou lachwekkend zijn."

Liverpool leidt met een marge van 25 punten en nog negen wedstrijden te spelen. De Engelse club heeft nog maar twee overwinningen nodig voor de eerste landstitel in dertig jaar.

Teleurstelling

Liverpool reageerde teleurgesteld op de stellingname van de burgemeester. Volgens de clubleiding zijn er geen bewijzen voor de uitlatingen van Anderson. Onlangs hebben beide partijen nog gesproken over de mogelijkheid van duels achter gesloten deuren, gaf de koploper van de Premier League te kennen. Ook heeft de club van diverse supportersorganisaties van de 'Reds' de toezegging gekregen dat de fans zich rond wedstrijden aan de regels zullen houden wat betreft onder meer de onderlinge afstand die in acht moet worden genomen.

De twintig clubs uit de Premier League bespreken vrijdag via een videoverbinding een mogelijke hervatting van het seizoen, dat op 13 maart vanwege de uitbraak van het coronavirus stilviel. Volgens Britse media mikken de clubs op een herstart voor medio juni, mits de regering en de gezondheidsexperts daarmee instemmen. Met het uitspelen van de Premier League zijn grote financiële belangen gemoeid.

Meer uit Voetbal

Hevige sneeuwval verhindert voetbalduel Bayern München - Union

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De hevige sneeuwval met name in het zuiden van Duitsland verhindert het doorgaan van het duel uit de Bundesliga tussen Bayern München en Union Berlin. Het verwarmde veld in de Allianz Arena is weliswaar bespeelbaar, maar met name de verkeersproblemen voor de toeschouwers die het duel willen bezoeken zijn te groot. Dat meldde Union als eerste, waarna ook Bayern het bericht op de website bevestigde.

2 uur geleden
Schotse voetbalsters verzekeren Oranje: we willen Engeland kloppen

LEUVEN (ANP) - De voetbalsters van Oranje lijken te kunnen rekenen op een gretig Schotland in het cruciale Nations League-duel met Engeland. De al uitgeschakelde Schotten hebben dinsdag baat bij een ruime nederlaag tegen de buren, omdat ze dan als onderdeel van een Brits olympisch team mogelijk toch nog naar de Spelen kunnen. Volgens de Schotse bondscoach Pedro Martínez Losa en international Hayley Lauder staat er echter meer op het spel.

5 uur geleden
Wiegman vindt zege op Oranje op Wembley 'ongelooflijk hoogtepunt'

LONDEN (ANP) - De Engelse bondscoach Sarina Wiegman kijkt vol ongeloof terug op het enerverende Nations League-duel met het Nederlands elftal van vrijdagavond. Ruim 71.000 toeschouwers gingen dankzij een Engelse treffer in blessuretijd toch nog juichend het iconische Wembley-stadion uit: 3-2. "Het was een hele bijzondere wedstrijd en goede reclame voor het vrouwenvoetbal", zei Wiegman op een drukbezochte persconferentie.

6 uur geleden
Wiegman trots, maar baalt van uitblijven Engelse 4-2 tegen Oranje

LONDEN (ANP) - De Engelse bondscoach Sarina Wiegman is trots op haar ploeg na de late 3-2-zege op de voetbalsters van Oranje, maar baalt van het uitblijven van de 4-2. In dat geval was de WK-finalist het Nederlands elftal al voorbijgegaan op basis van een beter onderling resultaat. Dat is nu gelijk, waardoor Oranje door een beter doelsaldo als koploper het beslissende laatste Nations League-duel ingaat.

12 uur geleden
Jonker vertrouwt op Schotse voetbalsters in 'kromme situatie'

LONDEN (ANP) - Bondscoach Andries Jonker is niet alleen maar negatief na de late nederlaag (3-2) op Wembley tegen Engeland. Met een ruime zege op Schotland zouden de Engelsen Oranje dinsdag in het laatste Nations League-groepsduel toch nog de groepswinst kunnen afpakken, maar Jonker rekent ook door de spanningen tussen beide landen op de volledige inzet van de Schotten.

12 uur geleden
Van der Weerden gaat Pusic assisteren bij Sjachtar Donetsk

DONETSK (ANP) - Chris van der Weerden is aangesteld als assistent-trainer van Sjachtar Donetsk, waar de Nederlander de rechterhand wordt van trainer Marino Pusic. Dat heeft Sjachtar bekendgemaakt. Pusic ruilde eind oktober Feyenoord in voor de Oekraïense topclub.

12 uur geleden
Juventus voorlopig aan kop in Serie A na nipte zege op Monza

MONZA (ANP) - Voetbalclub Juventus heeft de competitiewedstrijd bij Monza winnend afgesloten. Een kopdoelpunt van Adrien Rabot in de openingsfase leek de beslissing te brengen, maar in blessuretijd maakte Andrea Carboni namens de thuisploeg gelijk. Federico Gatti voorkwam vervolgens duur puntenverlies: 2-1.

14 uur geleden