Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Hamburg spreekt ontzetting uit over schietpartij

Burgemeester Hamburg spreekt ontzetting uit over schietpartij

HAMBURG (ANP/DPA) - De Hamburgse burgemeester Peter Tschentscher heeft op social media zijn ontzetting uitgesproken over de schietpartij tijdens een evenement van Jehovah's Getuigen. "De berichten zijn schokkend", schreef Tschentscher op Twitter. "Mijn diepste medeleven gaat uit naar de families van de slachtoffers. De hulpdiensten werken keihard om de daders op te sporen en de achtergrond op te helderen." Tschentscher riep burgers ook op de instructies van de politie op te volgen.

De politie kreeg donderdag rond 21.15 uur een melding over een schietpartij tijdens een bijeenkomst van Jehova' s Getuigen. Een speciale eenheid van de oproerpolitie die in de buurt was, drong het gebouw binnen en hoorde een schot vanaf een bovenverdieping, aldus de politiewoordvoerder. Daar werd één persoon op die verdieping dood aangetroffen. "Het is nog onduidelijk of dit de dader is", aldus de politie die ook geen idee heeft over het motief voor de schietpartij.

Volgens berichten in de media kwamen zes of zeven mensen om het leven en raakten zeker acht andere mensen gewond, maar dat kan de politie niet bevestigen. De schietpartij vond plaats in een bedrijfsgebouw van drie verdiepingen. Na de schietpartij kregen omwonenden de waarschuwing binnen te blijven, maar deze waarschuwing werd net na middernacht opgeheven.

Er is volgens de politie geen aanwijzing voor een andere of voortvluchtige dader: "Op dit moment is de situatie rustig", laat een politiewoordvoerder laat op de avond weten. Wat voor soort evenement de Jehova's Getuigen hielden, was aanvankelijk onduidelijk. Volgens de politie waren er meerdere mensen bij het evenement aanwezig, dat volgens de website van de Jehova's Getuigen publiek toegankelijk was.

Meer uit Buitenland

Poetin prijst omgekomen Iraanse president Raisi

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de overleden Iraanse president Ebrahim Raisi een "bijdrage van onschatbare waarde" heeft geleverd aan de betrekkingen tussen hun landen. Raisi was volgens hem een "voortreffelijk politicus" wiens leven was gewijd aan het dienen van Iran.

14 minuten geleden
Israëlische functionaris: Israël niet betrokken bij dood Raisi

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël was niet betrokken bij de dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi, zegt een Israëlische functionaris tegen persbureau Reuters. "Wij waren het niet", aldus de bron, die niet met naam genoemd wil worden.

56 minuten geleden
Lichaam van Iraanse president geborgen na helikoptercrash

TEHERAN (ANP/AFP) - De Iraanse Rode Halve Maan meldt dat de lichamen zijn geborgen na de helikoptercrash in noordwesten van Iran. Onder de negen doden zijn president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

1 uur geleden
Steunbetuigingen voor Iran na onverwachte dood van president

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - De eerste buitenlandse leiders hebben gereageerd op het plotselinge overlijden van de Iraanse president Ebrahim Raisi. Hij is verongelukt bij een helikoptercrash zondag in Iran. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian is daarbij omgekomen.

1 uur geleden
Kabinet Iran houdt nieuwe spoedzitting na dood president

TEHERAN (ANP/DPA) - Het kabinet in Iran is voor de tweede keer binnen 24 uur bijeengekomen voor een spoedzitting, melden Iraanse media maandagochtend. Deze stap komt na de bevestiging van het overlijden van president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

2 uur geleden
Regering Iran opereert 'zonder verstoring' na dood Raisi

TEHERAN (ANP/AFP) - De regering van Iran zegt "'zonder verstoring" te zullen opereren na de dood van president Ebrahim Raisi. De Iraanse leider is omgekomen bij een helikoptercrash in het noordwesten van Iran.

2 uur geleden
Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse president Ebrahim Raisi is omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam om het leven bij de crash. Dat meldt het Iraanse persbureau Mehr maandagochtend.

4 uur geleden