Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Hamburg spreekt ontzetting uit over schietpartij

Burgemeester Hamburg spreekt ontzetting uit over schietpartij

HAMBURG (ANP/DPA) - De Hamburgse burgemeester Peter Tschentscher heeft op social media zijn ontzetting uitgesproken over de schietpartij tijdens een evenement van Jehovah's Getuigen. "De berichten zijn schokkend", schreef Tschentscher op Twitter. "Mijn diepste medeleven gaat uit naar de families van de slachtoffers. De hulpdiensten werken keihard om de daders op te sporen en de achtergrond op te helderen." Tschentscher riep burgers ook op de instructies van de politie op te volgen.

De politie kreeg donderdag rond 21.15 uur een melding over een schietpartij tijdens een bijeenkomst van Jehova' s Getuigen. Een speciale eenheid van de oproerpolitie die in de buurt was, drong het gebouw binnen en hoorde een schot vanaf een bovenverdieping, aldus de politiewoordvoerder. Daar werd één persoon op die verdieping dood aangetroffen. "Het is nog onduidelijk of dit de dader is", aldus de politie die ook geen idee heeft over het motief voor de schietpartij.

Volgens berichten in de media kwamen zes of zeven mensen om het leven en raakten zeker acht andere mensen gewond, maar dat kan de politie niet bevestigen. De schietpartij vond plaats in een bedrijfsgebouw van drie verdiepingen. Na de schietpartij kregen omwonenden de waarschuwing binnen te blijven, maar deze waarschuwing werd net na middernacht opgeheven.

Er is volgens de politie geen aanwijzing voor een andere of voortvluchtige dader: "Op dit moment is de situatie rustig", laat een politiewoordvoerder laat op de avond weten. Wat voor soort evenement de Jehova's Getuigen hielden, was aanvankelijk onduidelijk. Volgens de politie waren er meerdere mensen bij het evenement aanwezig, dat volgens de website van de Jehova's Getuigen publiek toegankelijk was.

Meer uit Buitenland

Aanklachten geen beletsel voor Trumps kandidatuur

NEW YORK (ANP) - Een aanklacht of veroordeling hoeft de voormalige president Donald J. Trump er niet van te weerhouden zich opnieuw kandidaat te stellen voor het presidentschap, schrijft The New York Times.

13 minuten geleden
Trump aangeklaagd in zaak rond betalen zwijggeld Stormy Daniels

NEW YORK (ANP) - Donald Trump is donderdag aangeklaagd door een Grand Jury in Manhattan, na een onderzoek naar zwijggeld betaald aan pornoster Stormy Daniels, schrijft The New York Times. Geen enkele voormalige of zittende Amerikaanse president is ooit strafrechtelijk vervolgd.

27 minuten geleden
Finland wordt 31e NAVO-lid na goedkeuring door Turks parlement

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turkije heeft als laatste NAVO-land het lidmaatschap van Finland goedgekeurd. De ratificatie was een formaliteit nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn goedkeuring had uitgesproken voor de toetreding. Ook de Turkse oppositie in het parlement sprak haar steun uit.

2 uur geleden
Media: tweede onderzoek naar zwijggeld Trump na affaire

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse justitie onderzoekt een tweede zaak waarbij ex-president Donald Trump zwijggeld zou hebben betaald om een affaire te verhullen. Het gaat om 150.000 dollar voor voormalig Playboy-fotomodel Karen McDougal die zelf beweert dat ze in 2006 een relatie had met Trump, meldt de krant The Wall Street Journal.

2 uur geleden
Oekraïne: controle over nog maar een derde van Bachmoet

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïne heeft nog maar de controle over een derde van Bachmoet, bevestigt een adviseur van de president na meldingen van internationale waarnemers. De stad in het oosten van het land is al maanden het toneel van een bloedige strijd met de Russen.

5 uur geleden
Gelekte documenten tonen Russische geheime plannen in cyberoorlog

HAMBURG/WASHINGTON (ANP) - Gelekte Russische documenten bieden een zeldzame kijk op hoe Rusland cyberaanvallen uitvoert, desinformatie verspreidt en het internet in de gaten houdt, meldt een internationale groep media. Zij wisten de hand te leggen op ruim 5000 pagina's vertrouwelijke bedrijfsdocumenten van de in Moskou gevestigde onderneming Vulkan die tools maakt voor de Russische cyberoorlog tegen bijvoorbeeld vliegvelden, energiecentrales en overheden. De geheime gegevens geven "voor het eerst inzicht in hun wapenarsenaal, en onthullen hun strategie", aldus het Duitse Der Spiegel.

7 uur geleden
Gevluchte vader van meisje met antioorlogstekening opgepakt

MINSK (ANP/RTR) - Een man die in Rusland tot twee jaar strafkamp is veroordeeld vanwege zijn kritiek op de Russische strijdkrachten en wiens dochter een antioorlogstekening maakte, is opgepakt in Belarus. Deze Aleksej Moskaljov (54) zat in de buurt van Moskou in huisarrest, maar vluchtte dinsdag voordat een rechtbank hem later die dag veroordeelde.

8 uur geleden