Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Femke Halsema is geen voorstander van 2G-beleid

Burgemeester Femke Halsema is geen voorstander van 2G-beleid

AMSTERDAM (ANP) - Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam is geen voorstander van het invoeren van 2G-beleid. Het alleen toegang verlenen aan mensen die recent besmet waren met corona of zijn gevaccineerd is volgens haar geen duurzame oplossing en roept een onderscheid op tussen bevolkingsgroepen. Dat zegt ze in een interview met Het Financieele Dagblad.

"2G richt zich sterk op de harde kern van de ongevaccineerden: zij die hartgrondig staan te demonstreren en politiek tegenstander zijn van vaccinatie", aldus de burgemeester in de krant. Volgens haar heeft het overgrote deel van de ongevaccineerden echter geen politieke opvattingen, maar betreft het mensen die maatschappelijk toch al vaak op achterstand staan. Zij worden het meest de dupe van 2G, meent Halsema.

"We moeten waken voor een systeem waarin mensen die nu al weinig gebruik maken van publieke voorzieningen er nog meer van afgesneden raken." De burgemeester vindt dat er een "zeer zware plicht" rust op de overheid "om hen toch te verleiden tot vaccinatie".

Halsema pleit in de krant verder voor een plan voor de langere termijn. Een land kan volgens haar niet permanent in crisis verkeren. "Nu zijn we nog bezig de crisis te bezweren, maar we moeten tegelijkertijd voorbereidingen treffen om een einde te maken aan het crisisdenken. Opschalen van de zorg, aparte corona-afdelingen. Allemaal zaken die niet langer kunnen wachten."

Meer uit Binnenland

Ook maandag minder treinen Sittard-Maastricht door verzakt spoor

UTRECHT (ANP) - De verzakking die zondagochtend door zware regenval ontstond bij het spoor tussen Sittard en Maastricht is nog niet verholpen. Een woordvoerster van ProRail laat maandag weten dat de schade "best wel groot" is en dat momenteel met een ingenieursbureau en een aannemer wordt gekeken hoe en wanneer die kan worden hersteld.

34 minuten geleden
Sluizen dicht en advies om niet te varen op Vecht na hevige regen

ALMELO (ANP) - Het Waterschap Vechtstromen heeft het advies gegeven voorlopig niet te varen op de Vecht. Na de hevige regenval van zondag in vooral het oosten van het land voert de rivier zoveel water af, dat de hoge snelheid van de stroming kan leiden tot gevaarlijke situaties.

41 minuten geleden
A1 en A35 in Twente weer vrijgegeven na wateroverlast

DEN HAAG (ANP) - De A1 en A35 bij Hengelo en Enschede zijn weer open voor verkeer. De snelwegen waren zondagavond in beide richtingen afgesloten omdat er water op het wegdek stond, maar beide wegen zijn maandagochtend vroeg weer vrijgegeven. Alleen de op- en afrit van de provinciale weg N735 bij De Lutte, die op de A1 aansluiten, zijn nog dicht vanwege wateroverlast.

4 uur geleden
Premier Schoof dankt Biden voor inzet voor een veilig Europa

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Dick Schoof heeft "groot respect" voor de Amerikaanse president Joe Biden, laat hij via een woordvoerder weten. "Ik ben dankbaar voor de goede samenwerking en zijn niet aflatende inzet voor een veilig Europa."

12 uur geleden
Van der Burg: besluit Biden maakt voor Democraten niet meer uit

HILVERSUM (ANP) - VVD-Kamerlid Eric van der Burg meent dat het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om zich terug te trekken uit de race om het presidentschap voor de Democraten geen verschil meer zal maken. "Het zat eraan te komen. De vraag was niet of, maar alleen maar wanneer. Ik vrees voor de Democraten dat het niet uitmaakt of het nu gebeurt of volgende week, maar dat Trump een zodanig sterke positie heeft dat het vechten tegen de bierkaai is."

12 uur geleden
14-jarige drenkeling bij Smalle Ee overleden

SMALLE EE (ANP) - De drenkeling die zaterdagavond in kritieke toestand uit het water werd gered in het Friese Smalle Ee is overleden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Somaliƫ, laat een woordvoerder van het COA weten. De jongen verbleef in de noodopvang in het Fries Congrescentrum in Drachten.

15 uur geleden
Van Weel tegen wens van Kamermeerderheid in Boedapest

BOEDAPEST/DEN HAAG (ANP) - Tegen de wens van een Kamermeerderheid, inclusief zijn eigen VVD, is minister David van Weel (Justitie en Veiligheid) aangekomen in Boedapest voor een informeel overleg met zijn EU-ambtgenoten. Hij is niet van plan terug te keren, zegt hij tegen het ANP. "Ik ben hier in het belang van Nederland."

16 uur geleden