Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Emmen: winkels mogen niet open in Klazienaveen

Burgemeester Emmen: winkels mogen niet open in Klazienaveen

EMMEN (ANP) - Winkeliers in het Drentse Klazienaveen die dinsdag hun zaak openen, kunnen rekenen op een coronaboete van 4000 euro. Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen, waartoe Klazienaveen behoort, heeft veel begrip voor de problemen van de middenstand, maar kan niet toestaan dat zij de coronaregels aan hun laars lappen, zei hij donderdag.

Van Oosterhout heeft de winkeliers donderdagmorgen in "een goed gesprek" dringend afgeraden om dinsdag de deuren te openen. De ruim 140 winkeliers, verenigd in Klazienaveen Centrum, zijn dat van plan omdat "ze helemaal klaar zijn met het destructieve beleid van het kabinet. Op deze manier is er straks geen kledingwinkel of horecatent meer over", aldus het verenigingsbestuur.

De winkeliers zijn na het gesprek met de burgemeester niet van gedachten veranderd. "Sterker nog: we krijgen reacties uit het hele land. Onze actie lijkt zich als een olievlek uit te breiden", aldus Harrie van der Velde, voorzitter van de winkeliersvereniging. "Maar we doen dit niet omdat we een soort burgeropstand willen. We moeten, om het hoofd boven water te houden."

Van Oosterhout: "De Hoofdstraat van Klazienaveen is wat anders dan de Kalverstraat in Amsterdam en heeft andere behoeften. Ik denk dat het tijd wordt voor regionaal maatwerk in plaats van steeds landelijke maatregelen." De Emmense burgemeester draagt dat onder andere ook uit bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, waarvan hij bestuurslid is."Dat het water de middenstand aan de lippen staat, is heel duidelijk. Maar ik kan winkeliers in Klazienaveen niet meer toestaan dan ondernemers elders in Emmen of elders in het land. We zijn voorbereid op handhaving, als het dinsdag nodig is", aldus Van Oosterhout.

Meer uit Binnenland

Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

2 uur geleden
Nesten van vogels weer te zien op camera tijdens Beleef de Lente

ZEIST (ANP) - Nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en zeearenden zijn weer te zien via de camera's van Vogelbescherming. Zondag gaan de camera's van het populaire project Beleef de Lente weer aan, waar meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden.

2 uur geleden
Dode in huis in Ridderkerk, drie aanhoudingen

RIDDERKERK (ANP) - Een 61-jarige man in een woning in het Zuid-Hollandse Ridderkerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een reanimatie. De politie zegt een misdrijf niet uit te sluiten en heeft "uit voorzorg" drie mensen, die in het huis aan de Voorn aanwezig waren, aangehouden.

9 uur geleden
Dode gevonden in Rotterdam, politie sluit misdrijf niet uit

ROTTERDAM (ANP) - In een woning aan de Kromme Hagen in de Rotterdamse wijk IJsselmonde is zaterdagmiddag een dode gevonden. Het gaat om een 61-jarige Rotterdammer, laat de politie weten. Na een eerste onderzoek door de politie en een arts kan een misdrijf niet worden uitgesloten. De 61-jarige bewoner, die ook in het huis aanwezig was, is "uit voorzorg" aangehouden.

11 uur geleden
Veel emoties en 'glorie aan Oekraïne' bij herdenking in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Zo'n 2000 mensen herdachten zaterdag in Utrecht de oorlog in Oekraïne. In het Beatrix Theater kwamen tijdens het evenement Remember Together Oekraïense vluchtelingen en Nederlanders samen om stil te staan bij de inval door Rusland precies twee jaar geleden. Tijdens het programma met toespraken, muziek en dans klonk geregeld de leus 'glorie aan Oekraïne'.

13 uur geleden
Ruim driehonderd klimaatactivisten aangehouden bij blokkade A10

AMSTERDAM (ANP) - In totaal 326 klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag aangehouden bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid bij het ziekenhuis VUmc in Amsterdam. Van hen zijn er 31 gearresteerd omdat ze de blokkade veroorzaakten en daarmee voor gevaar zorgden in het verkeer.

14 uur geleden
Laatste klimaatactivisten van A10 gehaald, weg nog niet vrij

AMSTERDAM (ANP) - De laatste klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag van de snelweg A10 gehaald in Amsterdam. Het was een groep van ongeveer veertig actievoerders die nog op de snelweg zat. De politie moest ze wegslepen naar de bussen om ze weg te voeren. Eerder waren al meerdere bussen vol met actievoerders vertrokken.

15 uur geleden