Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Emmen boos dat er geen evenemententestlocatie is

Burgemeester Emmen boos dat er geen evenemententestlocatie is

EMMEN (ANP) - De burgemeester van Emmen is boos dat er geen testlocatie voor evenementen is in zijn stad. Eric van Oosterhout noemt het Testen voor toegang bij RTV Drenthe een "totale flop" in zijn provincie. Drentenaren kunnen alleen in Assen worden getest, dat ligt op ongeveer 40 kilometer van Emmen.

Komend weekend zijn er twee evenementen in Emmen waar mensen naartoe kunnen als ze een recente negatieve coronatest bij zich hebben. Een yogales en een voetbalwedstrijd van FC Emmen. De test moet echter worden afgenomen bij een speciale locatie, in Drenthe kan dat dus alleen in Assen.

"We hebben vijf locaties aangedragen in Emmen waar de organisatie zo gebruik van kan maken", aldus Van Oosterhout bij de regionale omroep. Volgens de burgemeester zei de organisatie tijdens gesprekken dat de afstand tussen Emmen en Assen klein genoeg was voor alle bezoekers en vrijwilligers om af te leggen. Van Oosterhout denkt dat je zo te veel verkeer tussen de steden krijgt. Bij de wedstrijd van FC Emmen zijn 1200 fans toegestaan.

Volgens Van Oosterhout hebben veel Emmenaren geen trek meer in de evenementen, nu ze voor de test naar Assen moeten. "Ik moet nog zien hoe dat zondag gaat, ik heb al gehoord van een aantal mensen dat ze er op deze manier geen zin in hebben."

Meer uit Binnenland

Treinverkeer in regio Amsterdam vanaf 20.00 uur weer mogelijk

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen vanaf 20.00 uur weer gaan rijden. Dat meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

41 minuten geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

1 uur geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

2 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

6 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

7 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

7 uur geleden
Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

9 uur geleden