Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Eindhoven moet uitleg geven aan privacywaakhond

Burgemeester Eindhoven moet uitleg geven aan privacywaakhond

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Eindhoven heeft nog niet genoeg gedaan om haar privacyproblemen op te lossen, vindt de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Die wil daarom dat burgemeester Jeroen Dijsselbloem uitleg geeft. Hij moet in april, mei of juni langskomen op het kantoor van de waakhond in Den Haag.

De Autoriteit Persoonsgegevens had in maart vorig jaar al aangekondigd dat Eindhoven strenger zou worden gecontroleerd. Datalekken werden niet gemeld of niet op tijd gemeld, persoonsgegevens van burgers werden te lang bewaard en bij projecten keek de gemeente niet goed naar privacyrisico's.

Vanwege de kritiek heeft Eindhoven plannen gemaakt om de aanpak te verbeteren, maar de Autoriteit Persoonsgegevens is daar nog niet tevreden over. Zo is het volgens de toezichthouder "nog onvoldoende duidelijk hoe en wanneer het college de benodigde verbeteringen denkt te kunnen hebben doorgevoerd". Ook duurt het in elk geval nog tot volgend jaar voordat het bewaren van gegevens van mensen wordt beperkt.

Eindhoven krijgt tot 1 juli de tijd om de plannen aan te scherpen, anders volgen mogelijk "andere handhavingsmiddelen". Welke dit zijn, meldt de AP niet.

De Autoriteit Persoonsgegevens reageert op het verbeterplan dat Eindhoven eind december had ingeleverd. De toezichthouder zegt te beseffen dat de situatie in de vier maanden erna misschien is veranderd. Daar wijst ook Eindhoven op. "De afgelopen periode zijn stappen gezet in de uitvoering van het Verbeterplan. Uiteraard zullen we dit toelichten in het gesprek waarvoor de AP ons heeft uitgenodigd", stelt de Brabantse gemeente.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Bruls tolereert 'burgerwacht' bij Vierdaagse niet

NIJMEGEN (ANP) - De "geweldloze burgerwacht" die de groep Nijmegen4Palestine tijdens de Nijmeegse Vierdaagse langs de route wil inzetten, is niet welkom. Burgemeester Hubert Bruls zegt dat "eigenstandig ingrijpen door een burgerwacht" nooit zal worden getolereerd.

42 minuten geleden
Opnieuw relatie tussen tbs'er en medewerker in Almeerse kliniek

ALMERE (ANP) - Opnieuw is een medewerker van de Oostvaarderskliniek in Almere ontslagen vanwege een "niet-professionele relatie" met een tbs-patiënt, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Het is een volgend voorval in een reeks van ongewenste situaties in de kliniek in Almere.

52 minuten geleden
Panda in Ouwehands Dierenpark krijgt twee jongen, een overleden

RHENEN (ANP) - Voor de tweede keer heeft een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark jongen geworpen, waarvan één het niet heeft overleefd. Panda Wu Wen beviel vrijdagavond van twee jongen, waarvan eentje direct luid van zich liet horen, maar het tweede, veel kleinere jong overleed kort na de geboorte.

3 uur geleden
Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

9 uur geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

12 uur geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

16 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

18 uur geleden