Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bureau achter Zuid-Koreaanse popgroep BTS keldert op beurs

Bureau achter Zuid-Koreaanse popgroep BTS keldert op beurs

SEOUL (ANP) - Het managementbureau achter de zeer populaire Zuid-Koreaanse boyband BTS ging woensdag keihard onderuit op de beurs in Seoul door het nieuws dat de bandleden zich voorlopig gaan richten op soloprojecten. De koers van dat managementbureau genaamd Hybe kelderde met bijna een kwart, waardoor honderden miljoenen aan beurswaarde in rook opgingen.

BTS is een van de meest populaire popgroepen en best verkopende acts ter wereld, bijvoorbeeld met hun Engelstalige hitlied 'Dynamite'. In een video op YouTube maakte de K-popband bekend dat ze eigen projecten gaan vervolgen, maar dat de band niet uit elkaar gaat. Onlangs was BTS nog op bezoek in het Witte Huis om te praten met president Joe Biden over racisme tegen Aziatische Amerikanen.

Op de beurzen ging de aandacht verder uit naar cijfers over de winkelverkopen en industriële productie in China. De winkelverkopen in de tweede economie van de wereld gingen opnieuw omlaag door de coronalockdowns in China. De productie in de omvangrijke Chinese industrie steeg wel. Daarnaast kijken beleggers in Azië vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. De Fed gaat de rente verder verhogen in de strijd tegen de hoge inflatie. Het is alleen de vraag hoe sterk die renteverhoging gaat worden.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1,6 procent hoger en de beurs in Shanghai ging 1,8 procent vooruit. In Tokio sloot de Japanse Nikkei juist 1,1 procent in de min. De Kospi in Seoul zakte 1,8 procent en de All Ordinaries in Sydney leverde 1,3 procent in.

Meer uit Financieel

EasyJet schort vluchten naar Israël op tot 27 oktober

LUTON (ANP/RTR) - De Britse budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft dinsdag alle vluchten naar Israël opgeschort tot 27 oktober vanwege de veiligheidssituatie in het Midden-Oosten. Eerder besloot easyJet al in ieder geval deze week niet van en naar Tel Aviv te vliegen, na de aanval van Iran op Israël afgelopen weekeinde.

34 minuten geleden
Reisbranche wil 'flexdagen' rondom schoolvakanties

LEUSDEN (ANP) - Reiskoepel ANVR wil meer flexibiliteit rondom de schoolvakanties en roept de formerende partijen op 'flexdagen' mogelijk te maken, om de vakantiedrukte beter te spreiden. Zonder spreiding lopen prijzen in het hoogseizoen verder op, om te compenseren voor de onderbezetting buiten het piekseizoen, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.

1 uur geleden
Alliander doet grote aanbesteding voor nieuwe kabels

ARNHEM (ANP) - Netwerkbedrijf Alliander, het moederbedrijf van netbeheerder Liander, wil ruim 1,6 miljard euro uittrekken voor nieuwe kabels. Het gaat voor de organisatie om de grootste aanbesteding ooit voor de levering van distributie- en transportkabels voor het midden- en laagspanningsnet.

1 uur geleden
Gasprijs verder omhoog door onrust in Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is dinsdag verder gestegen door de onrust in het Midden-Oosten, die voor verstoringen van de gasleveringen uit de regio kunnen zorgen. Vorige week werd de brandstof al flink duurder door de dreiging van een directe aanval door Iran op Israël.

2 uur geleden
Onderzoek: in Nederland wordt veel in beschermd zeegebied gevist

UTRECHT (ANP) - In Nederlandse natuurgebieden in de zee wordt veel meer met sleepnetten gevist dan in andere Europese landen. Nederland is verantwoordelijk voor bijna de helft van het totale aantal visuren op beschermde zeebodems, meldt natuurorganisatie Stichting de Noordzee op basis van internationaal onderzoek naar de visserijdruk in beschermde natuurgebieden in zeven Europese landen.

2 uur geleden
ArcelorMittal onderaan in rode AEX na adviesverlaging

AMSTERDAM (ANP) - ArcelorMittal was dinsdag de grootste daler in de AEX-index op het Damrak, die ook een stevig verlies liet zien. Het staalconcern werd door de kenners van Deutsche Bank van de kooplijst gehaald en zakte dik 5 procent. De algehele stemming op de beursvloeren was eveneens negatief. Maandag leek de Europese beurshandel nog weinig last te hebben van de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekend, maar de zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op die aanval lijken nu toe te nemen.

3 uur geleden
Concurrentie onder kopers op woningmarkt neemt sterk toe

AMSTERDAM (ANP) - De concurrentie onder woningzoekers is het afgelopen kwartaal sterk toegenomen, meldt huizensite Funda. De toename in concurrentie heeft invloed op hoe kopers de zoektocht naar een nieuwe woning ervaren. Het aantal kopers dat vindt dat dit een goed moment is om een woning te kopen bleef gelijk aan vorig kwartaal, maar het aantal kopers dat gelooft dat het over zes maanden een goed moment is om een woning te kopen nam af.

3 uur geleden