Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bureau achter Zuid-Koreaanse popgroep BTS keldert op beurs

Bureau achter Zuid-Koreaanse popgroep BTS keldert op beurs

SEOUL (ANP) - Het managementbureau achter de zeer populaire Zuid-Koreaanse boyband BTS ging woensdag keihard onderuit op de beurs in Seoul door het nieuws dat de bandleden zich voorlopig gaan richten op soloprojecten. De koers van dat managementbureau genaamd Hybe kelderde met bijna een kwart, waardoor honderden miljoenen aan beurswaarde in rook opgingen.

BTS is een van de meest populaire popgroepen en best verkopende acts ter wereld, bijvoorbeeld met hun Engelstalige hitlied 'Dynamite'. In een video op YouTube maakte de K-popband bekend dat ze eigen projecten gaan vervolgen, maar dat de band niet uit elkaar gaat. Onlangs was BTS nog op bezoek in het Witte Huis om te praten met president Joe Biden over racisme tegen Aziatische Amerikanen.

Op de beurzen ging de aandacht verder uit naar cijfers over de winkelverkopen en industriële productie in China. De winkelverkopen in de tweede economie van de wereld gingen opnieuw omlaag door de coronalockdowns in China. De productie in de omvangrijke Chinese industrie steeg wel. Daarnaast kijken beleggers in Azië vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. De Fed gaat de rente verder verhogen in de strijd tegen de hoge inflatie. Het is alleen de vraag hoe sterk die renteverhoging gaat worden.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1,6 procent hoger en de beurs in Shanghai ging 1,8 procent vooruit. In Tokio sloot de Japanse Nikkei juist 1,1 procent in de min. De Kospi in Seoul zakte 1,8 procent en de All Ordinaries in Sydney leverde 1,3 procent in.

Meer uit Financieel

Schiphol: geef duidelijkheid en perspectief over aantal vluchten

HAARLEM (ANP) - Schiphol wil duidelijkheid en perspectief, in afwachting van nieuwe regels omtrent het aantal vluchten via de luchthaven. Daarvoor pleit de advocaat van Schiphol in een kort geding tegen de Staat, dat werd aangespannen door verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zij willen dat de verlaging van het aantal vluchten van 500.000 naar 460.000 vluchten van tafel gaat. Schiphol is echter positief over de regeling, al is die "niet ideaal".

6 minuten geleden
First Republic Bank toont herstel op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - First Republic Bank wist dinsdag weer wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De wankele regionale bank, die een dag eerder nog zijn laagste aandelenkoers ooit bereikte, werd meer dan 30 procent hoger gezet. Onder leiding van topman Jamie Dimon van de grote bank JPMorgan Chase wordt naar verluidt gewerkt aan een nieuw steunplan voor de bank uit Californië. First Republic kreeg vorige week al 30 miljard dollar op zijn rekeningen gestort door elf grote Amerikaanse banken om voldoende geld in kas te hebben.

15 minuten geleden
SodM waarschuwt voor veiligheid op Noordzee door groeiende drukte

DEN HAAG (ANP) - Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) waarschuwt voor de veiligheid op de Noordzee doordat het daar steeds drukker aan het worden is. Dat is onder meer het gevolg van het groeiend aantal windparken op zee, staat in een dinsdag verschenen rapport.

19 minuten geleden
Inval Europese Commissie bij Red Bull in kartelonderzoek

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft maandag een inval gedaan bij de fabrikant van energiedrankjes Red Bull. Dat bevestigde Red Bull tegen persbureau AFP. "We zullen natuurlijk met haar samenwerken in alle zaken waar ze zich zorgen over maken", aldus het in Oostenrijk gevestigde Red Bull in een verklaring.

55 minuten geleden
Krant: Just Eat Takeaway schrapt 1700 banen VK, vooral bezorgers

LONDEN (ANP) - Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway gaat 1700 banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk, schrijft de Britse krant The Telegraph. Vooral maaltijdbezorgers bij de Britse dienst Just Eat worden getroffen, maar ook zo'n 170 kantoorbanen verdwijnen. De stap is onderdeel van een kostenbesparingsmaatregel van het Nederlands-Britse bedrijf.

1 uur geleden
Staat: procedures voor krimpbesluit Schiphol waren niet nodig

HAARLEM (ANP) - Het verlagen van het aantal vluchten via Schiphol van 500.000 naar 460.000 is volgens de Staat noodzakelijk om de balans op de luchthaven en de omgeving te herstellen. Dat zei de landsadvocaat tijdens een kort geding in de rechtbank van Haarlem, waar verschillende luchtvaartmaatschappijen de door de Staat voorgenomen krimp van Schiphol aanvechten. Zij voeren aan dat de Staat niet de juiste procedures heeft doorlopen, maar volgens de landsadvocaat zijn die helemaal niet aan de orde.

2 uur geleden
Boeing maakt elektrische vliegtuigen zonder piloot

AMSTERDAM (ANP) - Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen maken die zonder piloot kunnen vliegen, zei bestuurslid Marc Allen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer dinsdag tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) in de RAI. Het gaat om toestellen die maximaal vier personen tussen verschillende steden kunnen vervoeren op korte afstanden van hooguit 145 kilometer. Boeing wil zo meer mensen laten vliegen.

2 uur geleden