Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buma Lifetime Achievement Award voor Ilse DeLange

Buma Lifetime Achievement Award voor Ilse DeLange

BUSSUM (ANP) - Ilse DeLange mag maandag tijdens de uitreiking van de Buma Awards 2022 de Buma Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. De 45-jarige zangeres ontvangt de prijs voor de bijdrage die ze al meer dan 25 jaar levert aan de Nederlandse muziekindustrie.

"Ilse DeLange benadert alles met die voor haar kenmerkende en innemende openheid en spontaniteit. Het levert waardering én bewondering op van zowel fans als collega’s", laat directeur Bernard Kobes van Buma/Stemra weten. "Ilse is daarom de terechte ontvanger van de Buma Lifetime Achievement Award 2022."

DeLange brak in 1998 door met haar debuutplaat World of Hurt. Het country-album werd 600.000 keer verkocht, goed voor vijf keer platina. Inmiddels maakte ze nog vijftien albums, waarvoor ze nog dertien keer platina ontving. Ook won ze zes Edisons, tientallen Europese muziekprijzen en een Amerikaanse Country Music Award.

De Buma Lifetime Achievement Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft. Eerder ging de prijs naar onder anderen Thijs van Leer (2020), Peter Koelewijn (2019), John Ewbank (2018) en Edwin Evers (2017). De uitreiking vindt plaats in Spant! in Bussum.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Met ruim 1120 kilometer file drukste avondspits van het jaar

DEN HAAG (ANP) - Met ruim 1120 kilometer langzaam rijdend verkeer verdeeld over 190 files is het woensdagavond de drukste avondspits van het jaar, meldt de ANWB. Daarmee is het aantal files rondom Hemelvaart vergelijkbaar met voor corona. In 2019 stond er in het hemelvaartweekend 1028 kilometer file. Het vorige record van dit jaar stond op 785 kilometer. Dat was vlak voor de meivakantie.

2 uur geleden
Minister grijpt in bij omstreden misdaadbestrijdingsteam

DEN HAAG (ANP) - Het omstreden Multidisciplinaire Interventieteam (MIT) waarin politie, justitie en andere organisaties de georganiseerde misdaad moesten bestrijden, krijgt andere taken en een nieuwe naam. De opvolger moet zich vooral richten op de informatievoorziening en de daadwerkelijke interventies overlaten aan de verantwoordelijke diensten, schrijft minister van Justitie Dilan Yeşilgöz aan de Kamer.

3 uur geleden
Opnieuw lange rijen op Schiphol door Hemelvaart

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is het woensdag opnieuw erg druk vanwege Hemelvaart. Het is een piekdag, staat op de zogenoemde druktemeter op de website van de luchthaven. In de aankomsthal bij de treinen en taxi's is het ook veel drukker dan normaal. Bij de incheckbalies van de vertrekhallen 1 en 2, waar onder meer de KLM zit, is het relatief rustig. Bij vertrekhal 3, waar de langeafstandsvluchten en budgetmaatschappijen zitten, is het weer een stuk drukker.

6 uur geleden
Dijkgraaf: samenwerken met Chinese universiteiten mogelijk risico

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is bezorgd om samenwerkingen van Nederlandse universiteiten met Chinese universiteiten die zelf voor het leger werken. Het is een onderwerp dat hem bezighoudt, zegt hij woensdagochtend in reactie op het onderzoek van onder meer Follow The Money.

7 uur geleden
Woonminister De Jonge sluit bouwen op terpen en palen niet uit

DEN HAAG (ANP) - Voor het einde van het jaar komen er aanvullende criteria voor de bouw van woningen die klimaatveranderingen moeten aankunnen; ook wel klimaatadaptief bouwen genoemd. Dat heeft woonminister Hugo de Jonge gezegd. Als woningen onder zeeniveau worden gebouwd of in de buurt van rivieren die buiten hun oevers kunnen treden, moet ervoor worden gezorgd dat bewoners "droge voeten" blijven houden. De Jonge denkt daarbij onder meer aan het bouwen op palen of op terpen.

7 uur geleden
Drukker op de weg dan normaal wegens hemelvaartweekend

UTRECHT (ANP) - Het is drukker op de weg dan gebruikelijk wegens Hemelvaart en de dagen erna, meldt Rijkswaterstaat. In het zuiden staan files, onder meer op de A2 richting Maastricht.

8 uur geleden
Onderzoekers: genderongelijkheid in relatie zelfde als voor Covid

UTRECHT (ANP) - De coronacrisis heeft de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen niet blijvend vergroot of verkleind, concluderen onderzoekers van de Universiteit Utrecht. In de eerste maanden van de coronacrisis veranderde er wel veel in de ongelijkheid tussen partners.

8 uur geleden