Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bulgaarse boeren de straat op na mislukt overleg met overheid

Bulgaarse boeren de straat op na mislukt overleg met overheid

SOFIA (ANP) - Ook Bulgaarse boeren zijn in navolging van Europese collega's de straat op gegaan met tractoren om te protesteren tegen het landbouwbeleid, meldt persbureau BTA. Volgens boerenbelangenorganisaties was een overleg dit weekend met premier Nikolay Denkov niet naar tevredenheid verlopen en zijn de boeren overgegaan op demonstraties.

De boeren blokkeren dinsdag snelwegen. Ook een grensovergang met Roemenië werd een tijd geblokkeerd. Premier Denkov vindt de protesten ongegrond, maar zegt nog steeds in gesprek te willen gaan met de demonstrerende boeren.

Door heel Europa protesteren boeren tegen Europese en nationale landbouwwetgeving. De boeren zijn hoofdzakelijk ontevreden over de stijgende kosten voor het boerenbedrijf en regelgeving die volgens hen te streng is op het gebied van bijvoorbeeld de inzet van pesticiden.

Meer uit Buitenland

Zuid-Afrika tegen VN-hof: Israëls genocide in een nieuw stadium

DEN HAAG (ANP/AFP) - De "genocide" van Israël in de Gazastrook heeft een "nieuw en gruwelijk stadium bereikt". Dat heeft Zuid-Afrika donderdag betoogd voor het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag. Zuid-Afrika wil dat het VN-hof Israël nieuwe maatregelen oplegt om de inval in Rafah te stoppen.

4 minuten geleden
Israël zegt grondoperatie in Rafah op te voeren

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël stuurt meer militairen naar Rafah, heeft minister van Defensie Yoav Gallant bekendgemaakt. Hij zei dat de Israëlische krijgsmacht vooruitgang boekt en dat de strijd daarom wordt opgevoerd.

1 uur geleden
Parijs stuurt extra troepen naar Nieuw-Caledonië na rellen

PARIJS (ANP) - Frankrijk stuurt duizend extra agenten van de oproerpolitie naar Nieuw-Caledonië om de orde te herstellen na de rellen van de afgelopen dagen. De situatie op de overzeese eilandengroep is volgens premier Gabriel Attal nog altijd gespannen, "met plunderingen, rellen, brandstichting en aanvallen die onacceptabel en afschuwelijk zijn".

1 uur geleden
Universiteit Gent wil band met instellingen in Israël verbreken

GENT (ANP) - De pro-Palestijnse studenten die al meer dan een week de universiteit van het Belgische Gent bezetten, hebben een succesje geboekt. De rector van de universiteit wil nu toch de samenwerking met een aantal Israëlische instellingen stopzetten, zoals de actievoerders eisten.

2 uur geleden
Duitse aanklagers onderzoeken AfD'er om omkoping en witwassen

MÜNCHEN (ANP/DPA/BLOOMBERG/RTR) - Duitse aanklagers zijn een onderzoek begonnen naar een Bondsdaglid van Alternative für Deutschland (AfD). De parlementariër wordt verdacht van omkoping en witwassen. Er zijn donderdag meerdere invallen geweest.

4 uur geleden
Hezbollah: meer dan zestig raketten afgevuurd op posities Israël

BEIROET (ANP/AFP) - De Libanese militante groepering Hezbollah zegt meer dan zestig raketten te hebben afgevuurd op posities van het Israëlische leger, waaronder in de Golanhoogten. Er wordt gesproken van vergelding voor Israëlische aanvallen. De Israëlische krijgsmacht bevestigt dat veertig raketten de grens zijn overgestoken, berichten Israëlische media.

5 uur geleden
Poetin en Xi verdiepen samenwerking tussen hun landen

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping hebben in Beijing hun handtekeningen gezet onder een verklaring voor het verdiepen van de samenwerking tussen hun landen. Poetins bezoek staat in het teken van het verder aanhalen van de banden.

6 uur geleden