Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buitenlandse Zaken bouwt voort op lessen coronacrisis

Buitenlandse Zaken bouwt voort op lessen coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken bouwt volgend jaar voort op de lessen die tijdens de coronacrisis zijn geleerd. Zo wordt voor de consulaire dienstverlening de voorbereiding op crises verder aangescherpt.

Door de coronacrisis strandden tienduizenden Nederlanders in het buitenland. Het ministerie gaat meer nadruk leggen op reisadviezen en voorlichtingscampagnes. Daardoor moeten reizigers bewuster naar het buitenland gaan.

Volgens het ministerie heeft corona opnieuw duidelijk gemaakt dat de welvaart in Nederland afhankelijk is van internationale samenwerking. Minister Stef Blok zet in op een sterk Europa. "Het is essentieel dat Europa zich internationaal niet de kaas van het brood laat eten en meer verantwoordelijkheid neemt, voor onze veiligheid en zekerheid."

Voor de begroting van minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft het kabinet een half miljard extra gereserveerd om de klappen van de coronacrisis te verwerken. Internationaal dreigt de crisis geboekte resultaten teniet te doen.

Bedrijven krijgen extra hulp om internationaal te blijven handelen. Dat gaat volgend jaar door en "daarbij staat maatwerk voorop", aldus het ministerie. "Onze inzet is om sterker uit de crisis te komen, en in te spelen op de kansen die er liggen door te kiezen voor een eerlijk, inclusief en groen herstel", aldus Kaag.

Blok heeft volgend jaar bijna 11,4 miljard euro te besteden (10 miljard gaat naar Europese samenwerking), Kaag krijgt iets meer dan 3 miljard.

Meer uit Politiek

Kiesraad stelt vast wie in de Eerste Kamer komen

DEN HAAG (ANP) - Twee dagen na de verkiezingen voor de Eerste Kamer wordt de uitslag definitief. De Kiesraad stelt de verdeling van de zetels vast. Dan wordt ook duidelijk wie met voorkeurstemmen zijn verkozen.

46 minuten geleden
GroenLinks: Statenlid was wél geïnformeerd over belang van stem

DEN HAAG (ANP) - De GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft Debora Fernald wel degelijk uitgelegd wat het belang was van haar stem bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat zegt fractievoorzitter Sinan Özkaya in een reactie op uitlatingen van Fernald bij de NOS. Het Statenlid beweert dat ze niet was geïnformeerd door haar fractieleden. Ze stemde dinsdag op Volt in plaats van op GroenLinks en dat kostte die partij één zetel in de Eerste Kamer. Fernald werd daarop uit de fractie gezet.

10 uur geleden
Statenlid heeft spijt van stem op Volt en gevolgen GroenLinks

DEN HAAG (ANP) - Het Zuid-Hollandse Statenlid Debora Fernald heeft er spijt van dat ze dinsdag bij de Eerste Kamerverkiezingen op Volt stemde en niet op haar eigen partij GroenLinks. Fernald zegt tegen de NOS dat ze niet wist dat de consequenties van haar stem zo groot zouden zijn. Volt kreeg dankzij de Rotterdamse een tweede zetel in de Eerste Kamer, terwijl GroenLinks juist naast een achtste zetel greep.

10 uur geleden
Twee mensen dankzij voorkeurstemmen in Eerste Kamer

DEN HAAG (ANP) - Twee mensen hebben genoeg voorkeurstemmen gekregen voor een zetel in de Eerste Kamer. Ze zijn gekozen, hoewel ze eigenlijk te laag op de kandidatenlijst van hun partij stonden. Het zijn Ilse Bezaan (nummer 6 van de PVV) en Roel van Gurp (nummer 9 van GroenLinks). De Verkiezingsdienst van het ANP heeft dat uitgerekend.

10 uur geleden
Huurkorting moet samenwonen van jongeren en ouderen stimuleren

DEN HAAG (ANP) - Minister Conny Helder (Langdurige Zorg) gaat 49 miljoen euro vrijmaken voor een subsidieregeling om het samenwonen tussen jongeren en ouderen te stimuleren. Met de subsidie kunnen huurprijzen met 200 euro per maand worden verlaagd voor jonge huurders tussen 18 en 30 jaar, die in wooncomplexen voor ouderen gaan wonen. "Het mes snijdt hier aan twee kanten", zegt Helder.

11 uur geleden
Adema: meer toezicht slachthuizen tegen structurele misstanden

DEN HAAG (ANP) - Slachthuizen komen onder verscherpt toezicht te staan, omdat er sprake is van "structurele dierenmishandeling" in de sector. Het gaat hier niet om incidenten, zei minister Piet Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) in de Tweede Kamer, die zich tevreden toonde over de stappen.

11 uur geleden
Gelderse Staten eisen vlees in de provinciekantine

ARNHEM (ANP) - De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

11 uur geleden