Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buitenlandse vakantie wint aan populariteit door einde lockdowns

Buitenlandse vakantie wint aan populariteit door einde lockdowns

MADRID (ANP/AFP) - Vakanties in het buitenland winnen wereldwijd weer aan populariteit nu landen hun coronamaatregelen versoepelen en reisrestricties worden opgeheven. Volgens de Wereldtoerismeorganisatie van de Verenigde Naties (UNWTO) waren er in de eerste drie maanden van dit jaar 117 miljoen internationale toeristen, bijna drie keer zoveel als in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Daarmee is sprake van een krachtig herstel, maar de cijfers staan nog in schril contrast met de situatie voor de coronacrisis. Met 117 miljoen toeristen lopen we namelijk nog zo'n 61 procent achter op het eerste kwartaal van 2019.

Wat meespeelt is dat in veel landen aan het begin van dit jaar nog sprake was van coronalockdowns. De toename van het aantal toeristen vond daarom ook voor een groot deel pas in maart plaats.

Bestemming

Verder valt op dat het toerisme vooral in Europa in hoog tempo aantrok. Hier telde UNWTO wel bijna vier keer zoveel toeristen als een jaar eerder. Er was ook een sterke groei in Noord- en Zuid-Amerika en in het Midden-Oosten, waar het aantal toeristen elk meer dan verdubbelde.

De verwachting is dat het herstel zich in de rest van het jaar doorzet, naarmate meer bestemmingen de reisbeperkingen versoepelen of opheffen. UNWTO heeft de indruk dat de oorlog in Oekraïne wereldwijd bezien niet heel sterk op de cijfers drukt. Wat het herstel van het toerisme mogelijk nog wel in de weg kan staan is de oplopende inflatie. Als alles duurder wordt, kunnen mensen geneigd zijn om bijvoorbeeld hun verre vakantie met een jaar uit te stellen.

Meer uit Financieel

Internetleverancier Rodin failliet, curator zoekt koper netwerk

GRONINGEN (ANP) - Internetleverancier Rodin Broadband Groningen is door de rechter failliet verklaard. De onderneming, die zich bezighield met de uitrol van snel internet op het Groningse platteland, verkeerde al enige tijd in financiële moeilijkheden. Curator Jan Hein Mastenbroek benadrukt in een verklaring dat hij er alles aan zal doen om het internetnetwerk voor klanten beschikbaar te houden.

23 minuten geleden
Studie: uitgaven aan reclame in media vorig jaar verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De uitgaven aan reclames in Nederlandse media zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, heeft onderzoeksbureau Nielsen uitgerekend. Vooral het einde van alle coronamaatregelen hielp mee. Daardoor durfden bedrijven meer geld te steken in advertenties. Ook was sprake van een aanhoudende groei van het budget voor digitale reclames.

1 uur geleden
ASML, ASMI en Besi bij grotere verliezers op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijven ASML, ASMI en Besi hoorden dinsdag bij de grotere verliezers op de Amsterdamse beurs. Volgens persbureau Bloomberg blijft de Taiwanese chipfabrikant TSMC, een grote klant van de chipmachines van ASML, namelijk voorzichtig met zijn investeringen dit jaar. Beleggers deden het verder rustig aan na de recente opmars die volgde op de opluchting over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Alle aandacht gaat nu uit naar de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Federal Reserve, die volgende week op het programma staan.

3 uur geleden
IEA: energietoegang voor hele wereldbevolking lukt niet per 2030

PARIJS (ANP) - De wereld gaat er niet in slagen om iedere wereldburger tegen 2030 toegang te geven tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie. Dat oordeel velt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dat keek naar de voortgang van dat ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties. Het tempo waarmee meer mensen toegang tot energie krijgen is de laatste jaren afgenomen.

3 uur geleden
Wereldbank verhoogt groeiverwachting wereldeconomie voor dit jaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Wereldbank verhoogt zijn verwachting voor de groei van de wereldeconomie in 2023, vooral dankzij een beter dan verwachte groei in grote economieën zoals de Verenigde Staten, de eurozone en China. Voor volgend jaar werd de prognose echter verlaagd.

4 uur geleden
Ondernemingsraad Nedcar naar rechter om inzage in stukken VDL

BORN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van autofabriek Nedcar in Born spant een kort geding aan tegen VDL. Op die manier wil de or inzage afdwingen in financiële stukken van Nedcar-eigenaar VDL. De or wil onder meer inzage in het afkoopbedrag dat BMW aan VDL heeft overgemaakt vanwege voortijdige beëindiging van het contract. Geld dat mede bedoeld zou zijn voor een sociaal plan, nu duizenden medewerkers van Nedcar hun baan dreigen te verliezen.

5 uur geleden
Cryptobeurs Coinbase verliest bijna vijfde van beurswaarde

NEW YORK (ANP) - Cryptobeurs Coinbase heeft dinsdag bij de opening van de beurzen in New York bijna een vijfde van zijn beurswaarde verloren. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft Coinbase aangeklaagd omdat het bedrijf de regels voor beurshandel zou hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie.

5 uur geleden