Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buitenlandse orders voor bussenfabrikant Ebusco drijven omzet op

Buitenlandse orders voor bussenfabrikant Ebusco drijven omzet op

DEURNE (ANP) - Producent van elektrische bussen Ebusco zag zijn omzet in de eerste helft van dit jaar flink stijgen. Onder meer orders uit Scandinavië en Duitsland dreven de inkomsten van het bedrijf op.

De omzet in de eerste helft van dit jaar bedroeg ruim 37 miljoen euro, zeven keer zoveel als dezelfde periode vorig jaar. Volgens Ebusco komt dit onder meer doordat er na de coronacrisis meer orders binnenkwamen. Zo leverde het bedrijf bussen aan Scandinavië en het stadsvervoerbedrijf van Berlijn. Ook de brutowinst steeg daardoor, naar 6 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg die nog zo'n 300.000 euro.

Momenteel heeft Ebusco nog een aantal orders uitstaan in Zweden, Denemarken en Barcelona. Dat gaat om respectievelijk 23, 19 en 21 bussen. Wanneer die bussen operationeel zijn, heeft Ebusco in negen landen bussen op de weg rijden. Het Deense vervoersbedrijf Nobina kocht in de eerste helft van dit jaar al een aantal bussen. Met de nieuwe order hoopt Ebusco zijn positie in Denemarken te versterken.

Om aan de toekomstige vraag te voldoen, is Ebusco van plan om bussen in Frankrijk te produceren. De bussenfabrikant wil een deel van de bestaande productiefaciliteiten in de regio van het Normandische Rouen onderbrengen bij een bestaande autofabriek. Naar verwachting is die locatie eind 2023 volledig gereed, waarmee de productiecapaciteit met vijfhonderd bussen wordt uitgebreid.

Ebusco bestaat sinds 2012. Het hoofdkantoor staat in Deurne, waar ook de productiefaciliteiten zijn gevestigd. Daarnaast heeft het bedrijf nog een externe locatie in China. In oktober vorig jaar kreeg Ebusco een notering aan de beurs in Amsterdam.

Meer uit Financieel

Investeerders azen op bioscoopketen Vue, aldus Bloomberg

LONDEN (ANP) - Bioscoopketen Vue International, ook in Nederland actief, is benaderd door investeringsmaatschappijen voor een mogelijke overname. Bronnen zeggen tegen persbureau Bloomberg dat Vue financiële adviseurs heeft ingeschakeld om de opties voor een verkoop te bekijken.

4 uur geleden
Pakketbezorger FedEx verliest flink op gemengd Wall Street

NEW YORK (ANP) - FedEx heeft vrijdag flink verloren op de aandelenbeurzen in New York. De post- en pakketbezorger is negatiever geworden over de omzet en winst van dit boekjaar, nadat de resultaten in het afgelopen kwartaal lager waren uitgevallen dan verwacht.

4 uur geleden
EU komt met aanklacht tegen Google om concurrentie, aldus bronnen

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG) - De Europese toezichthouder komt opnieuw met maatregelen die Google moeten dwingen meer ruimte te geven aan concurrenten in zijn zoekmachine. EU-functionarissen bereiden hierover een aanklacht voor tegen het moederbedrijf van Google, Alphabet, melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

4 uur geleden
IMF-baas: rente verlagen balanceeroefening voor centrale bank

WASHINGTON (ANP/AFP) - Centrale banken hebben te maken met een "moeilijke balanceeroefening" bij het verlagen van de rente nu de inflatie aan het dalen is. Dat zei directeur Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op een bijeenkomst in Washington, waar ook president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) aanwezig was.

4 uur geleden
Volkswagen schrapt honderden banen in China, melden ingewijden

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Volkswagen is begonnen met het schrappen van enkele honderden banen in China. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Vooral bij Audi, onderdeel van Volkswagen, zouden veel banen verdwijnen.

6 uur geleden
Noorwegen gaat vangst wilde zalm verder inperken

NOORWEGEN (ANP/AFP) - Noorwegen gaat extra beperkingen invoeren voor de vangst van wilde zalm. Volgens Noorwegen is dat nodig omdat het aantal wilde zalmen de afgelopen jaren steeds verder is gedaald en een dieptepunt heeft bereikt. Daarbij wordt als oorzaak gewezen naar de kweek van zalm in bassins met netten in de Noorse fjorden.

6 uur geleden
Moederbedrijf Douwe Egberts hard omlaag op flink lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - JDE Peet's behoorde vrijdag tot de grootste dalers op een erg negatief gestemd Damrak. De koffieproducent achter onder meer Douwe Egberts pleitte eerder op de dag in zakenkrant Financial Times voor het uitstellen van de nieuwe ontbossingswet in de Europese Unie met zeker een jaar.

8 uur geleden