Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buitenlandse media over Klein: een favoriet naar huis gestuurd

Buitenlandse media over Klein: een favoriet naar huis gestuurd

MALMÖ (ANP) - Dat Joost Klein niet mag meedoen aan de finale van het Eurovisie Songfestival is ook groot nieuws in het buitenland. De Britse BBC schrijft dat "de artiest naar huis is gestuurd" en noemt de Nederlander een van de favorieten die de wedstrijd dit jaar had kunnen winnen.

De diskwalificatie is "breaking" bij Sky News. De Britse nieuwszender kopt een artikel hierover met "Songfestival schrapt Nederlandse inzending Joost Klein na controverse over 'incident'". Tegen Klein is een klacht bij de politie ingediend vanwege een bedreiging.

"Er is heel veel aandacht voor want dit is ongezien", reageert Gianni Paelinck, die voor de Belgische openbare omroep VRT het festival in Malmö volgt. "Ik vraag me ook af hoe het publiek hierop zal reageren."

BFMTV

Bij de Franse televisiezender BFMTV is de uitsluiting van Klein het hoofdpunt van het nieuws. "Joost Klein, 26 jaar oud en met geperoxideerd haar, trok de aandacht door zijn ongenoegen te laten zien met zijn plaatsing naast de Israëlische vertegenwoordiger Eden Golan", staat op de nieuwssite van BFMTV, met de toevoeging dat de uitsluiting daar niet mee te maken heeft.

"ESC schmeißt Holland raus!", kopt het Duitse dagblad Bild, oftewel "Eurovisiesongfestival gooit Nederland eruit!" Bild schrijft dat Joost "in Malmö werd beschouwd als een van de grote favorieten, zelfs als publiekslieveling. Maar zaterdagmiddag besloot de European Broadcasting Union (EBU) dat de Nederlander eruit ligt".

Jammer

De Italiaanse krant La Repubblica noemt de uitsluiting "jammer" en zoomt in op de boodschap achter het nummer Europapa, over een gezamenlijke Europese droom in tijden van verdeeldheid en het verlies van Kleins ouders op jonge leeftijd.

Op de nieuwssites van de Oostenrijkse kranten Kronen Zeitung en Kurier staat het nieuws over Klein helemaal bovenaan. Kurier beschrijft hoe toeschouwers erg enthousiast reageerden toen op de generale repetitie van vrijdag de video werd afgespeeld van het optreden van Klein.

Alarmen

De verslaggever van de Spaanse krant El Mundo meldt hoe journalisten in Malmö de voorbije uren speurden naar ontwikkelingen rond de Nederlandse zanger en hoe vrijdag al "de alarmen afgingen" over een eventuele diskwalificatie.

De Ierse krant Irish Times besluit dat "de grote finale van zaterdagavond het einde markeert van een Eurovisiesongfestival, dat verwikkeld is in controverses". De krant verwijst daarbij naar het incident rond Klein, maar ook naar de deelname van Israël en de reacties daarop.

Meer uit Binnenland

UWV: uitkering moet naar sociaal minimum, ongeacht gezinsinkomen

DEN HAAG (ANP) - Om te voorkomen dat mensen afhankelijk worden van een speciale toeslag om rond te komen, moeten uitkeringen opgehoogd worden naar het sociaal minimum. Die oproep doet uitkeringsinstantie UWV in haar zogenoemde knelpuntenbrief. Het 'gezinsinkomen', het gezamenlijke inkomen van de uitkeringsontvanger en andere personen in het huishouden, moet dan ook geen invloed meer hebben op de hoogte van de uitkering.

53 minuten geleden
Meer organisaties melden diefstal gegevens na cyberaanval

DEN HAAG (ANP) - Opnieuw hebben enkele organisaties ontdekt dat gegevens van hun klanten zijn gestolen na een digitale aanval. Cybercriminelen maakten de persoonlijke informatie buit bij een inbraak in de systemen van softwareleverancier AddComm.

2 uur geleden
Nederlandse boeren keren huiswaarts na protest in Brussel

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse boeren die bij het protest waren in Brussel keren weer huiswaarts. Volgens een woordvoerder van de actievoerders verloopt het vertrek van alle tractoren bij het Atomiumpark nogal chaotisch. De boeren waren in aanloop naar de Europese verkiezingen in Brussel om hun ongenoegen te uiten over het Europese landbouwbeleid.

3 uur geleden
Woning pleegouders Vlaardingen afgesloten met metalen platen

VLAARDINGEN (ANP) - De Vlaardingse woning van de in opspraak geraakte pleegouders is afgesloten met metalen platen. Op beelden is te zien dat de platen zijn bevestigd voor alle ramen en deuren van het pand aan de Madoerastraat in de Zuid-Hollandse stad. De politie laat weten dat de platen dinsdagochtend zijn vastgemaakt om te voorkomen dat de woning, die geldt als plaats delict, verder wordt beschadigd.

3 uur geleden
Kleine groep boeren toeterend naar Europees Parlement

BRUSSEL (ANP) - Een tiental tractoren van het boerenprotest in Brussel is naar het Europees Parlement gereden. Ze hielden er een lawaaidemonstratie.

4 uur geleden
43-jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel

DEN HAAG (ANP) - Een 43-jarige man uit Zuid-Holland is dinsdag aangehouden op verdenking van mensensmokkel, meldt de marechaussee. Hij zou Albanese vreemdelingen hebben geholpen zich illegaal toegang te verschaffen tot het Verenigd Koninkrijk. De verdachte zou vreemdelingen in trailers hebben geplaatst van nietsvermoedende vrachtwagenchauffeurs.

6 uur geleden
Vrijspraak voor veroorzaken fietsongeluk ex-minister Dekker

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft de 44-jarige vrouw vrijgesproken in de zaak over de valpartij van de fietsende ex-minister Sander Dekker in het duingebied bij het Zuid-Hollandse Monster. Het Openbaar Ministerie had een taakstraf van 240 uur en een geheel voorwaardelijke celstraf van zes maanden tegen haar geëist.

6 uur geleden