Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buitenlandminister Iran: geen intentie om operatie te verlengen

Buitenlandminister Iran: geen intentie om operatie te verlengen

TEHERAN (ANP) - Volgens de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amir-Abdollahian, heeft zijn land geen intentie om de "defensieve operatie" tegen Israël te verlengen. Wel zal Iran "niet aarzelen om zijn belangen te beschermen tegen nieuwe agressie", schrijft hij op X.

Volgens Amir-Abdollahian valt de aanval van Iran onder legitieme zelfverdediging en benadert het land "de regionale en internationale veiligheid op een verantwoordelijke manier".

Daarmee herhaalt de minister grotendeels de boodschap van de Iraanse vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties. Die meldde in de nacht van zaterdag op zondag dat "deze zaak als afgerond kan worden beschouwd". De vertegenwoordiging waarschuwde echter dat "mocht het Israëlische regime opnieuw een fout maken, de reactie van Iran aanzienlijk zwaarder zal zijn".

Iran beschouwt de aanval op Israël als een vergelding voor de Israëlische aanval op de Iraanse diplomatieke vertegenwoordiging in Damascus, eerder deze maand. Bij die aanval kwamen meerdere Iraanse generaals om het leven.

Meer uit Buitenland

Acteur Dabney Coleman (92) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse acteur Dabney Coleman is op 92-jarige leeftijd overleden, heeft zijn dochter Quincy vrijdag bekendgemaakt.

23 minuten geleden
Verdachte neerschieten Slowaakse premier aangekomen bij rechtbank

BRATISLAVA (ANP/AFP) - De man die verdacht wordt van het neerschieten van de Slowaakse premier Robert Fico is zaterdagochtend aangekomen bij de rechtbank. Om 11.00 uur moet de 71-jarige man voor de rechter verschijnen. Die moet beslissen of de man langer blijft vastzitten.

57 minuten geleden
Water in Belgische Voeren iets gezakt, bewoners kunnen naar huis

VOEREN (ANP/BELGA) - In de Belgische gemeente Voeren, niet ver van Maastricht, is het waterpeil na de overstromingen in de nacht van vrijdag op zaterdag weer iets gezakt. Inwoners die werden geëvacueerd kunnen zaterdagochtend weer terugkeren naar hun woning. "Het waterpeil van de Berwijn en de Voer is gezakt. In de meeste straten is het water grotendeels weggetrokken", zegt de gemeente op Facebook. Wel moeten mensen nog voorzichtig blijven.

3 uur geleden
Luchthaven van München korte tijd dicht om klimaatactivisten

MÜNCHEN (ANP/RTR/DPA) - Het vliegverkeer op de luchthaven van München is zaterdagochtend korte tijd stilgelegd omdat klimaatactivisten het binnenterrein van het vliegveld hadden betreden en zichzelf hadden vastgelijmd op start- en landingsbanen. Een van de banen werd al snel weer vrijgegeven. Even na 08.00 uur meldde de politie dat alle activisten waren verwijderd en dat het vliegverkeer grotendeels is hervat. Een woordvoerder van de luchthaven waarschuwt nog wel voor vertragingen.

4 uur geleden
Omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt in werking

KYIV (ANP/RTR) - Een omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt officieel in werking. De wet moet ervoor zorgen dat er meer mannen ingezet kunnen worden om tegen de Russen te vechten. Tegen mannen die de dienstplicht ontduiken, wordt harder opgetreden.

4 uur geleden
Lancering Starliner opnieuw uitgesteld

CAPE CANAVERAL (ANP/BLOOMBERG) - De eerste bemande ruimtevlucht van de Starliner, het nieuwe ruimtevaartuig van Boeing, is voor de derde keer deze maand uitgesteld. De reden is een heliumlek aan boord van het ruimtevaartuig, heeft NASA vrijdag gemeld.

4 uur geleden
Zelensky: gebrek aan Oekraïense troepen en vliegtuigen

KYIV (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vrijdag gezegd dat het Oekraïense leger meer manschappen nodig heeft om het moreel van de strijdkrachten op te krikken. "We moeten de reserves aanvullen, een groot deel van de brigades is leeg. We moeten dit doen zodat de jongens een normale rotatie hebben. Dan verbetert hun moreel ook", zei Zelensky in een interview met persbureau AFP.

8 uur geleden