Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Budgetsupermarkt ALDI test kassaloze winkel in Utrecht

Budgetsupermarkt ALDI test kassaloze winkel in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Supermarktketen ALDI test volgend jaar een supermarkt zonder kassa in Utrecht. In de winkel worden boodschappen straks automatisch afgerekend met behulp van een speciale app en sensoren die registreren welke artikelen de klant in de winkelwagen legt.

Jan Oostvogels, de directeur van de discounter in Nederland, zegt "zeer blij en vereerd" te zijn dat het nieuwe filiaal op de hoek van de Utrechtse Oudegracht en de Lange Viestraat als testlocatie is aangewezen binnen de Europese groep van bedrijven van ALDI Nord. Volgens hem is dat vooral te danken aan de "hoge digitaliseringsgraad" van Nederland.

De betreffende winkel, die begin volgend jaar wordt geopend, is ruim 500 vierkante meter groot. Het systeem maakt volgens ALDI geen gebruik van gezichtsherkenning of bijvoorbeeld scans van ogen of vingerafdrukken. De keten benadrukt dat alleen de bewegingen die de klant en het artikel maken, worden gevolgd.

Onlangs werd al bekend dat ALDI in Londen experimenteert met een kassaloze winkel. Daar is het niet ALDI Nord dat aan de weg timmert, maar ALDI Süd. In Nederland opende Albert Heijn twee jaar geleden al eens zo'n robotsupermarkt. Deze hypermoderne AH to go was gevestigd in een soort container op het plein voor Schiphol Plaza. Het ging om een paar maanden durende proef. Tot een permanente kassaloze Albert Heijn heeft het experiment tot nu toe niet geleid. In de Verenigde Staten heeft Amazon wel al tientallen kassaloze winkels, die daar Amazon Go heten.

Meer uit Financieel

Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

43 minuten geleden
Zeepmaker Henkel heeft optie voor terugkopen activiteiten Rusland

DÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse zeepmaker Henkel, bekend van merken als Pritt en Persil, heeft de mogelijkheid om zijn activiteiten in Rusland binnen nu en tien jaar terug te kopen. Voorwaarde is wel dat de omstandigheden in en de relatie met dat land "fundamenteel" veranderen. Dat zei Henkel-topman Carsten Knobel in een interview met de krant Rheinische Post.

50 minuten geleden
Bouwconcern Heijmans wordt Koninklijk

DEN BOSCH (ANP) - Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

1 uur geleden
Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

20 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

1 dag geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden