Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Budgetketen Action groeit door ondanks coronacrisis

Budgetketen Action groeit door ondanks coronacrisis

ZWAAGDIJK (ANP) - Budgetketen Action slaagt erin om te blijven groeien ondanks de coronacrisis. Dit jaar zijn er weer 115 Action-filialen bijgekomen, waarvan ook de eerste vijf in Tsjechië. De al jaren snelgroeiende discounter lukt het ook om meer winst te behalen dan grootaandeelhouder 3i eerder voor mogelijk had gehouden.

Dit neemt niet weg dat de keten met hoofdkantoor in het Noord-Hollandse Zwaagdijk afgelopen maanden eveneens flinke hinder heeft ondervonden van de virusuitbraak. In Nederland konden de winkels openblijven, maar in landen als Frankrijk, België en Oostenrijk moesten de filialen eerder dit jaar vanwege coronamaatregelen tijdelijk worden gesloten. Volgens 3i trokken de verkopen na de heropening van de zaken in mei wel weer snel aan.

In de twaalf maanden tot eind oktober behaalde Action een bedrijfsresultaat van 608 miljoen euro, zo komt naar voren uit nieuwe cijfers van de Britse grootaandeelhouder. In dezelfde periode een jaar eerder ging gecorrigeerd voor onder meer belasting nog 519 miljoen euro aan winst in de boeken.

Door de coronacrisis kon de discounter toch niet zoveel winkels openen als aanvankelijk gepland. Eigenlijk zouden dit najaar ook de eerste zaken in Italië de deuren openen, maar dit is uitgesteld naar volgend jaar. De situatie blijft door de coronacrisis ook erg onzeker. Recent zijn er weer nieuwe lockdowns aangekondigd in onder meer Frankrijk en België. Momenteel is Action in die landen nog wel geopend maar er wordt slechts een beperkt assortiment aan de man gebracht.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

3 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

8 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

18 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

19 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

19 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

20 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

22 uur geleden