Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brussel wacht alleen nog op Nederlandse aanvraag coronamiljarden

Brussel wacht alleen nog op Nederlandse aanvraag coronamiljarden

BRUSSEL (ANP) - Alle EU-landen hebben om een aandeel gevraagd uit het miljardenfonds van de Europese Unie om de economie uit de coronacrisis te helpen. Alleen Nederland is zover nog niet.

Vrijdag ontving de Europese Commissie ook het herstelplan van Bulgarije, de een-na-laatste lidstaat in de rij. Net als Nederland zat het Balkanland de afgelopen maanden met een demissionaire regering.

Nederland zou aanspraak kunnen maken op ongeveer 6 miljard euro. Maar het demissionaire kabinet wil de opstelling van het herstelplan overlaten aan een nieuwe regering en er komt pas sinds kort wat schot in de kabinetsformatie. Erg dringend is het niet, omdat Nederland op eigen kracht al rap opkrabbelt en desgewenst ook heel goedkoop kan lenen. Ambtenaren zetten in afwachting van een nieuw kabinet al wel wat voorstellen in de grondverf.

Herstelplannen

De commissie houdt de aanvragen annex herstelplannen tegen het licht en heeft er inmiddels 22 goedgekeurd van de 26 die zij heeft ontvangen. Als het dagelijks bestuur van de EU tevreden is moeten ook de ministers van Financiën van de EU-landen nog instemmen.

Het herstelfonds omvat bijna 700 miljard euro aan subsidies en leningen. In ruil voor hun deel moeten de landen elk hervormingen doorvoeren om hun economie te versterken. Ruim een derde van het geld moet ten goede komen aan de overgang naar een duurzamer en klimaatvriendelijker economie en 20 procent aan digitalisering.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

4 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

8 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

18 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

19 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

20 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

21 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

23 uur geleden