Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brussel stort 39 miljoen voor hulp in Myanmar en Bangladesh

Brussel stort 39 miljoen voor hulp in Myanmar en Bangladesh

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie stuurt 39 miljoen euro naar hulporganisaties in Myanmar en Bangladesh om ontheemden en vluchtelingen, waaronder leden van de islamitische Rohingya-minderheid, te steunen. De recente militaire coup in Myanmar en de Covid-19-crisis hebben de humanitaire situatie in het gebied volgens het dagelijks EU-bestuur verslechterd.

EU-commissaris Janez Lenarčič (Crisismanagement) zegt dat de EU de kwetsbaarste bevolking zal blijven ondersteunen. "De militaire omverwerping van de wettige regering in Myanmar dreigt de al nijpende humanitaire crisis te verergeren voor ontheemde en door conflicten getroffen bevolkingsgroepen. In Bangladesh verzwaart de coronacrisis de al moeilijke omstandigheden voor een miljoen Rohingya-vluchtelingen in de kampen en andere opvang."

Brussel stort 24,5 miljoen euro aan hulporganisaties in Bangladesh en 11,5 miljoen in Myanmar. Daarnaast wordt er 3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bescherming van statenloze Rohingya in de regio. Met het geld kunnen de hulpverleners voor voedsel en water, onderdak, gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen zorgen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Californië versoepelt: pretparken en stadions vanaf april open

SACRAMENTO (ANP) - De Amerikaanse staat Californië heeft de weg vrijgemaakt voor pretparken en sportstadions in de open lucht om eerder dan verwacht, op 1 april, weer bezoekers te verwelkomen. De autoriteiten hebben de heropeningscriteria versoepeld na een scherpe daling van het aantal coronabesmettingen, maar ook door druk van de exploitanten.

31 minuten geleden
Perseverance maakt eerste hele korte ritje op Mars

LOS ANGELES (ANP) - Marsverkenner Perseverance heeft zijn eerste ritje over het oppervlak van de planeet gemaakt. Dat heeft de missieleiding bekendgemaakt. Het tripje kwam twee weken nadat het wagentje een nagenoeg perfecte landing maakte in een krater op de rode planeet.

1 uur geleden
VS veroordelen nieuwe Chinese kieswet voor Hongkong als 'aanval'

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten veroordelen de geplande kieswet voor het Chinese Hongkong als een "directe aanval" op de autonomie van de voormalige Britse kroonkolonie. De door het communistische regime in Peking beoogde veranderingen zijn ook een aanval op de vrijheden en de democratisch processen van de stad, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

6 uur geleden
Belg mag met meer mensen buiten afspreken, terras blijft dicht

BRUSSEL (ANP) - Belgen mogen vanaf maandag in de buitenlucht afspreken met tien personen buiten hun gezin. Nu ligt de 'buitenbubbel' op maximaal vier personen. Volgens premier Alexander De Croo moet die versoepeling "de zuurstof leveren om de coronamaatregelen vol te blijven houden ", zei hij na afloop van het Overlegcomité van zes regeringen. De avondklok blijft in stand en het reisverbod wordt verlengd van 1 tot 18 april. De cafés en restaurants gaan als het kan op 1 mei open, maar de terrassen blijven ook tot zolang nog dicht.

7 uur geleden
Biden belooft relatie met EU te repareren

WASHINGTON/BRUSSEL (ANP) - De relatie tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie moet worden "gerepareerd" en "nieuw leven ingeblazen". De Amerikaanse president Joe Biden zei in een telefoongesprek met voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zich daarvoor te gaan inzetten.

7 uur geleden
Alcohol drinken in Parijs op meer plekken verboden

PARIJS (ANP/DPA/AFP) - Parijs heeft het verbod op alcoholconsumptie op publieke plaatsen flink uitgebreid. Onder meer op het drukbezochte Place du Tertre en langs de oevers van de Seine is het niet langer toegestaan alcohol te drinken. Deze maatregel moet helpen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

10 uur geleden
WHO: over anderhalve week rapport over ontstaan coronavirus

GENÈVE (ANP/AFP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) publiceert in de week die begint op maandag 15 maart het rapport van een groep onderzoekers over het ontstaan van het coronavirus. WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus zegt dat de WHO de bevindingen wil delen met alle lidstaten.

11 uur geleden