Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brussel: onafhankelijk onderzoek crash Iran nodig

Brussel: onafhankelijk onderzoek crash Iran nodig

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie noemt het van "het grootste belang dat er een onafhankelijk en geloofwaardig onderzoek" komt naar de toedracht van de vliegtuigcrash woensdag nabij Teheran. Dat onderzoek moet volgens een woordvoerder in lijn zijn met de regels van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie ICAO.

De commissie heeft volgens de woordvoerder woensdag direct na het nieuws over de crash opgeroepen tot een onafhankelijk onderzoek. Bij de ramp met de Boeing 737-800 van een Oekraïense luchtvaartmaatschappij kwamen alle 176 inzittenden om het leven. Het Verenigd Koninkrijk en Canada zeiden donderdag inlichtingen te hebben waaruit blijkt dat het vliegtuig met een raket is neergehaald. Ook zijn er videobeelden waarop te zien zou zijn dat een projectiel het vliegtuig raakt.

Volgens Teheran is het toestel niet geraakt door een raket. De zwarte dozen van het toestel, die mogelijk meer informatie over de toedracht aan het licht brengen, worden vrijdag uitgelezen.

Meer uit Buitenland

Jury in zwijggeldzaak Trump begint aan beraadslagingen

NEW YORK (ANP/RTR) - De juryleden in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump zijn begonnen aan hun beraadslagingen. Dinsdag en woensdag werd de inhoudelijke behandeling afgerond en werd de jury geïnstrueerd. De leden moeten nu overleggen tot ze het erover eens zijn of Trump schuldig is of niet.

1 uur geleden
Ook volgende toetredingsstap Oekraïne stevent af op nee Hongarije

BRUSSEL (ANP) - Ook de volgende stap voor Oekraïne op weg naar het lidmaatschap van de Europese Unie dreigt op weerstand van Hongarije te stuiten. De regering van premier Viktor Orbán is de enige die nog grote bezwaren maakt tegen het plan van de EU voor de toetredingsonderhandelingen met Oekraïne, zeggen EU-bronnen.

2 uur geleden
Opnieuw vulkaanuitbarsting op IJslands schiereiland Reykjanes

GRINDAVIK (ANP) - Mensen hebben in delen van IJsland hun woning moeten verlaten omdat er een vulkaanuitbarsting dreigde. Er werd activiteit gemeten rond de Sundhnúkskraters, niet ver van de hoofdstad Reykjavik, meldt de publieke omroep RUV. Ook de beroemde toeristische attractie Blue Lagoon is ontruimd. Korte tijd later volgde inderdaad een uitbarsting.

3 uur geleden
Israël: 75 procent van bufferzone tussen Gaza en Egypte in handen

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische strijdkrachten (IDF) hebben 75 procent van de bufferzone tussen Egypte en Gaza in handen, meldt de Nationale Veiligheidsadviseur van Israël. Hij zegt dat Israël uiteindelijk de volledige controle krijgt over deze zogeheten Philadelphi-corridor.

3 uur geleden
Palestijnen hebben geen indicatie dat grens Rafah snel opengaat

RAFAH (ANP) - De minister van Gezondheid Majed Abu Ramadan van de Palestijnse Autoriteit zegt geen indicatie te hebben dat de grensovergang bij Rafah snel weer open kan. De overgang sloot ruim drie weken geleden, toen Israël een offensief in de stad Rafah begon en de controle over de grenspost overnam.

4 uur geleden
Hoogste temperatuur ooit in India: 52,3 graden

NEW DELHI (ANP) - In de Indiase hoofdstad New Delhi is een temperatuur van 52,3 graden gemeten, meldt het India Meteorological Department (IMD). Dat zou de hoogste temperatuur ooit zijn in het land. De meting is zo hoog dat meteorologen zich afvragen of er een probleem was met de meting.

5 uur geleden
Ngo's Georgië gaan zich niet houden aan buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - Ongeveer tweehonderd Georgische ngo's zeggen dat ze zich niet zullen houden aan de controversiële buitenlandse-agentenwet. Zij stellen in een gezamenlijke verklaring dat de "Russische wet" niet in Georgië zal werken en dat "niemand zal gehoorzamen".

6 uur geleden