Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brussel keurde 37,7 miljard euro Nederlandse coronasteun goed

Brussel keurde 37,7 miljard euro Nederlandse coronasteun goed

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft tot nu toe 37,7 miljard euro aan Nederlandse coronasteun goedgekeurd onder de tijdelijk versoepelde Europese staatssteunregels. Dat staat in een overzicht van het dagelijks EU-bestuur. Volgens vicevoorzitter Margrethe Vestager (Mededinging) heeft Brussel sinds maart vorig jaar in totaal 3,1 biljoen euro aan allerlei vormen van staatssteun in de 27 EU-landen toegestaan om ondernemingen en sectoren op de been te houden en de economie voor instorten te behoeden.

Nederland diende vanaf 3 april 2020 meer dan 20 aanvragen ter goedkeuring in Brussel in voor allerlei soorten steun, waaronder 3,4 miljard euro aan leningen en garanties voor KLM, honderden miljoenen voor het midden- en kleinbedrijf, meer dan een half miljard voor de reissector en 1,5 miljard ter compensatie van openbaar vervoerbedrijven. In totaal keurde de commissie vorig jaar 17,5 miljard euro aan coronamaatregelen goed en dit jaar 201,5 miljard.

De strenge EU-staatssteunregels werden op 20 maart 2020 opgeschort toen de economische gevolgen van lockdowns duidelijk begonnen te worden. "Toen de pandemie vorig jaar toesloeg, veranderde ons leven bijna van de ene op de andere dag. We werden gevraagd om thuis te blijven, winkels en kantoren werden gesloten, fabrieken stopten met draaien. Zonder buitengewone publieke steun zouden levensvatbare bedrijven het niet hebben overleefd", aldus Vestager.

De tijdelijke regeling is donderdag voor de zesde keer aangepast en verlengd tot 30 juni 2022.

Meer uit Financieel

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl uitblinker in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway was vrijdag een positieve uitschieter in de AEX-index, die een kleine winst liet zien. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl werd ruim een derde meer waard na de aankondiging zijn belang in het Braziliaanse bezorgbedrijf iFood te verkopen aan techinvesteerder Prosus. De overnamesom kan oplopen tot 1,8 miljard euro afhankelijk van de prestaties van het onderdeel in de komende maanden. Prosus (plus 0,6 procent) krijgt iFood daarmee volledig in handen.

44 minuten geleden
Kabinet kijkt vooral naar koopkracht op langere termijn

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiƫn) noemt het "vreselijk' dat mensen door de gestegen kosten van levensonderhoud niet meer kunnen rondkomen. "Die armoedeval is iets wat niet bij Nederland past." Daarom werkt het kabinet volgens haar hard aan maatregelen waardoor mensen ook op de langere termijn meer te besteden krijgen.

1 uur geleden
Logistieke zorgen Rijn ebben iets weg door stijgend Duits peil

KAUB (ANP/BLOOMBERG) - Het waterpeil van de Rijn bij een belangrijk punt van de rivier in Duitsland zal naar verwachting begin volgende week stijgen. Daardoor nemen de acute zorgen over de bevaarbaarheid van de rivier wat af.

1 uur geleden
FNV: CPB-cijfers laten zien dat er een fikse loongolf nodig is

UTRECHT (ANP) - Een fikse loongolf is nodig om de pijn van de "catastrofale koopkrachtcrisis" te verzachten. Dat zegt voorzitter Tuur Elzinga van vakbond FNV in een reactie op de nieuwe economische ramingen van het Centraal Planbureau (CPB).

1 uur geleden
Risicodirecteur Rabobank kondigt vertrek aan

UTRECHT (ANP) - Rabobank ziet risicodirecteur Els de Groot vertrekken. De Groot blijft nog tot 31 januari volgend jaar in dienst, maar gaat daarna niet op voor een tweede termijn, heeft ze de bank laten weten.

1 uur geleden
Economische vooruitzichten Duitsland somber door prijsstijgingen

BERLIJN (ANP/RTR) - De economische vooruitzichten voor Duitsland zijn somber als gevolg van de prijsstijgingen en verstoringen in de bevoorradingsketen. Dat meldt het Duitse ministerie van Financiƫn vrijdag. De boodschap van Berlijn werd onderstreept door een recordsprong in de producentenprijzen.

1 uur geleden
Kofferproblematiek Schiphol houdt aan, drukte beheersbaar

SCHIPHOL (ANP) - De problemen met achtergebleven koffers op Schiphol houden aan. Precieze aantallen van het aantal weeskoffers geeft de luchthavenuitbater niet, ook niet omdat dit van moment tot moment kan verschillen. Maar feit blijft dat er meer koffers achterblijven en nagestuurd moeten worden dan gebruikelijk.

2 uur geleden