Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brussel: Europa tot 15 mei dicht voor niet-EU-burgers

Brussel: Europa tot 15 mei dicht voor niet-EU-burgers

BRUSSEL (ANP) - Reizigers van buiten de EU moet tot 15 mei de toegang tot Europa worden ontzegd tenzij hun trip essentieel is, stelt de Europese Commissie voor. Omdat de coronacrisis nog niet onder controle is, wil Brussel het inreisverbod met een maand verlengen. Het zijn de lidstaten die hierover beslissen.

Nederland sloot zijn grenzen voor burgers van buiten EU op 19 maart voor dertig dagen. Ook de andere lidstaten namen de maatregel over. De reisbeperking geldt niet voor mensen uit Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein. Die landen maken deel uit van de Schengenzone.

Het inreisverbod geldt in principe niet voor EU-burgers en hun familie, mensen met een verblijfsvergunning, medisch personeel, diplomaten, vrachtwagenchauffeurs en grenswerkers.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Oud-onderminister VS verhoord in Senaat over Ruslandonderzoek

WASHINGTON (ANP) - De voormalige Amerikaanse onderminister van Justitie Rod Rosenstein wordt volgende week in de Senaat verhoord over het Ruslandonderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller. Het onderzoek richtte zich op banden van het campagneteam van Donald Trump met de Russische overheid.

12 minuten geleden
Lancering nieuwe Amerikaanse raket gaat niet door vanwege weer

CAPE CANAVERAL (ANP) - Een nieuwe Amerikaanse raket gaat nog niet de ruimte in. De Crew Dragon-capsule zou met twee astronauten aan boord vertrekken richting het internationale ruimtestation ISS, maar het weer rond de ruimtebasis Cape Canaveral in Florida is te slecht. De kans op bliksem is te groot en dat maakt het te gevaarlijk om op te stijgen. Ruim een kwartier voor het moment van lancering besloot de vluchtleiding te stoppen met aftellen.

2 uur geleden
Suriname wacht nog op uitslag verkiezingen

PARAMARIBO (ANP) - Twee dagen na de parlementsverkiezingen van maandag wacht Suriname nog steeds op de volledige uitslag. Woensdag rond 16.00 uur Surinaamse tijd was 85 procent van de stemmen verwerkt. Tot nu toe gaat oppositiepartij VHP van Chan Santokhi nog steeds aan de leiding met 20 zetels, een winst van 12. Daarna volgt de NDP van Desi Bouterse zakt van 26 naar 16 zetels.

2 uur geleden
President Trump bij lancering nieuwe Amerikaanse raket

CAPE CANAVERAL (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump is woensdagavond aangekomen op ruimtebasis Cape Canaveral in Florida. Zijn presidentiële vliegtuig, de Air Force One, vloog langs de raket Crew Dragon, die klaarstaat om later op de avond te worden gelanceerd. Het is de eerste keer ooit dat een commercieel bedrijf een bemande ruimtevlucht uitvoert, en de eerste Amerikaanse bemande missie in negen jaar tijd.

3 uur geleden
Burgemeester Minneapolis wil vervolging agent na dood zwarte man

MINNEAPOLIS (ANP/RTR) - De burgemeester van de Amerikaanse stad Minneapolis heeft justitie opgeroepen een politieman in staat van beschuldiging te stellen na de dood van een zwarte man. De politieman in kwestie drukte bij de arrestatie van de man zijn knie minutenlang in de nek van de 46-jarige George Floyd die later in het ziekenhuis overleed.

3 uur geleden
Meer dan 100.000 doden door coronavirus in VS

BALTIMORE (ANP) - In de Verenigde Staten zijn inmiddels meer dan 100.000 coronapatiënten bezweken aan de gevolgen van het virus. Dit meldde de omroep NBC woensdag. De omroep baseert zich op informatie van de autoriteiten in de Amerikaanse staten. Ook de website Worldometer meldde woensdag meer dan 100.000 coronadoden in de VS.

5 uur geleden
Aantal doden en besmettingen in Italië harder gestegen

ROME (ANP/RTR) - Zowel het aantal doden als het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus is in Italië in de laatste 24 uur harder gestegen dan in het voorgaande etmaal. Het land meldt 584 nieuwe besmettingsgevallen en dat 117 Italianen het afgelopen etmaal zijn bezweken aan het longvirus.

6 uur geleden