Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brunswijk gaat niet in zee met Bouterse

Brunswijk gaat niet in zee met Bouterse

PARAMARIBO (ANP) - Ronnie Brunswijk heeft Desi Bouterse duidelijk gemaakt dat zijn partij ABOP niet met de NDP van Bouterse wil samenwerken in de nieuwe regering. Het Surinaamse volk heeft dat tijdens de verkiezingen van 25 mei duidelijk laten weten door de VHP van Chan Santokhi en de ABOP van Brunswijk de meeste zetels te geven. Dit zei Brunswijk vrijdag tijdens een kranslegging in verband met de herdenking van 147 jaar Hindoestaanse immigratie.

Brunswijk zei tegen journalisten dat hij door verschillende mensen van de NDP, waaronder Bouterse zelf, is benaderd. Daarbij zou ook geld geboden zijn, maar dat verhaal verwees Brunswijk naar het rijk der fabelen. '’Ik heb zelf een gesprek met Bouterse gehad en hem verwezen naar wat het electoraat heeft beslist. En dat er op geen enkel moment mandaat is gegeven aan de ABOP en NDP. Het is gegeven aan de VHP en ABOP. Dus ik kan me er niet aan bezondigen met de NDP in zee te gaan. Ik heb hem duidelijk uitgelegd dat dat niet gaat gebeuren’’, aldus Brunswijk.

Meer uit Buitenland

Armeense premier: Rusland faalt in vredestaak

JEREVAN (ANP/AFP) - De Armeense premier Nikol Pasjinian heeft kritiek op de Russische vredesmacht die in de regio Nagorno-Karabach is gestationeerd. Hij verwijt de Russen dat ze er niet in zijn geslaagd een Azerbeidzjaans offensief af te wenden.

32 minuten geleden
Zelensky in Washington: we verliezen de oorlog zonder hulp VS

WASHINGTON (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft tijdens een besloten bijeenkomst in Washington gezegd dat het wegvallen van Amerikaanse steun aan zijn land grote gevolgen kan hebben. De Democratische fractievoorzitter in de Senaat Chuck Schumer zei volgens Amerikaanse media dat de Oekraïense leider met een grimmige waarschuwing kwam: "Als we de hulp niet krijgen, verliezen we de oorlog."

1 uur geleden
Trump wil shutdown om geldkraan aanklagers dicht te draaien

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft Republikeinen in het Congres opgeroepen aan te sturen op een shutdown, het platleggen van de landelijke overheid. "Dit is de laatste kans om de financiering te stoppen van de politieke vervolging tegen mij en andere patriotten", schreef de Republikein op zijn berichtenplatform Truth Social.

2 uur geleden
Brits OM vervolgt vijf Bulgaren voor spionage voor Rusland

LONDEN (ANP) - Het Britse Openbaar Ministerie stelt vervolging in tegen vijf Bulgaren die worden verdacht van spionage voor Rusland. De drie mannen en twee vrouwen probeerden volgens de aanklagers jarenlang informatie te verzamelen die "direct of indirect nuttig is voor een vijand". De activiteiten zouden tussen augustus 2020 en februari 2023 hebben plaatsgevonden.

4 uur geleden
Oud-AfD-raadslid in Baden-Baden bestraft voor tekenen hakenkruisen

BRETTEN (ANP/DPA) - Een voormalig Alternative für Deutschland-gemeenteraadslid is veroordeeld voor het tekenen van hakenkruisen op Oekraïense auto's. Martin Kühne is schuldig bevonden aan belediging en het "gebruik van symbolen van ongrondwettelijke organisaties". Het is in Duitsland illegaal om symbolen en kreten van nazi-Duitsland te gebruiken. De politicus moet een boete betalen.

4 uur geleden
Zelensky bezoekt Washington en vraagt om meer luchtafweersystemen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in aanloop naar topoverleg in de Amerikaanse hoofdstad Washington benadrukt dat zijn land meer luchtverdedigingssystemen nodig heeft. "De Russische terroristen hebben afgelopen nacht weer een massale aanval uitgevoerd. Vooral op onze infrastructuur. De meeste raketten zijn neergehaald, maar niet allemaal", schreef hij op berichtendienst Telegram.

5 uur geleden
Oekraïne valt Russische luchtmachtbasis aan op de Krim

KYIV (ANP/RTR/DPA) - Oekraïne heeft in de nacht van woensdag op donderdag een Russische luchtmachtbasis onder vuur genomen op schiereiland de Krim. Oekraïense media berichten dat sprake was van een grootschalige aanval waarbij drones en raketten zijn ingezet. Die leidde naar verluidt tot zware schade aan materieel op de basis bij de stad Saki.

5 uur geleden