Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bruls: ontslag Keijzer is tragisch, uitspraken waren ernstiger

Bruls: ontslag Keijzer is tragisch, uitspraken waren ernstiger

NIJMEGEN (ANP) - "Dat Mona Keijzer is ontslagen, is tragisch en ernstig voor haar. Echter: haar uitspraken waren nog ernstiger", reageerde de voorzitter van het Veiligheidsberaad, Hubert Bruls, zaterdag op het ontslag van demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken, CDA).

Demissionair premier Mark Rutte nam dit besluit zaterdag nadat de staatssecretaris kritiek had geuit over de invoering van het coronatoegangsbewijs (ctb) in een interview met De Telegraaf. "Met haar uitspraken over het coronatoegangsbewijs ondermijnt ze het draagvlak onder ondernemers en burgers én de uitvoeringskracht van de overheid, waaronder onze handhavers die vanaf vandaag op de naleving van het ctb toezien", zegt Bruls. "De invoering van het ctb is een besluit van het demissionair kabinet, met instemmen van de Tweede Kamer, en gaat vandaag gewoon van kracht."

Bruls, burgemeester van Nijmegen, reageert namens het Veiligheidsberaad, het landelijke overleg van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio. Zij komen geregeld bij elkaar om het kabinet te adviseren over de aanpak van de corona-uitbraak.

9 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 3 weken geleden
als je die kop op een varken zet dan zie je een ziek dier.
J. Davidse. 3 weken geleden
Brulaap is een gluiperig mannetje die naar de pijpen danst van de dictatorgroep in Den Haag. Negeren is het beste met dit soort blaaskaken. Zijn mening over het ontslag van een staatssecretaris die eerlijk vraagtekens zet bij het dictatoriale bewind in de Bananenrepubliek der Nederlanden doet er totaal niet toe.
bung 87 3 weken geleden
ik heb in de 40tiger jaren eenzelfde uitspraak gehoord: "OF je bent het met mij eens--of ik neem je te grazen."
Wind 3 weken geleden
Bruls moet idd zijn bek houden want het zootje ongeregeld zijn zo hypocriet als de pest.Iedereen mag zijn eigen mening geven maar niet in het torentje,als er één iemand moet opstappen is het Trutte wel,een wolf in schaapskleren en de rest ook van de 5.
chielvd 3 weken geleden
bruls moet zijn bek houden het was beter als hij ontslagen was. En mark rutte heeft voor mij allang afgedaan en dan zijn er nog mensen die in zo,n leugenaar geloven
waggel1 3 weken geleden
Het laatste greintje respect wat ik nog had voor de regering is hiermee verdwenen. Leugenaar Rutte blijft zitten en ontslaat iemand die simpelweg voor haar mening uitkomt. De poetin van de lage landen.
Cees123 3 weken geleden
Zoals gewoonlijk wordt iemand die de waarheid vertelt aan de kant gezet c.q. ontslagen. Ze heeft echter groot gelijk, want het is een zootje ongeregeld daar in Den Haag. Liegen en bedriegen. En het grootste probleem, Mark Rutte blijft zitten. Wanneer krijgt die eens een -terechte- schop onder z'n kont?
Braspenning 3 weken geleden
Laat hem zijn onzin in Nijmegen brullen ook zeker een van het clubje onzin
JoMePi 3 weken geleden
Daar gaan we weer , de brenger van een andere mening (in dit geval de waarheid) word gelijk ontslagen en monddood gemaakt . Dit is een opmerkelijk geval van het nieuwe regeren : eerlijk en transparant zijn . Nou we zien hoe dit afloopt

Meer uit Binnenland

Ingenieursbureau gaat veiligheid Goffertstadion onderzoeken

NIJMEGEN (ANP) - Ingenieursbureau Royal Haskoning gaat alle tribunes in het Goffertstadion onderzoeken op veiligheid. De gemeente Nijmegen, eigenaar van het stadion, wil zo snel mogelijk weten wanneer het stadion weer gebruikt kan worden en op welke wijze, aldus een woordvoerder van de gemeente. Het bestuur van voetbalclub NEC ondersteunt het onderzoek.

1 uur geleden
Jan Slagter verplicht coronabewijs bij Omroep Max

HILVERSUM (ANP) - Omroep MAX-baas Jan Slagter eist van studiobezoekers dat ze een geldig coronabewijs kunnen tonen. Binnenkort wil hij ook medewerkers van Omroep MAX verplichten een vaccinatiebewijs te hebben of een negatief testbewijs. Dat vertelde hij maandag in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

1 uur geleden
Buitenlandminister Knapen: Rusland gooit deur naar NAVO dicht

LUXEMBURG (ANP) - Met het terugtrekken van zijn diplomaten op het NAVO-hoofdkwartier sluit Rusland de deur naar de NAVO, zegt demissionair minister van Buitenlandse Zaken Ben Knapen. Hij betreurt de nieuwe ronde in de reeks van onvriendelijkheden tussen Rusland en het westerse bondgenootschap. "Dit kan natuurlijk niet zo voort blijven duren."

1 uur geleden
Slob gaat praten met Omroep Gelderland, die voetbalstadions mijdt

DEN HAAG (ANP) - Mediaminister Arie Slob wil in gesprek met Omroep Gelderland, nu de regionale zender om veiligheidsredenen besloten heeft geen verslag meer te doen rondom voetbalstadions en bij risicodemonstraties. Dat laat de bewindsman weten in een tweet.

2 uur geleden
Verdachte opgepakt van bedreigen medewerker NPO-programma

HILVERSUM (ANP) - De politie heeft een 21-jarige Rotterdammer opgepakt die wordt verdacht van het bedreigen van een medewerker van een NPO-programma. De politie heeft niet bekendgemaakt om welk programma of welke omroep het gaat.

2 uur geleden
Koolmees: kabinetsformatie gaat 'verdiepende' fase in

DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie gaat een fase van "verdieping en uitwerking" in waarin de partijen de thema's bepalen die de grondslag gaan vormen voor een nieuw regeerakkoord. Dat zei informateur Wouter Koolmees in een toelichting op de huidige stand van zaken. Ook zijn collega-informateur Johan Remkes was daarbij.

3 uur geleden
IND heeft kwart asielaanvragen Afghaanse evacués afgerond

DEN HAAG (ANP) - Van de circa tweeduizend Afghanen die in augustus werden geëvacueerd, heeft ruim een kwart inmiddels te horen gekregen dat zij voorlopig in Nederland mogen blijven. Het gaat om 560 evacués die de afgelopen weken een asielbesluit hebben gehad, meldt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

4 uur geleden