Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bruine beren doodgeschoten na ontsnapping in Britse dierentuin

Bruine beren doodgeschoten na ontsnapping in Britse dierentuin

DUNSTABLE (ANP) - Twee beren die waren ontsnapt uit hun verblijf in een Engelse dierentuin zijn vrijdag door medewerkers doodgeschoten, meldt de Britse publieke omroep BBC. De twee vrouwtjes hadden een omgevallen boom gebruikt om in een aangrenzend verblijf te geraken.

In dat aangrenzende deel verblijft een zwijn, dat vervolgens door de berinnen werd aangevallen. "Het was een ongelooflijk aangrijpende en moeilijke dag", aldus de hoofdverzorger van de dierentuin in het plaatsje Dunstable.

"Aangezien bruine beren sterke en gevaarlijke roofdieren zijn, was de veiligheid onze eerste prioriteit", legde de hoofdverzorger uit. De verzorgers besloten samen dat het afschieten van de beren de enige optie was. "Als er een acute bedreiging is voor mensenlevens, wordt de beslissing voor je genomen", aldus de hoofdverzorger.

Verdoving

Omdat kalmeringsmiddelen 20 minuten nodig hebben om in te werken, was het geen optie om een verdovingsgeweer te gebruiken. Een derde bruine berin ontsnapte niet uit het berenverblijf en kon naar binnen worden gehaald.

De omgevallen boom die de weg naar het zwijnenverblijf vrijmaakte voor de beren is inmiddels weggehaald. Het aangevallen zwijn blijft nog bij de dierenarts ter observatie. De dierentuin gaat onderzoeken hoe het voorval heeft kunnen plaatsvinden.

Meer uit Buitenland

ISW: Oekraïne profiteert pas over enkele weken van steun VS

KYIV (ANP) - Het duurt waarschijnlijk nog enkele weken voordat Oekraïne kan profiteren van de extra steun die het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft goedgekeurd, verwacht het Amerikaanse Institute for the Study of War (ISW). De denktank vermoedt dat de Russen in de tussentijd juist het aantal aanvallen op Oekraïne zullen opschroeven.

35 minuten geleden
Doden bij nieuwe Israëlische inval op Westelijke Jordaanoever

HEBRON (ANP/AFP/DPA) - Bij een nieuwe Israëlische inval op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn twee Palestijnen gedood, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger zegt dat twee "terroristen zijn geneutraliseerd" die probeerden om de Israëliërs aan te vallen.

2 uur geleden
Stemming in elf stembureaus India ongeldig verklaard na geweld

NEW DELHI (ANP/RTR) - Indiërs die bij elf stembureaus in het noordoosten van het land hebben gestemd, moeten opnieuw naar de stembus. De verkiezingsautoriteiten hebben de stemming daar ongeldig verklaard na berichten over geweld en schade aan stemmachines.

3 uur geleden
Dode en zeven vermisten na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP/AFP) - Bij een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters is zeker één van de bemanningsleden om het leven gekomen. De overige zeven worden nog vermist. Het ongeval gebeurde nabij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien".

5 uur geleden
Zeven mensen vermist na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP) - Zeven mensen zijn vermist na een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters. Het ongeval gebeurde bij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien". Een militaire woordvoerder liet weten dat vooralsnog één persoon is gered.

10 uur geleden
Israël roept ambassadeurs op matje om stemming VN-veiligheidsraad

TEL AVIV (ANP) - Israël roept zondag de ambassadeurs op het matje van landen die donderdag in de VN-Veiligheidsraad voor een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap stemden. Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de ambassadeurs zijn opgeroepen voor een "protestgesprek", waarin Israël zijn ongenoegen wil uiten.

11 uur geleden
Palestijnen: 14 doden bij inval Israël op Westelijke Jordaanoever

RAMALLAH (ANP/AFP) - Tijdens een inval door het Israëlische leger in het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever zijn zeker veertien doden gevallen, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan.

14 uur geleden