Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bruce Willis heeft afasie en stopt met acteren

Bruce Willis heeft afasie en stopt met acteren

LOS ANGELES (ANP) - Bruce Willis stopt met acteren. Bij de 67-jarige filmster is de hersenaandoening afasie vastgesteld, zo heeft zijn familie via sociale media bekendgemaakt.

"Aan alle geweldige fans van Bruce: we willen als familie delen dat Bruce worstelt met gezondheidsproblemen en dat bij hem recentelijk afasie is geconstateerd, wat een impact heeft op zijn verstandelijke vermogens", staat in het bericht. De familie voegt daaraan toe dat Willis daarom stopt met zijn carrière "die zo veel voor hem heeft betekend".

Volgens Willis' naasten is het "een uitdagende tijd" voor de familie. "We zijn iedereen dankbaar voor de voortdurende liefde, medeleven en steun. We komen hier doorheen als een sterke familie en willen de fans daar graag bij betrekken omdat we weten hoeveel hij voor jullie betekent, net als jullie voor hem." De verklaring is ondertekend door zijn vrouw Emma, zijn ex-vrouw Demi Moore en zijn vijf kinderen.

Afasie is een medische aandoening die iemands vermogen om te spreken, schrijven en taal te begrijpen, zowel mondeling als schriftelijk, kan beïnvloeden. Het treedt meestal op na een beroerte of hoofdletsel.

Willis is een van de grootste filmsterren van de laatste decennia. Een van zijn bekendste rollen is die van John McClane in de Die Hard-films.

Meer uit Buitenland

Netanyahu wil praten over voorstel, maar zet strijd in Rafah voort

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu geeft een delegatie de opdracht om verder te praten over het vredesvoorstel waarmee Hamas eerder op maandagavond akkoord ging, laat zijn woordvoerder weten. Wel geeft die aan dat de huidige versie van het voorstel niet voldoet aan de eisen van Israël.

19 minuten geleden
Xi vraagt China niet te bekritiseren over rol in oorlog Oekraïne

PARIJS (ANP/AFP) - China draagt constructief bij aan het vinden van een oplossing voor de oorlog in Oekraïne en het is onrechtvaardig om het land in een negatief daglicht te zetten in het kader van het conflict. Dat zei de Chinese president Xi Jinping tijdens zijn bezoek aan Frankrijk.

32 minuten geleden
Israël voert zware bombardementen uit boven Rafah

RAFAH (ANP/AFP) - Israël voert op maandagavond zware bombardementen uit boven Rafah, meldt een lokale journalist van AFP. Volgens de journalist vielen dertig minuten lang onafgebroken bommen op de stad in het zuiden van Gaza.

1 uur geleden
Leger Israël over voorstel bestand: bekijken elke reactie serieus

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël bekijkt elke reactie over het staakt-het-vuren serieus en onderzoekt elke mogelijkheid om de Israëlische gijzelaars thuis te krijgen. Dat zegt een woordvoerder van het Israëlische leger in een eerste reactie op het nieuws dat Hamas een voorstel voor een staakt-het-vuren heeft aanvaard.

1 uur geleden
Deal over bestand Gaza voorziet volledige terugtrekking Israël

CAÏRO (ANP/RTR) - Het door Hamas geaccepteerde voorstel voor een bestand in de Gazastrook voorziet een volledige terugtrekking van de Israëlische strijdkrachten in de tweede fase. De deal zou bestaan uit drie fases van elk 42 dagen, aldus een topfunctionaris van Hamas.

1 uur geleden
Delegatie Hamas naar Caïro om volgende stap te bespreken

QATAR (ANP/RTR) - Een delegatie van Hamas zal naar de Egyptische hoofdstad Caïro reizen om daar de volgende stap te bespreken, zegt een vertegenwoordiger van Hamas tegen persbureau Reuters. Eerder werd bekend dat de beweging een voorstel tot een staakt-het-vuren van de Egyptische en Qatarese bemiddelaars heeft aanvaard. Een gevangenenruil zou volgens Hamas deel uitmaken van dat voorstel.

1 uur geleden
Hamas accepteert voorstel bestand van bemiddelaars

CAÏRO (ANP/RTR) - Hamas heeft Egyptische en Qatarese bemiddelaars laten weten dat de Palestijnse beweging hun voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook heeft geaccepteerd. Hamas meldde dat in een verklaring, kort nadat de Qatarese zender Al Jazeera het nieuws had gebracht op basis van een vooraanstaande Hamasfunctionaris.

3 uur geleden