Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brouwers al druk bezig om horeca weer van bier te kunnen voorzien

Brouwers al druk bezig om horeca weer van bier te kunnen voorzien

DEN HAAG (ANP) - Brouwers zijn al druk bezig om de horeca weer snel van bier te kunnen voorzien. Volgens brancheorganisatie Nederlandse Brouwers zijn de voorbereidingen voor een heropening van cafés en restaurants in volle gang. De brouwers roepen het kabinet dan ook op om het volgende week inderdaad weer toe te staan voor de horeca om de deuren te openen, met een sluitingstijd in de avonduren zodat er ook echt weer omzet kan worden gedraaid.

Concerns als Heineken, AB InBev en Royal Swinkels werken bijvoorbeeld aan het klaarzetten van bestellingen, geeft een woordvoerder aan. Ook is men er druk mee dat er straks voldoende personeel ingepland is om alles geleverd te krijgen, en er moet natuurlijk voor gezorgd worden dat er voldoende bier op voorraad is.

De brouwers weten dat premier Mark Rutte tijdens het coronadebat van donderdag nog geen zekerheid wilde geven. Maar het lijkt er volgens de branche toch op dat de coronaregels voor de horeca worden verruimd. De voorbereidingen om straks weer snel bier te leveren gaan daarom dit weekend door. Direct na de persconferentie van dinsdagavond kunnen de bierwagens dan weer gaan rijden.

Nederlandse Brouwers erkent dat hiermee een risico wordt genomen. Als het kabinet het straks toch niet aandurft, is alles voor niets geweest "met alle kosten van dien". Maar de branche is positief gestemd. "We kunnen niet wachten tot het dinsdag is. Het is de hoogste tijd dat ook de horeca opengaat. De horecaondernemers verdienen het om weer te mogen ondernemen", laat directeur Lucie Wigboldus van de vereniging weten.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

12 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

14 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

15 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

16 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

17 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden