Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brouwer en Meeuwsen 'zagen juist uitdaging' in zware loting

Brouwer en Meeuwsen 'zagen juist uitdaging' in zware loting

TOKIO (ANP) - Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren niet geschrokken toen ze in de achtste finales werden gekoppeld aan Anders Mol en Christian Sørum. De Noren gelden als belangrijke gegadigde voor de olympische titel.

"Ik vond het juist mooi, omdat je weet dat het zo'n goed team is. Het was een mooie uitdaging om daar van te winnen op dit podium. Ik heb het helemaal niet als angst ervaren", zei Meeuwsen na de 21-17 21-19-nederlaag.

"Om hier te winnen, moesten we sowieso top spelen. Of je die jongens nou nu treft of later, je weet dat je dit soort teams een keer tegen gaat komen."

Geknokt

Het Nederlandse duo, goed voor olympisch brons op de Spelen van 2016, bleef goed bij maar wist de Scandinaviërs geen moment echt in verlegenheid te brengen. "We hebben echt geknokt voor wat we waard zijn, hebben alles gegeven en volle bak gespeeld", zei Brouwer. "Onze coach vraagt vaak wat we anders hadden gegaan als we de wedstrijd opnieuw hadden mogen spelen. Maar dat vind ik lastig nu. We pakten gewoon te weinig punten weg op hun service en de blocks van Mol zijn zo goed. Misschien hadden we Sørum meer moeten opzoeken."

Brouwer en Meeuwsen vormen al jarenlang een vast koppel. Of ze er over drie jaar op de Spelen van Parijs ook nog bij zijn, weten ze nog niet. "Maar op dit moment hebben we niet de intentie om ermee te stoppen", aldus Meeuwsen. "Maar op dit moment ben ik daar totaal niet mee bezig. Het liefst pak ik nu de koffer en zit ik over een half uur in een vliegtuig. Ik heb hier niks meer te zoeken."

Meer uit Sport

Schouten zwemt naar goud op 200 meter school bij EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft op de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië met groot vertoon van macht het goud veroverd op de 200 meter schoolslag. Ze won de finale in een Nederlands record van 2.16,09.

1 uur geleden
Hamilton spreekt schande van aantijgingen 'integere' Susie Wolff

BAKOE (ANP/RTR) - Lewis Hamilton heeft schande gesproken van de behandeling van Susie Wolff, de directeur van de F1 Academy, door de internationale autosportfederatie FIA.

1 uur geleden
Mercedes-baas Wolff wil 'volledige openheid' FIA over klachten

BRACKLEY (ANP) - Teambaas Toto Wolff van Formule 1-team Mercedes wil dat de internationale autosportfederatie FIA volledige openheid van zaken geeft over de klachten tegen hem en zijn vrouw Susie. Hij sluit een gang naar de rechter niet uit als de antwoorden van de FIA hem niet bevallen, laat hij weten in een verklaring op X. "We verwachten volledige transparantie over wat er is gebeurd en waarom, en houden uitdrukkelijk alle juridische mogelijkheden open", aldus Wolff.

2 uur geleden
Russische sporters onder neutrale vlag naar Spelen in Parijs

LAUSANNE (ANP) - Russische en Belarussische sporters mogen onder neutrale vlag meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft het IOC vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om de individuele sporten. De landenteams zijn uitgesloten.

3 uur geleden
Knegt als vervanger naar wereldbeker shorttrack in Seoul

SEOUL (ANP) - Sjinkie Knegt mag toch meedoen aan de wereldbeker shorttrack half december in Seoul. Hij is als vervanger aangewezen voor Melle van 't Wout, die een blessure aan zijn knie heeft opgelopen.

4 uur geleden
Susie Wolff online beschimpt na mogelijk onderzoek

LONDEN (ANP) - Susie Wolff, de vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff, zegt online beschimpt te zijn na de aanklacht tegen haar om mogelijke belangenverstrengeling.

5 uur geleden
Italiaanse skiester Goggia de beste op super-G in Sankt Moritz

SANKT MORITZ (ANP) - De Italiaanse skiester Sofia Goggia heeft in het Zwitserse Sankt Moritz de eerste wereldbekerwedstrijd van de super-G van het seizoen gewonnen. Voor de 31-jarige Goggia was het de eerste zege in twee jaar in de discipline en de zesde in totaal. Ze heeft nu 23 wereldbekerzeges op haar palmares staan.

6 uur geleden