Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Broodnodige' passagiersgroei voor KLM

'Broodnodige' passagiersgroei voor KLM

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft in de maand november meer passagiers vervoerd. In totaal stapten ruim 2,7 miljoen reizigers aan boord van een vliegtuig van KLM, wat een toename van 2 procent op jaarbasis betekende. KLM-baas Pieter Elbers sprak van een mooie stijging, maar ook van een groei die hard nodig is om de stijgende kosten te betalen.

Elbers wees onder meer op de investeringen in duurzaamheid waar KLM voor staat en op de kosten die de maatschappij wil maken om klanten beter te kunnen bedienen.

Naast de passagiersgroei was er bij KLM ook sprake van meer vliegbewegingen. Alles bij elkaar waren in doorsnee meer stoeltjes in vliegtuigen bezet. Hier ging het volgens KLM om een stijging van de bezettingsgraad met 0,7 procentpunt tot 88,4 procent. Qua vracht hield de volumedaling van de voorbije maanden aan.

Air France

Bij zustermaatschappij Air France steeg het aantal vervoerde passagiers met 1,2 procent tot 4,1 miljoen. Ook de vrachtdivisie van Air France kampte met de aanhoudende malaise in de luchtvrachtsector. Bij prijsvechter Transavia was sprake van een daling van het aantal passagiers met 0,5 procent tot 870.000 reizigers. De Nederlandse tak van Transavia verwelkomde nog wel meer passagiers aan boord.

Voor de gehele Frans-Nederlandse luchtvaartgroep ging het om 7,7 miljoen passagiers, een toename met 1,3 procent op jaarbasis. De bezettingsgraad lag op 87,4 procent.

Meer uit Financieel

Online afrekenen sneller door nieuwe functie iDEAL

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders kunnen vanaf maandag een profiel aanmaken bij betaalsysteem iDEAL om te gebruiken bij webwinkels. Daarmee kunnen consumenten sneller en veiliger onlineaankopen doen, is het idee. De gegevens van consumenten worden in het iDEAL-systeem opgeslagen en niet meer los bij iedere webwinkel. Gegevens worden alleen gedeeld als de consument daarmee instemt, stelt iDEAL.

1 uur geleden
Aandacht voor energie en kwartaalcijfers in nieuwe beursweek

AMSTERDAM (ANP) - Prijzen voor olie en gas zullen in de eerste dagen van de nieuwe beursweek veel aandacht krijgen. Iran voerde dit weekend vanaf eigen grondgebied een grotendeels afgeslagen aanval met drones en raketten uit op Israël, wat de angst aanwakkert voor een groot conflict in het Midden-Oosten. Dat jaagt doorgaans ook de energieprijzen op.

8 uur geleden
Na Iraanse aanval nog hogere benzineprijzen verwacht

AMSTERDAM (ANP) - De directe Iraanse aanval op Israël van dit weekend belooft de olieprijzen op te drijven, en daarmee de pijn voor automobilisten aan de pomp te vergroten. Energiemarkten zijn erg gevoelig voor spanningen in het Midden-Oosten, die de toevoer uit olierijke landen kunnen belemmeren. Daarnaast kaapten Iraanse militairen zaterdag een schip in de voor energiemarkten belangrijke Straat van Hormuz, zegt energie-analist Hans van Cleef van adviesbedrijf Publieke Zaken.

10 uur geleden
Beurs Tel Aviv licht lager na door Israël afgeslagen aanval Iran

TEL AVIV (ANP) - De aandelenbeurs van Tel Aviv is zondag met een klein verlies geopend, na de afgeslagen aanval met drones en raketten van Iran op Israël. De belangrijkste graadmeter, de TA-35, stond na enkele minuten een fractie lager.

15 uur geleden
Drones straks volop ingezet als taxi, overheden aan zet

AMSTERDAM (ANP) - Een vliegende taxi of een pakketje dat via een drone bij je thuis wordt bezorgd is over enkele jaren waarschijnlijk heel normaal, voorspelt Nynke Lipsius, directeur van de Amsterdam Drone Week (ADW). De techniek is er volgens haar, evenals het gros van de wetgeving. Nu moeten provincies en gemeenten nadenken over de inzet ervan.

16 uur geleden
Duitse fabrikanten tegen strafheffingen op Chinese stekkerauto's

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse autofabrikanten verzetten zich tegen mogelijke Europese importheffingen op elektrische auto's uit China. De Europese Commissie maakte vorig jaar bekend een onderzoek te starten naar mogelijk marktverstorende Chinese subsidies voor elektrische auto's, wat kan leiden tot strafheffingen. Maar het Duitse Verband der Automobilindustrie (VDA) vreest negatieve gevolgen als een handelsoorlog met China uitbreekt, zegt president Hildegard Müller in een interview met Die Welt.

1 dag geleden
Maersk wil dat klanten rampschip Baltimore meebetalen aan berging

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Rederij Maersk wil dat andere bedrijven meedelen in de financiële schade na de aanvaring met een brug bij de haven van Baltimore. Het Deense concern had het schip in gebruik dat vorige maand een groot scheepvaartongeluk veroorzaakte. Nu begint het bedrijf een procedure waarmee het eigenaren van de vracht aan boord van het schip laat meebetalen aan de berging van containers.

1 dag geleden