Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Broodnodige' passagiersgroei voor KLM

'Broodnodige' passagiersgroei voor KLM

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft in de maand november meer passagiers vervoerd. In totaal stapten ruim 2,7 miljoen reizigers aan boord van een vliegtuig van KLM, wat een toename van 2 procent op jaarbasis betekende. KLM-baas Pieter Elbers sprak van een mooie stijging, maar ook van een groei die hard nodig is om de stijgende kosten te betalen.

Elbers wees onder meer op de investeringen in duurzaamheid waar KLM voor staat en op de kosten die de maatschappij wil maken om klanten beter te kunnen bedienen.

Naast de passagiersgroei was er bij KLM ook sprake van meer vliegbewegingen. Alles bij elkaar waren in doorsnee meer stoeltjes in vliegtuigen bezet. Hier ging het volgens KLM om een stijging van de bezettingsgraad met 0,7 procentpunt tot 88,4 procent. Qua vracht hield de volumedaling van de voorbije maanden aan.

Air France

Bij zustermaatschappij Air France steeg het aantal vervoerde passagiers met 1,2 procent tot 4,1 miljoen. Ook de vrachtdivisie van Air France kampte met de aanhoudende malaise in de luchtvrachtsector. Bij prijsvechter Transavia was sprake van een daling van het aantal passagiers met 0,5 procent tot 870.000 reizigers. De Nederlandse tak van Transavia verwelkomde nog wel meer passagiers aan boord.

Voor de gehele Frans-Nederlandse luchtvaartgroep ging het om 7,7 miljoen passagiers, een toename met 1,3 procent op jaarbasis. De bezettingsgraad lag op 87,4 procent.

Meer uit Financieel

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl uitblinker in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway was vrijdag een positieve uitschieter in de AEX-index, die een kleine winst liet zien. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl werd ruim een derde meer waard na de aankondiging zijn belang in het Braziliaanse bezorgbedrijf iFood te verkopen aan techinvesteerder Prosus. De overnamesom kan oplopen tot 1,8 miljard euro afhankelijk van de prestaties van het onderdeel in de komende maanden. Prosus (plus 0,6 procent) krijgt iFood daarmee volledig in handen.

31 minuten geleden
Kabinet kijkt vooral naar koopkracht op langere termijn

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiën) noemt het "vreselijk' dat mensen door de gestegen kosten van levensonderhoud niet meer kunnen rondkomen. "Die armoedeval is iets wat niet bij Nederland past." Daarom werkt het kabinet volgens haar hard aan maatregelen waardoor mensen ook op de langere termijn meer te besteden krijgen.

1 uur geleden
Logistieke zorgen Rijn ebben iets weg door stijgend Duits peil

KAUB (ANP/BLOOMBERG) - Het waterpeil van de Rijn bij een belangrijk punt van de rivier in Duitsland zal naar verwachting begin volgende week stijgen. Daardoor nemen de acute zorgen over de bevaarbaarheid van de rivier wat af.

1 uur geleden
FNV: CPB-cijfers laten zien dat er een fikse loongolf nodig is

UTRECHT (ANP) - Een fikse loongolf is nodig om de pijn van de "catastrofale koopkrachtcrisis" te verzachten. Dat zegt voorzitter Tuur Elzinga van vakbond FNV in een reactie op de nieuwe economische ramingen van het Centraal Planbureau (CPB).

1 uur geleden
Risicodirecteur Rabobank kondigt vertrek aan

UTRECHT (ANP) - Rabobank ziet risicodirecteur Els de Groot vertrekken. De Groot blijft nog tot 31 januari volgend jaar in dienst, maar gaat daarna niet op voor een tweede termijn, heeft ze de bank laten weten.

1 uur geleden
Economische vooruitzichten Duitsland somber door prijsstijgingen

BERLIJN (ANP/RTR) - De economische vooruitzichten voor Duitsland zijn somber als gevolg van de prijsstijgingen en verstoringen in de bevoorradingsketen. Dat meldt het Duitse ministerie van Financiën vrijdag. De boodschap van Berlijn werd onderstreept door een recordsprong in de producentenprijzen.

1 uur geleden
Kofferproblematiek Schiphol houdt aan, drukte beheersbaar

SCHIPHOL (ANP) - De problemen met achtergebleven koffers op Schiphol houden aan. Precieze aantallen van het aantal weeskoffers geeft de luchthavenuitbater niet, ook niet omdat dit van moment tot moment kan verschillen. Maar feit blijft dat er meer koffers achterblijven en nagestuurd moeten worden dan gebruikelijk.

2 uur geleden