Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brons op keirin voor tweevoudig olympisch kampioen Lavreysen

Brons op keirin voor tweevoudig olympisch kampioen Lavreysen

IZU (ANP) - Baansprinter Harrie Lavreysen heeft op de Olympische Spelen zijn derde medaille gepakt. Het werd een bronzen op de keirin nadat hij eerder twee keer goud had veroverd op de teamsprint en de sprint.

De Brit Jason Kenny verdedigde met verve zijn titel. Hij trok al drie ronden voor het einde de sprint aan, nam voorsprong en hield die tot het einde vast. De Maleisiër Mohd Awang hield Lavreysen net van het zilver af. Het verschil was een honderdste. De Surinamer Jaïr Tjon en Fa werd vierde.

Voor Kenny betekende het zijn zevende gouden medaille. De 33-jarige baansprinter uit Bolton was er al bij toen de Britten in Peking 2008 het goud op de teamsprint veroverden. In Londen 2012 deden ze dat weer en won hij ook goud op de sprint. Op de Spelen van Rio was er zelfs de hattrick met goud op teamsprint, sprint en keirin.

Herkansingen

Lavreysen, de regerend wereldkampioen, had het niet makkelijk op de keirin. Zaterdag, de dag na de slopende finale op de sprint tegen Jeffrey Hoogland, moest hij zich zelfs via de herkansingen verzekeren van een vervolg van het toernooi. Ook zondag overtuigde hij niet echt met de vierde plaats in de kwartfinales en de derde in de halve finales, beiden net genoeg voor kwalificatie.

In de finale verraste Kenny het hele veld en moest Lavreysen bij het ingaan van de slotronde het gat proberen dicht te rijden. Dat lukte niet en Awang, vorig jaar derde op de WK en ook al derde in Rio 2016, kwam nog net langszij.

Meer uit Sport

Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

1 uur geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

2 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

3 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

4 uur geleden
IOC schuift besluit over deelname Russen aan Spelen voor zich uit

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) schuift een beslissing over de deelname van sporters uit Rusland en Belarus aan de Olympische Spelen voor zich uit. Voorzitter Thomas Bach zei na een bestuursvergadering van het IOC in Lausanne dat de sancties tegen beide landen voorlopig van kracht blijven.

4 uur geleden
IOC-baas Bach ziet geen probleem in Russische sportdeelname

LAUSANNE (ANP) - Volgens de hoogste sportbaas Thomas Bach levert deelname van sporters uit Rusland en Belarus geen problemen op. "Het werkt", zei de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité bij het begin van een driedaagse vergadersessie van het IOC in Lausanne waar het heikele onderwerp op de agenda staat.

6 uur geleden
Schaatsster Hersman krijgt kans bij Team IKO

GRONINGEN (ANP) - Schaatsster Pien Hersman heeft een contract getekend voor drie jaar bij Team IKO. De 19-jarige sprintster komt over van het KNSB Talent Team Noordwest. Ze is de dochter van oud-schaatsers Martin Hersman en Colette Zee.

8 uur geleden