Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brons judoka's in gemengde landenwedstrijd Europese Spelen

Brons judoka's in gemengde landenwedstrijd Europese Spelen

KRAKAU (ANP) - De Nederlandse judoploeg heeft brons gepakt in de gemengde landenwedstrijd bij de Europese Spelen in Krakau (Polen). De equipe versloeg in de strijd om brons Frankrijk met 4-1. De landenstrijd gold als officieel EK.

Na twee gemakkelijke overwinningen op Slovenië (4-1) en Portugal (4-0) volgde een nederlaag van 4-2 tegen Duitsland in de halve finales. Tegen de Fransen herstelde de ploeg zich weer.

‘’Dit voelt heerlijk. Frankrijk is een lastige ploeg en wij hebben een mooie bronzen medaille", reageerde Jelle Snippe, die de eerste van vier overwinningen op de Franse judoploeg voor zijn rekening nam. ‘’Vorig jaar verloren we de EK-finale van Frankrijk en nu hebben we ze teruggepakt. Helaas niet in de finale, maar om brons. Afgelopen drie toernooien hebben we drie medailles behaald met het team. Dus daaruit blijkt wel dat we een goed team hebben staan."

Koen Heg, Sanne van Dijke en Jesper Smink brachten ook een punt binnen tegen Frankrijk. Alleen Pleuni Cornelisse verloor haar partij.

Meer uit Sport

Uijtdebroeks redt slechte dag voor wielerploeg Visma

SANTUARIO DI OROPA (ANP) - Een dag vol tegenslag in de Giro d'Italia eindigde voor wielerploeg Visma - Lease a Bike toch nog met een huldiging. De Belg Cian Uijtdebroeks mocht de witte trui ophalen na zijn zevende plaats in de tweede etappe. De van Bora-hansgrohe overgekomen klimmer leidt het jongerenklassement.

2 uur geleden
Turnsters sluiten EK af met zevende plek in teamfinale

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben de EK in het Italiaanse Rimini afgesloten met een zevende plek in de teamfinale. Elze Geurts, Vera van Pol, Lieke Wevers, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen tot 149,563 punten.

3 uur geleden
Vollering geeft eindzege Vuelta extra glans met tweede ritzege

VALDESQUÍ (ANP) - Demi Vollering heeft de Vuelta Femenina, de Ronde van Spanje voor vrouwen, in stijl gewonnen. De renster van wielerploeg SD Worx-Protime zegevierde in de achtste en laatste etappe. Die eindigde met een klim naar Valdesquí. Het was haar tweede ritzege.

6 uur geleden
Golfer Luiten eindigt als dertiende in China

SHENZHEN (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft een natte editie van de China Open met de gedeelde dertiende plaats afgesloten. Hij finishte in 206 slagen, na een laatste ronde van zeventig slagen.

10 uur geleden
Bol en Klaver met gemengde estafetteploeg naar Spelen

NASSAU (ANP) - De Nederlandse gemengde estafetteploeg voor de 4x400 meter heeft zich voor de Olympische Spelen geplaatst. Isayah Boers, Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink en Femke Bol liepen tijdens de World Relays op de Bahama's de snelste tijd (3.12,16) in hun serie en plaatsten zich zo voor de finale.

11 uur geleden
Verstappen gaat voor derde zege op rij in Grote Prijs van Miami

MIAMI (ANP) - Vanaf poleposition gaat Max Verstappen proberen de Grote Prijs van Miami voor de derde keer op rij op zijn naam te schrijven. De regerend wereldkampioen in de Formule 1 veroverde voor de zesde keer op een rij de pole dit seizoen en voor het eerst voor de hoofdrace in Miami.

17 uur geleden
Verstappen pakt ook de pole voor de Grote Prijs van Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft ook de pole veroverd voor de Grote Prijs van Miami in de Formule 1. De wereldkampioen was na zijn zege eerder op de dag in de sprintrace ook de snelste in de kwalificatie voor de race van zondag. De 26-jarige coureur bleef in zijn Red Bull met een ronde van 1.27,241 de beide Ferrari's van de Monegask Charles Leclerc en de Spanjaard Carlos Sainz voor. Verstappens ploeggenoot Sergio Pérez werd vierde.

20 uur geleden