Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Broer voormalige paus Benedictus overleden

Broer voormalige paus Benedictus overleden

BERLIJN (ANP/RTR) - Georg Ratzinger, de broer van de voormalige paus Benedictus die decennia lang een zeer nauwe relatie met zijn broer koesterde, is op 96-jarige leeftijd overleden in de Duitse stad Regensburg. Dat meldde de publieke omroep BR woensdag.

In juni had Benedictus, 93 jaar, vijf dagen in zijn geboorteland Duitsland doorgebracht om zijn zieke broer, die ook priester was, te bezoeken.

Het was voor het eerst dat Benedictus Italië verliet sinds 2013, toen hij de eerste paus in zes eeuwen was die aftrad.

Georg en Benedictus gingen in januari 1946 naar een seminarie waar ze beiden tegelijkertijd opgeleid werden tot priester. Daarvoor hadden ze beiden in het leger gediend tot de nederlaag van nazi-Duitsland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Ook nadat Benedictus in 2005 tot paus was verheven, bleven ze nauw met elkaar in contact. Georg vertelde de krant Welt am Sonntag dat zijn broer hem regelmatig belde op een privételefoon waarvan alleen de paus het nummer kende.

Meer uit Buitenland

Gewonden bij steekpartij in Duitse school, dader aangehouden

WUPPERTAL (ANP) - In een middelbare school in het Duitse Wuppertal heeft iemand leerlingen met een mes aangevallen, melden Duitse media. Volgens Duitse media is de dader overmeesterd en aangehouden, nadat er gewonden waren gevallen.

8 minuten geleden
Italië mag van Albanees parlement twee asielkampen bouwen

TIRANA (ANP/RTR) - Het Albanese parlement heeft ingestemd met een migratiedeal met Italië. Dat land kan daardoor verdergaan met de bouw van twee aanmeldcentra. In die centra wordt gekeken of migranten in aanmerking komen om naar Italië te komen, of dat ze worden teruggestuurd.

10 minuten geleden
Drie maanden voorwaardelijk voor Belgische youtuber Acid

BRUSSEL (ANP) - De populaire Vlaamse youtuber Acid krijgt drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 800 euro opgelegd omdat hij vorig jaar namen heeft bekendgemaakt van leden van de studentenvereniging die betrokken waren geweest bij een gewelddadige ontgroening. Aankomend studentenlid Sanda Dia overleed als gevolg van de ontberingen. De lage straffen die de daders vervolgens kregen, wekten grote verontwaardiging in België.

1 uur geleden
Roep om vertrek Britse parlementsvoorzitter om Gazadebat

LONDEN (ANP) - De positie van de Britse Lagerhuisvoorzitter Lindsay Hoyle staat onder druk na een chaotisch verlopen debat over een wapenstilstand in de Gazastrook. Britse media berichten dat tientallen parlementariërs het vertrouwen in de voorzitter hebben opgezegd. Het voormalige Labourlid zag zich genoodzaakt excuses aan te bieden.

1 uur geleden
Kara-Moerza roept Poetin-critici vanuit cel op niet te wanhopen

MOSKOU (ANP/AFP) - De bekende Russische oppositiepoliticus Vladimir Kara-Moerza roept Russen op om niet te wanhopen na de dood van Aleksej Navalny. Net als Navalny voor zijn dood zit Kara-Moerza een lange gevangenisstraf uit in Siberië. De criticus van Vladimir Poetin werd tot 25 jaar veroordeeld voor het "verspreiden van desinformatie".

1 uur geleden
Kremlin: Biden had Poetin geen gestoorde hufter moeten noemen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt dat de Amerikaanse president Joe Biden zich op een ongepaste manier heeft uitgelaten over zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Volgens woordvoerder Dmitri Peskov heeft Biden zich gedragen als een "cowboy uit Hollywood".

2 uur geleden
Doden en gewonden bij schietpartij op Westelijke Jordaanoever

MAALE ADUMIM (ANP/AFP/RTR) - Drie Palestijnse aanvallers hebben op de bezette Westelijke Jordaanoever het vuur geopend op automobilisten, meldt de Israëlische politie. Er vielen een dode en acht gewonden. De drie aanvallers zijn ook gedood.

2 uur geleden