Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Broekers-Knol waarnemend burgemeester Bloemendaal

Broekers-Knol waarnemend burgemeester Bloemendaal

HAARLEM (ANP) - Oud-staatssecretaris en voormalig voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol (76) is door de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Bloemendaal. De provincie Noord-Holland meldt dat Broekers-Knol op 2 oktober begint.

De huidige burgemeester, Elbert Roest (D66), kondigde begin dit jaar zijn afscheid aan. Zijn termijn loopt in september af. Hij wordt volgend jaar 70, en op die leeftijd moeten burgemeesters met pensioen. Een sollicitatieprocedure voor een nieuwe burgemeester moet opnieuw worden gedaan, omdat de selectie van geschikte kandidaten bij een eerste ronde te beperkt was.

Broekers-Knol was na de verkiezingen voor Provinciale Staten dit jaar verkenner, eerste informateur en eerste formateur voor de coalitievorming in de provincie Noord-Holland. Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten bestaat uit de BBB, VVD, PvdA en GroenLinks.

Broekers-Knol was tussen 2013 en 2019 voorzitter van de Eerste Kamer. Tussen juni 2019 en januari 2022 was ze namens de VVD staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.

Meer uit Politiek

Vakbond: formerende partijen moeten arbeidsmigratie reguleren

UTRECHT (ANP) - De formerende partijen moeten werk maken van het reguleren van arbeidsmigratie, want het is een "ongekende schande" dat in Nederland arbeidsmigranten op straat slapen. Dat stelt vakbond CNV. Het hoofd van de Arbeidsinspectie heeft namelijk gezegd dat Nederland de limiet heeft bereikt met het aantal arbeidsmigranten. Inspecteur-generaal Rits de Boer uitte daarbij grote zorgen over onder meer dakloze arbeidsmigranten uit met name Oost-Europa.

1 uur geleden
Kantoor van Europarlementariër Krah doorzocht in spionagezaak

BRUSSEL (ANP) - Het kantoor van de prominente Duitse Europarlementariër Maximilian Krah in Brussel is op verzoek van de Duitse autoriteiten doorzocht. Het onderzoek houdt verband met de aanhouding van zijn medewerker Jian G., die verdacht wordt van spionage, meldt justitie.

2 uur geleden
Yeşilgöz walgt van geweld bij UvA-protest: 'puur tuig'

DEN HAAG (ANP) - Demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz heeft "met walging" gekeken naar het geweld rond een pro-Palestijnse protestactie bij de Universiteit van Amsterdam (UvA). "Puur tuig" noemt zij degenen die daar onder meer politiemensen en journalisten belaagden.

3 uur geleden
Kamerleden bespreken in Suriname samenwerking met Nederland

PARAMARIBO (ANP) - China staat klaar om Suriname te ondersteunen als Nederland en andere westerse landen dat niet doen, waarschuwt Ruben Brekelmans (VVD) in Paramaribo, waar hij met een Tweede Kamermissie in gesprek ging met de president, ministers en experts. "Ze zeiden: het liefst werken we samen met een land als Nederland vanwege de historische banden. Maar China stelt veel minder eisen en veel minder voorwaarden."

5 uur geleden
Partijleiders en informateurs nog steeds onzeker over akkoord

DEN HAAG (ANP) - Het is nog steeds niet duidelijk of PVV, VVD, NSC en BBB samen een nieuw kabinet gaan vormen. Na afloop van een lange dag van onderhandelingen tussen de vier partijen zei onder anderen PVV-leider Geert Wilders dat er nog steeds "geen garantie op een goede afloop" is, maar hij zei ook dat het een "goede dag" was. Dat zeiden informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf ook, maar die tekenden daarbij aan dat dit "geen garantie voor morgen" is.

15 uur geleden
Omtzigt 'herkende' formatiestuk op foto, zegt niets over status

DEN HAAG (ANP) - Het document dat PVV-Kamerlid Gidi Markuszower maandagochtend deels leesbaar bij zich droeg, is afkomstig van de formatietafel. "Ik herkende het document", zegt NSC-voorman Pieter Omtzigt desgevraagd. "Alleen stond er bij ons NSC op en geen PVV."

23 uur geleden
OM vindt uitspraak Timmermans over Wilders niet strafbaar

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie vindt de uitspraak van fractievoorzitter Frans Timmermans over Geert Wilders op een partijcongres niet strafbaar. De GroenLinks-PvdA-leider stelde daar "niets (te zullen) nalaten" om te voorkomen dat PVV-leider Wilders aan de macht zou komen.

23 uur geleden