Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten: zeker 150.000 Russen gedood of zwaargewond in Oekraïne

Britten: zeker 150.000 Russen gedood of zwaargewond in Oekraïne

LONDEN (ANP) - Rusland heeft sinds het begin van de oorlog in Oekraïne waarschijnlijk zo'n 150.000 tot 190.000 manschappen verloren. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie, dat daarmee doelt op militairen die sneuvelden of zwaargewond raakten en daarmee blijvend zijn uitgeschakeld.

Het aantal uitgeschakelde Russische militairen ligt fors hoger als ook wordt gekeken naar manschappen die weer herstellen van hun verwondingen en kunnen terugkeren naar het slagveld. Dan gaat het volgens het Britse ministerie om 240.000 tot 290.000 personen. Verliezen bij groepen als de huurlingenorganisatie Wagner worden daarbij niet meegerekend.

Het Verenigd Koninkrijk geeft militaire steun aan Oekraïne en het ministerie komt dagelijks met een update over het conflict. Oekraïne zou een enorme toename van het aantal Russische slachtoffers hebben geregistreerd door recente Russische aanvallen op Avdiivka.

Rusland voerde de afgelopen tijd grote aanvallen uit op die oostelijke stad en zou daarbij aanzienlijke verliezen hebben geleden. De Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW) schrijft dat de Russische strijdkrachten kennelijk "ineffectieve" tactieken blijven gebruiken, met een hoog verlies aan militaire voertuigen en troepen tot gevolg.

Meer uit Buitenland

Franse regering van premier Attal wordt demissionair

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron aanvaardt dinsdag volgens plaatselijke media het ontslag van zijn premier Gabriel Attal. Die blijft wel aan en wijdt zich als demissionaire premier aan de lopende zaken. De Franse politiek verkeert in een impasse sinds de parlementsverkiezingen eind juni en begin deze maand.

22 uur geleden
Bonus Moskou voor soldaten die F-16-jets Oekraïne neerhalen

MOSKOU (ANP) - Russisch militair personeel dat in de strijd tegen Oekraïne als eerste een Amerikaanse F-15- of F-16-gevechtsvliegtuig neerschiet, krijgt 15 miljoen roebel bonus. Dat meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti, dat zich baseert op het Russische ministerie van Defensie. Het gaat omgerekend om een afschotpremie van ruim 150.000 euro.

22 uur geleden
Herkozen voorzitter Europarlement waarschuwt voor polarisatie

STRAATSBURG (ANP) - De voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, heeft in haar eerste toespraak na haar herbenoeming gewaarschuwd voor polarisatie in de samenleving. Die heeft geleid tot "meer confronterende politiek, zelfs tot politiek geweld". Daar moet een einde aan komen, maar daarvoor zijn geen gemakkelijke politieke oplossingen, erkende Metsola in het Europees Parlement.

22 uur geleden
Orbán: Trump gaat meteen na verkiezing vrede sluiten in Oekraïne

BRUSSEL/BOEDAPEST (ANP) - Als Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, gaat hij onmiddellijk proberen een einde te maken aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zegt de Hongaarse premier Viktor Orbán. Trump zou hem hebben verteld dat hij gedetailleerde vredesbemiddelingsplannen heeft.

23 uur geleden
Maltese conservatief Metsola herkozen als voorzitter Europarlement

STRAATSBURG (ANP) - De conservatieve Maltese Roberta Metsola blijft aan als voorzitter van het Europees Parlement. Het dinsdag nieuw aangetreden parlement heeft haar herkozen voor nog eens minstens tweeënhalf jaar.

1 dag geleden
Kremlin wil weten wat Zelensky met vredesbijeenkomst bedoelt

MOSKOU (ANP/AFP) - Het Kremlin heeft laten weten dat het eerst wil begrijpen wat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky bedoelt met zijn vredesconferentie. De reactie wordt gezien als een voorzichtige. Eerder deed Moskou Zelensky's vredesconferentie als onzin af.

1 dag geleden
Psychiatrische zorg voor verdachte van aanval op Franse militair

PARIJS (ANP/AFP) - De man die verdacht wordt van een mesaanval op een Franse militair, krijgt nu psychiatrische zorg, zegt een politiebron tegen persbureau AFP. Het incident komt op een moment waarop de beveiliging in Parijs is opgeschroefd, mede vanwege de Olympische Spelen die eind juli beginnen.

1 dag geleden