Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten verbieden bekeringstherapie voor homo's en transgenders

Britten verbieden bekeringstherapie voor homo's en transgenders

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering wil de omstreden genezingsbehandelingen voor onder anderen homo's en transgenders gaan verbieden. Dergelijke zogenoemde conversietherapieën worden onder meer door conservatief religieuze organisaties uitgevoerd.

Londen wil een einde aan behandelingen waarvan wordt beweerd dat ze de seksuele geaardheid of genderidentiteit van een persoon kunnen veranderen. Het wetsvoorstel zal iedereen beschermen, ook degenen die het doelwit zijn door hun seksualiteit of omdat ze transgender zijn, aldus de minister van Cultuur.

Vorig jaar had een vorige conservatieve Britse regering van Boris Johnson transgenders nog uitgezonderd. Meer dan honderd organisaties kondigden toen aan een internationale lhbt-conferentie in Londen te boycotten, die vervolgens moest worden afgeblazen.

Meer uit Buitenland

Partij van Le Pen overweegt vorming alliantie voor verkiezingen

PARIJS (ANP/RTR) - De Franse oppositiepartij Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen overweegt de vorming van een alliantie met andere rechts-radicale partijen voor de vervroegde parlementsverkiezingen. Partijgenoot Jordan Bardella meldt dat gesprekken worden gevoerd, maar nog niets is besloten.

1 uur geleden
Duitse regeringsleider Scholz wil verder, ondanks fors verlies

BERLIJN (ANP/DPA) - Na de slechte resultaten van de drie Duitse coalitiepartijen bij de Europese verkiezingen heeft bondskanselier Olaf Scholz opgeroepen tot eensgezind en gezamenlijk werk. "De verkiezingsuitslag was slecht voor alle regeringspartijen", zei de sociaaldemocraat in Berlijn. Hem was gevraagd naar zijn persoonlijke verantwoordelijkheid voor het verkiezingsdebacle van zijn partij SPD met een historische lage 13,9 procent.

1 uur geleden
EK-fanzones Berlijn weren Palestijnse en Israëlische vlaggen

BERLIJN (ANP/DPA) - Voetbalsupporters mogen geen Palestijnse en Israëlische vlaggen meenemen naar de EK-fanzones in Berlijn. De organisatie meldt dat alleen vlaggen van de 24 deelnemende landen aan het voetbaltoernooi zijn toegestaan.

2 uur geleden
VN-Veiligheidsraad stemt deze maandag over bestand Gaza

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties stemt nog deze maandag over het door de Verenigde Staten gepresenteerde plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en vrijlating van gijzelaars in de Gazastrook. De Amerikanen hopen dat de overige veertien leden van de raad zich achter hun oproep aan Hamas en Israël scharen.

3 uur geleden
Hamas: standpunt Blinken obstakel bij onderhandelingen

CAÏRO (ANP/RTR) - Een hoge functionaris van Hamas stelt dat het standpunt van de Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken een obstakel vormt bij de onderhandelingen over vrede in de Gazastrook. De uitlatingen van Blinken in Egypte tonen aan dat hij "bevooroordeeld" is ten gunste van Israël, aldus de functionaris.

4 uur geleden
Duitse president bezoekt in 1944 uitgemoord Frans dorp

ORADOUR-SUR-GLANE (ANP/AFP) - De Duitse president Frank-Walter Steinmeier heeft een bezoek gebracht aan het tachtig jaar geleden door een eenheid van de SS uitgemoorde dorp Oradour-sur-Glane, niet ver van Limoges. Hij sprak namens Duitsland zijn ongenoegen en verdriet uit "over deze onvoorstelbare misdaden, zo wreed en onmenselijk, hier gepleegd door Duitsers".

4 uur geleden
Brussel stuurt 126 miljoen euro aan EU-hulpgeld naar Afghanistan

BRUSSEL (ANP) - Kwetsbare groepen in de Afghaanse bevolking en Afghaanse vluchtelingen in buurlanden Pakistan en Iran krijgen bijna 150 miljoen euro aan hulpgeld van de Europese Commissie uit een EU-noodfonds.

5 uur geleden