Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten overwegen grote uitbreiding boostercampagne om Omikron

Britten overwegen grote uitbreiding boostercampagne om Omikron

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat mogelijk miljoenen extra mensen een boostervaccin aanbieden vanwege de verspreiding van de Omikron-variant van het coronavirus. Vaccincomité JCVI, dat de overheid adviseert, beslist volgens bronnen van Sky News op korte termijn of zo'n derde prik wordt aanbevolen voor alle volwassenen.

In het Verenigd Koninkrijk komen momenteel alleen 40-plussers en bepaalde kwetsbare groepen in aanmerking voor zo'n boosterprik tegen het coronavirus. Ze kunnen die krijgen als ze minstens een half jaar eerder voor de tweede keer zijn ingeënt met een coronavaccin. Er wordt volgens Sky News ook overwogen om die termijn te verkorten. Uiteindelijk heeft de regering daarover het laatste woord.

De Britse autoriteiten hebben in eigen land al meerdere Omikron-besmettingen vastgesteld. Ze nemen ook andere maatregelen om de verspreiding van die variant tegen te gaan. Zo komt er dinsdag in Engeland weer een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en in openbare gebouwen, zoals banken, postkantoren en winkels. Ook worden de regels aangescherpt voor internationale reizigers.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

VS: troepen paraat voor inzet in Europa

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hebben 8500 militairen klaarstaan voor inzet in Europa, heeft het Pentagon maandag gezegd. De troepen kunnen op korte termijn in actie komen als de NAVO snel wil reageren op een Russische inval in Oekraïne.

24 minuten geleden
Ruimtetelescoop James Webb veilig en wel aangekomen op werkplek

HOUSTON (ANP) - De nieuwe ruimtetelescoop James Webb is aangekomen op zijn eindbestemming, de plek waarvandaan hij de komende decennia het heelal moet observeren. Met een kleine koersverandering kwam hij in zijn baan rond de zon. De sonde heeft in iets minder dan een maand tijd ongeveer 1,46 miljoen kilometer afgelegd.

53 minuten geleden
Britse minister treedt af om fraude met coronasteun

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse minister voor kabinetszaken Theodore Agnew is afgetreden uit protest tegen de manier waarop de regering van premier Boris Johnson omgaat met fraude bij coronasteun aan bedrijven. Een van Agnews verantwoordelijkheden was fraudebestrijding.

1 uur geleden
Sarah Palin test positief: rechtszaak tegen krant uitgesteld

NEW YORK (ANP/RTR) - Een rechtszaak van voormalig Amerikaanse vicepresidentskandidaat Sarah Palin tegen de krant The New York Times is met tien dagen uitgesteld. De zaak zou maandag beginnen, maar Palin testte positief op het coronavirus, zei de rechter in New York.

3 uur geleden
Openbare leven in Griekenland stilgelegd door hevige sneeuw

ATHENE (ANP/AFP) - Hevige sneeuwval heeft het openbare leven in Griekenland grotendeels stilgelegd. Door de sneeuw moesten scholen sluiten en kwam het openbaar vervoer stil te liggen. Ook werden vaccinatielocaties in verschillende regio's gesloten.

5 uur geleden
Winkelketen Kohl's winnaar op lager Wall Street na overnamenieuws

NEW YORK (ANP) - Kohl's was maandag een positieve uitschieter op de beurzen in New York. De warenhuisketen profiteerde van berichten over een mogelijke overnamestrijd rond het bedrijf. De stemming op Wall Street bleef verder negatief door de aanhoudende vrees voor hogere rentetarieven. Ook werd uitgekeken naar de resultaten van grote bedrijven als Apple, Microsoft en Tesla, die later deze week naar buiten komen.

6 uur geleden
Engeland schrapt testplicht voor volledig gevaccineerde reizigers

LONDEN (ANP) - Engeland gaat de testplicht schrappen voor inkomende reizigers die volledig zijn gevaccineerd, heeft premier Boris Johnson bekendgemaakt. Deze groep moet zich nu nog na aankomst binnen twee dagen laten testen.

6 uur geleden