Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten overleggen over route in fases uit de lockdown

Britten overleggen over route in fases uit de lockdown

LONDEN (ANP) - Britse ministers en leiders uit het bedrijfsleven overleggen over een routekaart waarmee het land stap voor stap de beperkingen van het economische en sociale leven hoopt op te heffen. De coronamaatregelen zouden volgens het plan in vijf fasen worden afgebouwd, te beginnen in maart en de laatste fase zou in juli zijn, zestien maanden nadat premier Boris Johnson de eerste lockdown afgekondigde.

De krant Daily Mail heeft aanwijzingen dat de uitvoering van het plan 8 maart begint met de heropening van de scholen. Elke vier weken zou worden bekeken wat de volgende versoepeling kan zijn. Het is de bedoeling volgens de krant dat eind maart of begin april de winkels die niet voor essentieel doorgaan ook weer hun deuren kunnen openen. Pasen valt dit jaar op 4 april en in de eerste week van die maand zouden ook grote hotels en vakantiecentra weer kunnen openen, net als golf- en tennisbanen.

De horeca komt volgens het stappenplan begin mei aan de beurt, al blijven beperkingen van kracht over het aantal klanten. Begin juni moeten de beperkingen die nog in bars, pubs en restaurants gelden nog verder worden versoepeld. In juli zouden dan nog wel coronamaatregelen zoals mondkapjes en afstand houden gelden, maar de horeca en de toerisme-industrie zouden dan weer op volle kracht kunnen werken.

Meer uit Buitenland

Amerikaanse bank schikt Epstein-zaak voor tientallen miljoenen

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase schikt een rechtszaak over oud-klant Jeffrey Epstein voor 75 miljoen dollar (70 miljoen euro). De Amerikaanse Maagdeneilanden hadden de rechtszaak aangespannen tegen de grote bank. Die kreeg het verwijt jarenlang uit financiële overwegingen zorgelijke signalen te hebben genegeerd over de praktijken van de steenrijke zedendelinquent.

16 minuten geleden
British Museum vraagt hulp publiek bij zoektocht gestolen stukken

LONDEN (ANP/AFP) - The British Museum schakelt de hulp van het Britse publiek in bij het terugvinden van een groot aantal gestolen items. Het museum lanceerde dinsdag een website waar beschrijvingen staan van de vermiste items en foto's van stukken die nog wel in de collectie aanwezig zijn en lijken op de verdwenen kostbaarheden. In augustus maakte de Londense trekpleister bekend dat er zo'n 2000 stukken waren verdwenen door diefstallen van een medewerker.

35 minuten geleden
Russische rechtbank verwerpt hoger beroep Kremlincriticus Navalni

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni heeft zijn hoger beroep verloren tegen een veroordeling voor extremisme. Hij kreeg daar eerder negentien jaar cel voor opgelegd. Journalisten waren ondanks protesten van Navalni en zijn advocaten niet welkom tijdens het grootste deel van de beroepszaak. Ze mochten alleen de uitspraak bijwonen.

1 uur geleden
Haim Katz eerste Israëlische minister die Saudi-Arabië bezoekt

RIYAD (ANP/RTR) - Toerismeminister Haim Katz is met zijn bezoek aan een toerismetop van de Verenigde Naties in Riyad de eerste Israëlische minister die Saudi-Arabië bezoekt. Het is een nieuwe stap in de normalisering van de diplomatieke relaties tussen Israël en Saudi-Arabië. Katz zal twee dagen verblijven in de Saudische hoofdstad.

2 uur geleden
Azerbeidzjan optimistisch na 'constructief' overleg met Armenië

BRUSSEL (ANP/RTR) - Overleg op hoog niveau tussen Azerbeidzjan en Armenië is dinsdag "behoorlijk constructief" verlopen, vindt Azerbeidzjan. De buitenlandadviseur van de Azerbeidzjaanse president ziet kansen op een uitweg uit het conflict over de etnisch Armeense enclave Nagorno-Karabach, zei hij na afloop van een gesprek met zijn Armeense collega in Brussel.

2 uur geleden
Zoon president Biden spant zaak aan tegen Giuliani om laptoprel

LOS ANGELES (ANP) - De zoon van de Amerikaanse president Joe Biden stapt naar de rechter vanwege een slepende affaire rond zijn laptop. Gekopieerde informatie van de harde schijf zou jaren geleden zijn overhandigd aan de tabloid New York Post. Hunter Biden begint volgens CNBC in Los Angeles nu een zaak tegen meerdere betrokkenen voor computervredebreuk, onder wie de voormalige burgemeester van New York Rudy Giuliani.

3 uur geleden
Erdogan: corruptieaffaire Democraat Menendez kan gunstig zijn

ANKARA (ANP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan verwacht dat een corruptieaffaire rond een Amerikaanse senator gunstig kan uitpakken voor zijn land. Erdogan zei aan boord van zijn presidentiële vliegtuig tegen verslaggevers dat de kritische Democraat Bob Menendez nu "buiten beeld" is, berichten Turkse media. Menendez lag dwars bij de verkoop van F-16's aan Turkije.

4 uur geleden