Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten moeten langer binnenblijven, lockdown verlengd tot mei

Britten moeten langer binnenblijven, lockdown verlengd tot mei

LONDEN (ANP) - De Britten moeten langer binnenblijven. De Britse regering heeft de maatregelen verlengd die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. De lockdown geldt nog zeker drie weken, tot 7 mei.

Een versoepeling van de huidige maatregelen zou zowel de volksgezondheid als de economie schaden, aldus minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab. Hij is de vervanger van de door het coronavirus gevelde premier Boris Johnson.

Het Verenigd Koninkrijk ging op 23 maart in lockdown, later dan andere grote Europese landen.

Duitsland, Belgiƫ en Frankrijk verlengden de strenge coronaregels onlangs al tot in mei. Andere landen zoals Denemarken en Oostenrijk versoepelden de beperkingen juist iets. Zij namen ook eerder maatregelen.

Meer uit Buitenland

Amerikaanse pier voor hulpgoederen weer verbonden aan kust Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het Amerikaanse leger heeft een in moeilijkheden verkerende drijvende pier opnieuw aan de kust van de Gazastrook bevestigd. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van Amerikaanse functionarissen. De pier was onlangs tijdelijk verwijderd van de kust om de slechte omstandigheden op zee.

3 uur geleden
Laatste rivaal Rutte maakt zich op om weg naar NAVO vrij te maken

BRUSSEL/BOEKAREST (ANP) - De Roemeense president Klaus Iohannis laat donderdag weten of hij de leiding over de NAVO aan demissionair premier Mark Rutte laat. Als Iohannis zich terugtrekt uit de race - zoals iedereen verwacht - en de Nederlander steunt, staat niets Rutte meer in de weg om NAVO-secretaris-generaal te worden.

4 uur geleden
Stroomvoorziening in Ecuador nagenoeg hersteld

QUITO (ANP/RTR) - In Ecuador komt de stroomvoorziening geleidelijk weer op gang na een landelijke stroomstoring die ongeveer vier uur duurde, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. Inmiddels heeft zo'n 95 procent van de Ecuadoranen weer stroom.

4 uur geleden
Oxfam: meer klimaatvluchtelingen door droogte en overstromingen

DEN HAAG (ANP) - Wereldwijd slaan steeds meer mensen op de vlucht door klimaatgerelateerde rampen, zoals overstromingen en extreme droogte. Volgens een overzicht dat Oxfam Novib donderdag op Wereldvluchtelingendag publiceerde, is het aantal klimaatvluchtelingen in de tien zwaarst getroffen landen meer dan verdubbeld in tien jaar tijd.

7 uur geleden
Heel Ecuador zit zonder stroom

QUITO (ANP/RTR) - Ecuador is getroffen door een landelijke stroomstoring, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem.

8 uur geleden
Dodental onder deelnemers hadj opgelopen

MEKKA (ANP/AFP) - Het aantal sterfgevallen tijdens de hadj in Saudi-Arabiƫ is opgelopen tot boven de negenhonderd. Deelnemers van de pelgrimstocht hebben dit jaar te maken met zeer hoge temperaturen en die hitte is honderden mensen fataal geworden.

10 uur geleden
Poetin aangekomen in Vietnam

HANOI (ANP/AFP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Vietnam, melden Russische persbureaus. Hij bezoekt het Zuidoost-Aziatische land voor het eerst sinds 2017 om de banden aan te halen.

10 uur geleden