Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten krijgen speech van Johnson in plaats van Big Ben

Britten krijgen speech van Johnson in plaats van Big Ben

LONDEN (ANP) - Britten die de breuk met de Europese Unie op 31 januari uitbundig willen vieren, moeten zich tevreden stellen met lichtshows, wapperende vlaggen, een geprojecteerde klok en een speech van premier Boris Johnson. Want de Big Ben krijgen ze niet te horen.

Dat blijkt volgens Sky News uit de plannen die de Britse regering bekend heeft gemaakt. Het kabinet komt op de dag dat de brexit een feit wordt, bijeen ergens in het noorden van Engeland en in de avond zal de premier het land toespreken.

Op 31 januari treedt om 23.00 uur het Verenigd Koninkrijk officieel uit de EU, het is dan in Nederland een uur later. De volgende dag worden speciale brexitmunten uitgegeven, met daarop de tekst: Vrede, voorspoed en vriendschap met alle naties.

Dat de Big Ben niet wordt geluid, zal voor menig brexitaanhanger een teleurstelling zijn. De klokkentoren van het parlementsgebouw wordt momenteel gerestaureerd. Het zou tot een half miljoen pond kosten om de beroemde klok te laten beieren.

Premier Johnson had nog voorgesteld om dat bedrag via crowdfunding bij elkaar te krijgen, maar nu is duidelijk dat de Big Ben echt niet te horen zal zijn. Ondanks dat bijna de helft van het bedrag al is gedoneerd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Twee passagiers cruiseschip overleden door coronavirus

TOKIO (ANP) - Twee passagiers van het cruiseschip Diamond Princess die besmet waren met het nieuwe coronavirus zijn overleden. Dat meldt de Japanse omroep NHK op basis van het ministerie van Gezondheidszorg.

over 43 minuten
Trump-vertrouweling Roger Stone krijgt straf te horen

WASHINGTON (ANP) - Roger Stone (67), vriend, adviseur en ex-campagnemedewerker van president Trump, hoort donderdag rond 16.00 uur Nederlandse tijd welke straf hij krijgt. Stone is in november veroordeeld wegens zijn rol in het zogenoemde Mueller-onderzoek naar Russische connecties van het campagneteam van Trump. President Trump is woedend over de vervolging en veroordeling van Stone en bemoeit zich al twitterend met de rechterlijke macht.

over 36 minuten
Ambassadeur VS in Duitsland tijdelijke baas inlichtingendiensten

WASHINGTON (ANP) - Richard Grenell is door de Amerikaanse president Donald Trump benoemd tot de nieuwe plaatsvervangende baas van de inlichtingendiensten. Trump meldt op Twitter dat hij blij is met de aanstelling van Grenell, die de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland was.

1 uur geleden
Laagste stijging nieuwe gevallen coronavirus sinds januari

WUHAN (ANP) - Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus was woensdag stukken lager dan de afgelopen dagen. In de provincie Hubei, waar het virus uitbrak, zijn 349 nieuwe gevallen vastgesteld. In de provincie zijn woensdag 108 mensen omgekomen door het longvirus, daarmee komt het dodental in Hubei op 2029.

1 uur geleden
Topfunctionaris Pentagon neemt ontslag 'op verzoek van Trump'

WASHINGTON (ANP/AFP) - Een topfunctionaris van het Pentagon heeft woensdag ontslag genomen, naar eigen zeggen op verzoek van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij was indirect betrokken geraakt bij het Oekraïense schandaal dat leidde tot een vergeefse afzettingsprocedure tegen Trump.

6 uur geleden
Frans parlement eist miljoen van ex-premier om 'nepwerk' vrouw

PARIJS (ANP/RTR) - Het Franse parlement zal meer dan een miljoen euro schadevergoeding eisen van de voormalige conservatieve premier François Fillon voor betalingen uit de openbare middelen aan diens vrouw voor fakewerk, zei een advocaat voor de Nationale Vergadering woensdag.

7 uur geleden
Trump bood Assange gratie als hij zou meewerken over e-maillek

LONDEN (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft WikiLeaks-oprichter Julian Assange gratie aangeboden als hij zou verklaren dat Rusland niets te maken had met de publicatie van WikiLeaks-e-mails van de Democratische partij. Dat bleek bij een hoorzitting voor de rechtbank in Londen woensdag.

8 uur geleden