Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten komen terug op uitspraak dat Britse variant dodelijker is

Britten komen terug op uitspraak dat Britse variant dodelijker is

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - De Britse regering komt enigszins terug op de bewering dat de gemuteerde coronavirusstam die voor het eerst in Groot-Brittannië is ontdekt, dodelijker is dan eerdere varianten. Minister van Volksgezondheid Matt Hancock zei zondag tegen Sky News dat de regering er "niet helemaal zeker" van is hoe dodelijk de mutatie is.

Hij zei wel dat er een risico bestaat dat meer mensen zouden sterven aan de Britse variant, omdat het bewezen is dat deze zich sneller verspreidt. Vrijdag zei premier Boris Johnson dat er bewijs is dat de nieuwe variant dodelijker is dan de variant die tot nu toe de overhand had.

Tegenover Sky News zei Hancock verder dat Engeland "nog heel, heel, heel ver" verwijderd is van het opheffen van de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus, aangezien het aantal gevallen "ongelooflijk hoog" blijft en de ziekenhuizen onder grote druk staan.

Andere varianten

De minister zei zondag tegen de BBC dat in Groot-Brittannië inmiddels 77 gevallen van de Zuid-Afrikaanse variant zijn ontdekt. Hij zei dat alle 77 gevallen verband hielden met reizen uit Zuid-Afrika en onder nauwlettend toezicht stonden, net als negen geïdentificeerde gevallen van de Braziliaanse variant.

Ondertussen dringt Jonathan Van-Tam, Brits plaatsvervangend hoofd van de medische dienst, er bij gevaccineerden op aan zich te houden aan de coronabeperkingen, omdat ze het virus nog steeds aan anderen kunnen doorgeven. "Als u uw gedrag wijzigt, kunt u nog steeds het virus verspreiden, het aantal gevallen hoog houden en anderen in gevaar brengen die ook hun vaccin nodig hebben, maar later aan de beurt zijn", zei Van-Tam volgens het persbureau PA.

Groot-Brittannië vaccineert honderdduizenden mensen per dag en tot nu toe hebben 5,8 miljoen van de 66 miljoen inwoners de prik gekregen.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

WJ 1 maand geleden
Is er ook al een Nederlandse COVID-21 verkiezingsvariant ?
GebakkenBanaan 1 maand geleden
Geef ons onze vrijheid terug.
Aceb 1 maand geleden
Wie gelooft er nog in ? Wie staat er niet sceptischer tegenoven? Al dat gelieg, al dat angst aanjagen gebaseerd op fantomen, al die imbeciele maatregelen, die kant nog wal raken en alleen gebaseerd zijn op personen die ook een inbreng willen hebben.

Meer uit Gezond

Thuiswonende 75-plussers krijgen uitnodiging coronaprik

BILTHOVEN (ANP) - Honderdduizenden 75- tot 79-jarige Nederlanders die nog op zichzelf wonen, zijn aan de beurt om een coronavaccin te krijgen. Zij ontvangen vanaf zaterdag een uitnodiging van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), waarmee ze een prikafspraak kunnen maken. Het gaat om ongeveer 812.000 mensen, die worden ingeënt met het middel Comirnaty van Pfizer en BioNTech. Voor de prik kunnen ze terecht bij meer dan zestig vaccinatielocaties in het land.

1 uur geleden
Ruim driekwart van de operatiekamers weer in gebruik

UTRECHT (ANP) - Er wordt ondanks de coronacrisis weer meer geopereerd. In vergelijking met een normale situatie zonder corona was deze week 77 procent van de operatiekamers in gebruik. Vorige week was dit nog 72 procent van de normale capaciteit. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit.

1 uur geleden
Van Engelshoven wil dit voorjaar sneltests op alle universiteiten

DEN HAAG (ANP) - Alle universiteiten en hogescholen kunnen dit voorjaar weer (deels) open met gebruik van sneltesten, denkt minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs). Een exacte datum kan de minister niet geven, omdat die volgens haar afhankelijk is van de besmettingscijfers. "We willen dat zo snel mogelijk, zolang het veilig en verantwoord kan", aldus Van Engelshoven.

2 uur geleden
Mogelijk 1 coronabesmetting tijdens Fieldlab-voetbalwedstrijd

NIJMEGEN (ANP) - Tijdens de Fieldlab-voetbalwedstrijd tussen NEC en De Graafschap is mogelijk één supporter besmet geraakt met het coronavirus. De persoon bevond zich tijdens de wedstrijd op een vooraf aangewezen vaste zitplaats op de tribune, waar diegene met een mondkapje gedurende de hele wedstrijd is blijven zitten.

3 uur geleden
Sterftecijfers 'lichtpuntje', maar versoepelingen 'onverantwoord'

DEN HAAG (ANP) - "Een lichtpuntje", zo noemt minister Tamara van Ark (Medische Zorg) de nieuwste sterftecijfers van het CBS. Het aantal sterfgevallen lag vorige week voor het eerst sinds half september lager dan normaal voor de tijd van het jaar. Ook coronaminister Hugo de Jonge vindt dat "ongelofelijk mooi nieuws". Toch is verder versoepelen van de maatregelen volgens hem op dit moment "onverantwoord".

3 uur geleden
Steeds meer EU-landen geven AstraZeneca-vaccin aan ouderen

KOPENHAGEN (ANP/RTR/AFP) - Steeds meer EU-landen geven het coronavaccin van AstraZeneca ook aan ouderen. Buurlanden Duitsland en België besloten daar de afgelopen dagen al toe en inmiddels hebben ook Zweden en Denemarken die stap gezet. In Nederland heeft het ministerie van Volksgezondheid de Gezondheidsraad om advies gevraagd.

3 uur geleden
RIVM registreert ruim 4000 coronabesmettingen, onder het gemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 4161 nieuwe coronabemettingen genoteerd tussen woensdag- en donderdagochtend. Dat zijn er minder dan het gemiddelde van de afgelopen week, dat op 4532 positieve tests per dag staat.

22 uur geleden