Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten gewaarschuwd om coronaregels ondanks daling aantal doden

Britten gewaarschuwd om coronaregels ondanks daling aantal doden

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het dodental in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van het coronavirus is zondag gestegen met 621 tot 4934. Dat is een minder snelle stijging vergeleken met zaterdag. Toen werden nog 708 nieuwe sterfgevallen gemeld. Bijna 48.000 mensen zijn in Groot-Brittannië inmiddels besmet geraakt met het virus.

Ondanks de daling van het aantal gemelde doden, overweegt de Britse regering de coronamaatregelen aan te scherpen. Matt Hancock, de Britse minister van Volksgezondheid, hekelt namelijk de relatief kleine groep Britten die lak heeft aan de maatregelen. Zij gaan tegen de adviezen in toch naar buiten om bijvoorbeeld te zonnebaden in parken. Als de regels niet nageleefd worden, twijfelt de Britse overheid niet om extra maatregelen te nemen, zo waarschuwde Hancock.

Neil Ferguson, die de Britse regering adviseert over de coronapandemie, verwacht de besmettingspiek binnen nu en tien dagen. Volgens hem zal het uiteindelijke dodental in het land liggen tussen de 7000 en 20.000.

Meer uit Buitenland

Hooggerechtshof geeft Modi gelijk in kwestie Jammu en Kashmir

NEW DELHI (ANP/AFP/RTR) - Het Indiase hooggerechtshof heeft de regering van premier Modi gelijk gegeven in het ontnemen van de gedeeltelijke autonomie van Jammu en Kashmir in het noorden van India. In 2019 zei de Indiase regering dat het gebied onder het centrale bestuur van New Delhi moest vallen en maakte het grondwettelijke recht op autonomie van Jammu en Kashmir ongedaan.

21 minuten geleden
Moskou: meerdere terroristische aanvallen voorkomen op de Krim

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische veiligheidsdienst FSB zegt dit jaar achttien "terroristische aanvallen" te hebben voorkomen op de door Rusland geannexeerde Krim. Het zou onder andere gaan om moordpogingen en pogingen tot sabotage.

1 uur geleden
Amerikaanse F-16 crasht in Zuid-Korea, piloot gered op zee

SEOUL (ANP/RTR) - Een Amerikaanse F-16 is tijdens een routinevlucht gecrasht in Zuid-Korea. De piloot kon worden gered uit de Gele Zee, tussen het Koreaanse schiereiland en China.

1 uur geleden
VN op klimaattop: stop met tactische blokkades

DUBAI (ANP) - Stop met de "tactische blokkades" tijdens de onderhandelingen op de klimaattop in Dubai. Dat is de oproep van Simon Stiell, baas van VN-klimaatorganisatie UNFCCC. "Elke strategisch geplaatste landmijn" kan volgens hem een goede uitkomst opblazen.

2 uur geleden
Israël bombardeert Zuid-Gaza na waarschuwing over gijzelaars

KHAN YOUNIS (ANP/AFP) - Israël heeft maandag de stad Khan Younis in het zuiden van Gaza gebombardeerd nadat Hamas had gewaarschuwd dat geen enkele Israëlische gijzelaar het gebied levend zou verlaten, tenzij gevangenen werden vrijgelaten.

3 uur geleden
Zelensky: openhartig gesprek met Hongaarse president Orban

BUENOS AIRES (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft maandag gezegd dat hij een "openhartig" gesprek heeft gehad met de Hongaarse president Viktor Orban. Dat gesprek vond plaats tijdens de beëdiging van de Argentijnse president Javier Milei die zondag plaatsvond.

5 uur geleden
Australië: instroom migranten halveren door strakkere visumregels

SYDNEY (ANP) - Australië heeft maandag bekendgemaakt dat het de visumregels voor internationale studenten en laagopgeleide werknemers wil aanscherpen. De instroom van migranten zou daardoor de komende twee jaar kunnen halveren. De regering wil een naar eigen zeggen "kapot" migratiesysteem herzien.

6 uur geleden