Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten en Amerikanen praten weer over oplossing staalruzie

Britten en Amerikanen praten weer over oplossing staalruzie

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk willen het geschil over importtarieven op staal en aluminium de wereld uit helpen. De landen zijn daarvoor woensdag gesprekken gestart. De heffingen op staal en aluminium werden ingevoerd door de regering-Trump. De landen zijn vastbesloten om te werken aan een spoedig resultaat, laten ze in een verklaring weten.

Onder Donald Trump legden de VS importtarieven op aan verschillende bondgenoten. Zo golden vanaf juni 2018 importtarieven van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium. Trump zei daarbij dat hij handelde op grond van nationale veiligheidsoverwegingen. Die claim werd door critici verworpen.

De grillen van Trump veroorzaakte wrijving met Amerikaanse handelspartners waaronder het Verenigd Koninkrijk. De Britten kwamen nadien met vergeldingsacties.

Volgens de verklaring van woensdag ligt de schuld van de overproductie van metalen grotendeels bij China. De Amerikaanse handelsgezant Katherine Tai en de minister van Handel Gina Raimondo hadden een virtuele ontmoeting met de Britse minister van Internationale Handel Anne-Marie Trevelyan. Daarbij werd beloofd om "doeltreffende oplossingen" te vinden.

Washington bereikte in oktober een quota-overeenkomst met de Europese Unie om de tarieven te schrappen. In november werden de besprekingen met Japan geopend.

Meer uit Financieel

Chemieconcern Bayer voorziet minder winst, maar wil niet splitsen

LEVERKUSEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Chemieconcern Bayer verwacht opnieuw een jaar met dalende winsten, aangezien het Duitse bedrijf kampt met lage prijzen voor landbouwproducten en nieuwe concurrentie voor zijn beste medicijnen. Toch wil topman Bill Anderson voorlopig niet tornen aan de drieledige structuur van het bedrijf, dat zich richt op farmaceutische producten, landbouw en consumentengezondheidsproducten.

29 minuten geleden
Bitcoin nadert recordniveau van 69.000 dollar uit 2021

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin heeft dinsdag bijna de hoogste stand ooit bereikt. De grootste en bekendste cryptomunt ter wereld schoot tijdens de handel in Aziƫ met gemak door de grens van 68.000 dollar heen. Op het hoogtepunt van 68.828 dollar noteerde de digitale munt slechts een fractie onder het recordniveau van 69.000 dollar dat in november 2021 werd bereikt.

49 minuten geleden
AEX koerst af op lager begin in afwachtende markt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt dinsdag licht lager te beginnen. Beleggers verwerken de lagere slotstanden op Wall Street, waar de beursgraadmeters wat terugvielen van eerdere recordniveaus. Op de beursvloeren wordt verder vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB donderdag opnieuw de rente in de eurozone onveranderd laten.

1 uur geleden
Jeff Bezos haalt Elon Musk in als rijkste persoon op aarde

NEW YORK (ANP) - Elon Musk is niet meer de rijkste persoon op aarde. De Tesla-baas moet die toppositie afstaan aan Jeff Bezos, oprichter van webwinkelconcern Amazon.

1 uur geleden
Verkoop motorfietsen gaat opnieuw sterk omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De verkoop van motorfietsen gaat ook in 2024 erg hard, nadat de branche vorig jaar al het beste verkoopjaar sinds in ieder geval 2010 beleefde. Volgens brancheorganisaties RAI Vereniging en BOVAG zijn in februari een kwart meer nieuwe motoren op kenteken gezet dan in dezelfde maand vorig jaar.

1 uur geleden
Meeste Nederlandse cryptobezitters beleggen voor lange termijn

DEN BOSCH (ANP) - De meeste bezitters van cryptomunten in Nederland, zo'n 85 procent, beleggen voor de lange termijn. Deze groep koopt en bewaart digitale munten en hoopt op de lange termijn rendement te maken, meldt marktonderzoeker Multiscope op basis van een onderzoek onder ruim 4000 Nederlanders.

2 uur geleden
Meer files als projecten om stikstof blijven stilliggen, zegt EIB

AMSTERDAM (ANP) - Op zestien knelpunten op de Nederlandse rijkswegen zullen de files de komende jaren flink toenemen als gevolg van door stikstof stilgelegde wegenprojecten. In totaal gaat het in de periode 2024 tot 2030 om 14,5 miljoen extra voertuigverliesuren, ofwel uren vertraging. Dat heeft het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) becijferd. Ter vergelijking: in heel 2022 hebben alle weggebruikers samen 58,1 miljoen uur extra moeten reizen door files, volgens cijfers van Rijkswaterstaat.

3 uur geleden