Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten binden in over strenge douanecontroles na brexit

Britten binden in over strenge douanecontroles na brexit

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het plan van de Britten om na de definitieve brexit direct strenge grenscontroles in te stellen, wordt nog eens herzien. Volgens een verklaring op vrijdag wil de Britse regering ondernemers niet met nog meer problemen opzadelen nu ze ook al gebukt gaan onder de coronacrisis.

Bedrijven die goederen naar het Verenigd Koninkrijk verschepen krijgen nu volgend jaar zes maanden de tijd om douaneverklaringen in te dienen en eventuele heffingen te betalen, zo werd bekendgemaakt. Daarbij maakt het niet uit of de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk tot een brexitdeal komen. Volgens ondernemersorganisaties in het Verenigd Koninkrijk is dit "welkom nieuws", omdat veel bedrijven eenvoudigweg nog niet klaar zijn met de voorbereidingen op een chaotisch vertrek van de Britten aan het einde van het jaar.

Het nieuwe grensbeleid werd aangekondigd nadat Groot-Brittanniƫ en de EU waren overeengekomen het tempo van hun handelsbesprekingen op te voeren. De voorbije maanden raakten de gesprekken in een impasse. De Britse premier Boris Johnson en de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, zullen op 15 juni telefonisch overleggen om daarmee de onderhandelingen een impuls te geven.

Met nog maar zes maanden te gaan tot Groot-Brittanniƫ de EU definitief verlaat, blijkt dat bedrijven moeite hebben om maar een fractie van de 50.000 benodigde extra douaneambtenaren te werven die volgens de transportindustrie nodig zijn. Dit om te voorkomen dat afhandelingen bij de havens van het land in de war raken na de brexit.

Meer uit Financieel

Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

1 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

2 uur geleden
Storing bij internetbankieren ING voorbij

AMSTERDAM (ANP) - De storing met internetbankieren en de mobiele app van ING is voorbij. De oorzaak van de technische problemen is nog onbekend, laat een woordvoerster van de bank weten.

2 uur geleden
Topman UBS: pijnlijke besluiten na overname Credit Suisse

BERN (ANP/RTR) - Topman Sergio Ermotti van de Zwitserse bank UBS heeft vrijdag gewaarschuwd voor "pijnlijke" besluiten op het gebied van werkgelegenheid na de overname van branchegenoot Credit Suisse. Credit Suisse werd in maart van de ondergang gered door UBS onder grote druk van de Zwitserse overheid.

2 uur geleden
Concurrentiebeding mag straks alleen nog met goede reden

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven kunnen hun werknemers straks minder makkelijk verbieden om na afloop van hun dienstverband bij een concurrent hetzelfde werk te gaan doen. Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) werkt aan een wetsvoorstel dat dit zogenoemde concurrentiebeding aan banden legt.

3 uur geleden
Bakkers dreigen met staking vanwege te laag loonbod

UTRECHT (ANP) - Bakkers maken zich op om te gaan staken. Vakbonden FNV en CNV kunnen zich niet vinden in een loonbod vanuit de werkgevers voor jaarlijks gemiddeld 5 procent erbij en hebben een ultimatum gesteld. Als de industriƫle en ambachtelijke bakkerijen niet voor woensdagmiddag met een beter voorstel komen, leggen hun werknemers op meerdere locaties het werk neer.

3 uur geleden
Heineken haalt posters weg omdat modellen te jong lijken

AMSTERDAM (ANP) - Heineken haalt verspreid over het land posters weg waarmee reclame werd gemaakt voor Heineken Silver. Dat doet de brouwer na klachten dat de modellen op de posters te jong lijken.

4 uur geleden