Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten bereiken 10 miljoenste vaccinatie

Britten bereiken 10 miljoenste vaccinatie

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - In het Verenigd Koninkrijk hebben inmiddels 10 miljoen mensen een eerste prik tegen het coronavirus gekregen. Premier Boris Johnson sprak op Twitter over een fantastisch resultaat. Hij bedankte iedereen die heeft geholpen het bereiken van deze mijlpaal mogelijk te maken.

Bij het streven van de Britse overheid de kwetsbaarste groepen te vaccineren, wordt snel vooruitgang boekt. Het is de bedoeling dat rond 15 februari alle 15 miljoen burgers en verzorgers die het grootste risico lopen door de ziekte, een eerste dosis hebben gekregen. Daarna kan de regering mogelijk beginnen met het versoepelen van de lockdownbeperkingen.

De Britten geven 400.000 prikken per dag. Na Israël en de Verenigde Arabische Emiraten komt Groot-Brittannië daardoor op de derde plaats wat betreft het aantal toegediende doses per honderd mensen. Het land keurde eerder dan de Europese Unie vaccins goed, waardoor het ook eerder met vaccineren kon beginnen. Het sloot ook heel vroeg overeenkomsten met fabrikanten over de levering, toen nog maar pas was begonnen met het ontwikkelen van vaccins.

Meer uit Buitenland

Franse film Anatomy of a Fall wint Gouden Palm

CANNES (ANP) - De Franse film Anatomy of a Fall heeft zaterdagavond de Gouden Palm gewonnen. Regisseur Justine Triet is de derde vrouw die de prestigieuze filmprijs van het festival in Cannes ooit heeft gewonnen.

4 uur geleden
Laatste campagneactiviteiten voor presidentsverkiezingen Turkije

ANKARA/ISTANBUL (ANP) - In Turkije worden de laatste campagneactiviteiten voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen afgerond. Oppositieleider Kemal Kilicdaroglu hield zaterdagmiddag nog een rally in Ankara. President Recep Tayyip Erdogan, die op voorsprong staat in de peilingen, bracht in Istanbul hulde aan zijn in 1961 geëxecuteerde islamitische voorganger Adnan Menderes, in een laatste poging zijn achterban te mobiliseren.

9 uur geleden
Rusland zegt Britse raketten te hebben onderschept

MOSKOU (ANP/RTR) - Russische luchtverdedigingstroepen hebben twee langeafstandsraketten onderschept die door het Verenigd Koninkrijk aan Oekraïne waren geleverd. Dat stelt het Russische ministerie van Defensie volgens staatspersbureau RIA. Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk hebben nog niet gereageerd op de bewering van Rusland.

11 uur geleden
Grote democratische partij in Hongkong ontbindt zichzelf

HONGKONG (ANP/RTR/AFP) - Een van de leidende prodemocratische partijen in Hongkong heeft zaterdag aangekondigd zich op te heffen. Hiertoe werd besloten na een stemming door de bestuursleden van de partij. Geen van de leden zou zich nog kandidaat willen stellen voor het bestuur, nu de vrijheden in de stad onder druk staan sinds de invoering van een omstreden veiligheidswet door China.

12 uur geleden
Man die hek bij ambtswoning Britse premier ramde weer vrij

LONDEN (ANP/RTR) - De man die donderdag met een auto tegen het hek bij de ambtswoning van de Britse premier Rishi Sunak op Downing Street 10 reed, is weer op vrije voeten. De politie meldt dat het onderzoek naar het incident nog wel loopt.

14 uur geleden
Paus Franciscus weer beter en aan het werk

VATICAANSTAD (ANP/AFP) - Paus Franciscus is zaterdag na een dag met koorts weer aan het werk gegaan. Zondag gaat hij weer voor in de mis voor Pinksteren, de feestdag waarop de kerk herdenkt dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen, de vertrouwelingen en volgelingen van Jezus. Maandag heeft de paus een afspraak met de Italiaanse president Sergio Mattarella.

15 uur geleden
Honderden Duitsers moeten snel Rusland uit

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Honderden Duitsers die in Rusland werken in bijvoorbeeld culturele instellingen, diplomatieke vestigingen of het onderwijs moeten vanaf begin juni het land uit. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung op basis van een rapport van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Rusland heeft volgens het rapport in april een maximum gesteld op het aantal Duitsers dat in het land mag werken.

15 uur geleden