Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse winkels mogen op 15 juni weer open

Britse winkels mogen op 15 juni weer open

LONDEN (ANP/RTR) - Britse winkels mogen vanaf 15 juni weer open. Dat heeft premier Boris Johnson maandag bekendgemaakt op een persconferentie. Bijna alle winkels zijn al weken gesloten als maatregel tegen het coronavirus.

Vanaf 1 juni mogen ook markten in de buitenlucht en showrooms van autodealers weer open. Alle versoepelingen zijn wel onder de voorwaarde dat mensen zich aan de sociale afstandsregels houden, aldus Johnson. "Het zijn voorzichtige maar weloverwogen stappen op weg naar de wederopbouw van ons land", zei hij.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de afgelopen 24 uur 121 mensen met het coronavirus overleden. Het geregistreerde dodental staat nu op 36.914, het hoogste van Europa. Maar het aantal nieuwe sterfgevallen en besmettingen is sterk gedaald sinds het hoogtepunt van de crisis.

Rel

Johnson ging ook nog in op de rel rond zijn adviseur Dominic Cummings. Die raakte in opspraak doordat hij ondanks de strenge maatregelen tegen het coronavirus van Londen naar Durham reed. Hij beweerde geen regels te hebben gebroken.

Op zijn persconferentie zei Johnson dat hij geloofde dat geen van zijn medewerkers de boodschap had ondermijnd over hoe mensen kunnen helpen de uitbraak van het coronavirus aan te pakken. Hij betreurde wel de verwarring en woede die was ontstaan over de bewegingen van zijn senior adviseur.

Meer uit Buitenland

EU werkt aan extra sancties voor Iran om aanval op Israël

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie werkt aan nieuwe sancties voor Iran. De EU moet het land in het vervolg ook kunnen straffen voor het leveren van wapens aan strijdgroepen die het opnemen tegen Israël, zoals Hamas en Hezbollah. Of tegen de westerse koopvaardij, zoals de Jemenitische Houthi-rebellen. Ook het leveren van raketten aan Rusland om daarmee Oekraïne te bestoken mag niet meer ongestraft, vinden de EU-landen.

5 minuten geleden
VN wil 2,8 miljard dollar bijeen krijgen voor Palestijnen

GENÈVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties willen 2,8 miljard dollar (2,6 miljard euro) bij elkaar krijgen om de Palestijnse bevolking in Gaza en de Westelijke Jordaanoever te helpen. De VN-organisatie voor humanitaire zaken OCHA meldt dat dinsdag.

19 minuten geleden
Brits Lagerhuis stemt in met toekomstig verbod op tabaksverkoop

LONDEN (ANP/RTR) - Het Britse Lagerhuis stemt in met de plannen van premier Rishi Sunak om een rookvrije generatie te creëren. Volgens het voorstel zal het voor iedereen die in 2009 of later is geboren verboden worden om ooit tabaksproducten te kopen. 383 parlementariërs stemden in met het voorstel, 67 stemden tegen.

35 minuten geleden
Oekraïne meldt 37.000 vermisten in oorlog met Rusland

KYIV (ANP/AFP) - De mensenrechtencommissaris voor het Oekraïense parlement Dmytro Loebinets zei dinsdag dat bijna 37.000 mensen, onder wie militairen, worden vermist door de oorlog met Rusland. Hij waarschuwde daarbij dat het werkelijke aantal nog "veel hoger" ligt.

53 minuten geleden
Belgische premier hekelt ingrijpen bij bijeenkomst Brussel

BRUSSEL (ANP) - De Belgische premier Alexander De Croo vindt het "onaanvaardbaar" dat de Brusselse politie heeft ingegrepen bij een politieke bijeenkomst van rechts-conservatieven. De autoriteiten in de gemeente hebben de grondwet overtreden, schrijft hij op X.

2 uur geleden
Duitsers willen dat China Moskou onder druk zet om Oekraïne

BEIJING/KYIV (ANP/AFP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft er bij de Chinese president Xi Jinping op aangedrongen Rusland onder druk te zetten om een einde te maken aan de "zinloze" oorlog in Oekraïne. Xi zou zijn steun hebben uitgesproken voor een vredesconferentie in Zwitserland, aldus Scholz.

2 uur geleden
Europese missie Rode Zee niet bedreigd door aanval Iran op Israël

LARISSA (ANP/RTR/AFP) - De marinemissie van de Europese Unie in de Rode Zee had niet te lijden onder de aanval van Iran op Israël afgelopen weekend. Wel zijn meer gevechtsschepen nodig om koopvaardijschepen te beschermen tegen aanvallen door Houthi-rebellen in Jemen, aldus de commandant van de missie. Volgens hem is door de enorme uitgestrektheid van het te bewaken gebied minstens een verdubbeling nodig, vooral als de scheepvaart weer toeneemt.

3 uur geleden