Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse winkels mogen op 15 juni weer open

Britse winkels mogen op 15 juni weer open

LONDEN (ANP/RTR) - Britse winkels mogen vanaf 15 juni weer open. Dat heeft premier Boris Johnson maandag bekendgemaakt op een persconferentie. Bijna alle winkels zijn al weken gesloten als maatregel tegen het coronavirus.

Vanaf 1 juni mogen ook markten in de buitenlucht en showrooms van autodealers weer open. Alle versoepelingen zijn wel onder de voorwaarde dat mensen zich aan de sociale afstandsregels houden, aldus Johnson. "Het zijn voorzichtige maar weloverwogen stappen op weg naar de wederopbouw van ons land", zei hij.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de afgelopen 24 uur 121 mensen met het coronavirus overleden. Het geregistreerde dodental staat nu op 36.914, het hoogste van Europa. Maar het aantal nieuwe sterfgevallen en besmettingen is sterk gedaald sinds het hoogtepunt van de crisis.

Rel

Johnson ging ook nog in op de rel rond zijn adviseur Dominic Cummings. Die raakte in opspraak doordat hij ondanks de strenge maatregelen tegen het coronavirus van Londen naar Durham reed. Hij beweerde geen regels te hebben gebroken.

Op zijn persconferentie zei Johnson dat hij geloofde dat geen van zijn medewerkers de boodschap had ondermijnd over hoe mensen kunnen helpen de uitbraak van het coronavirus aan te pakken. Hij betreurde wel de verwarring en woede die was ontstaan over de bewegingen van zijn senior adviseur.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Meer dan 70.000 coronadoden in Brazilië

BRASILIA (ANP) - Het aantal mensen dat in Brazilië is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is vrijdag de 70.000 gepasseerd. Dat heeft het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

1 uur geleden
'Politie begint zoektocht naar lichaam Maddie McCann'

LISSABON (ANP) - De Portugese politie is naar verluidt op zoek gegaan naar het lichaam van het vermiste Britse meisje Maddie McCann. Dat meldt The Daily Mail. Er zouden zoektochten zijn uitgevoerd in putten in Vila do Bispo, 20 minuten rijden ten westen van Praia da Luz waar het kind in mei 2007 verdween.

1 uur geleden
Frankrijk stopt met corona-noodtoestand

PARIJS (ANP) - De noodtoestand die wegens het nieuwe coronavirus 24 maart is uitgeroepen in Frankrijk, geldt zaterdag voor het eerst niet meer. De regering had dankzij de noodtoestand uitgebreide bevoegdheden om maatregelen af te kondigen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Daar viel onder meer een zeer strenge lockdown onder, waardoor Fransen op straffe van hoge boetes de deur niet uit mochten zonder eerst op schrift te zetten waarom ze op pad gaan.

1 uur geleden
'Californië laat 8000 gevangenen vrij wegens coronacrisis'

SAN FRANCISCO (ANP) - In de Amerikaanse staat Californië komen ongeveer 8000 gedetineerden uiterlijk in augustus vervroegd op vrije voeten in verband met de coronacrisis. Dat heeft de San Francisco Chronicle vrijdag bekendgemaakt. Gouverneur Gavin Newsom reageert daarmee op het verontrustende aantal besmettingen in verscheidene gevangenissen en op aandringen van parlementariërs en advocaten.

2 uur geleden
Vlak voor heropening Disney World 11.433 nieuwe corona-gevallen

MIAMI (ANP) - Aan de vooravond van de heropening van Disney World heeft de Amerikaanse staat Florida vrijdag 11.433 nieuwe corona-gevallen gemeld. Tot dusver kwamen er maar één keer eerder in 24 uur zoveel mensen bij die besmet waren geraakt. De gezondheidsautoriteiten gaven toe dat de jongste cijfers erop duiden dat het gevreesde virus zich nog ongecontroleerd verspreid in delen van de zuidelijke staat.

4 uur geleden
Laatste stappen invoering euro in Bulgarije en Kroatië

BRUSSEL (ANP) - Bulgarije en Kroatië hebben groen licht gekregen voor de laatste fase om hun nationale munten, de Bulgaarse lev en de Kroatische kuna, te kunnen vervangen door de euro. De Europese Commissie maakte dat vrijdag bekend. Het duurt nog wel minstens twee jaar voor in die landen daadwerkelijk met een euro kan worden betaald.

6 uur geleden
WHO meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

GENÈVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er wereldwijd 228.102 gevallen bij. Het vorige trieste record dateerde van 4 juli met 212.326. Het dagelijks dodental door Covid-19 bleef stabiel op ongeveer 5000. Inmiddels heeft de ziekte meer dan 555.000 mensen het leven gekost.

6 uur geleden