Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse volksgezondheidsminister sluit nieuwe lockdown niet uit

Britse volksgezondheidsminister sluit nieuwe lockdown niet uit

LONDEN (ANP) - De regering van het Verenigd Koninkrijk sluit niet uit dat een landelijke lockdown nodig is om de nieuwe opleving van het coronavirus de kop in te drukken. Minister Matt Hancock van Volksgezondheid zei vrijdagochtend er alles aan te doen om de bevolking te beschermen.

Volgens Britse media hebben wetenschappers die de regering adviseren, voorgesteld om in oktober een twee weken durende lockdown in te stellen. Hancock zegt tegen Sky News daar geen antwoord op te kunnen geven, maar in ieder geval een nieuwe landelijke lockdown nooit uit te sluiten. Hij noemt het een laatste reddingsmiddel. "Het is iets wat nooit van tafel is, maar het is ook niet iets dat we graag zien gebeuren. Het is de laatste verdedigingslinie."

Het aantal besmettingen in het Verenigd Koninkrijk loopt de laatste tijd fors op. Volgens Hancock verdubbelt het aantal ziekenhuisopnames ongeveer iedere acht dagen.

In het Verenigd Koninkrijk zijn sinds het begin van de uitbraak meer dan 380.000 besmettingen vastgesteld. In het land zijn ruim 41.000 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Het staat daarmee in de top vijf van landen met de meeste coronadoden.

Meer uit Buitenland

Kyiv krijgt toch gewenste langeafstandsraketten van VS

WASHINGTON (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft tijdens zijn bezoek aan Washington van president Joe Biden toch de toezegging gekregen voor "een klein aantal" zogenoemde ATACMS-langeafstandsraketten. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender NBC op basis van meerdere overheidsbronnen.

2 minuten geleden
Zelensky: strijd om Bachmoet gaat ook in de herfst en winter door

WASHINGTON (ANP) - Oekraïense troepen laten zich de komende maanden niet tegenhouden door koude en slechte weersomstandigheden in hun poging om de stad Bachmoet in het oosten van het land weer in te nemen, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens een gesprek met verschillende Amerikaanse media.

56 minuten geleden
EU keert eerste geld van migratiedeal uit aan Tunesië

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie maakt voor het eerst geld over aan Tunesië dat in het migratieakkoord met het Noord-Afrikaanse land is afgesproken. Dat liet tot nog toe op zich wachten, net als de uitwerking van de ruim twee maanden geleden gesloten overeenkomst.

2 uur geleden
Libië organiseert wederopbouwconferentie in zwaargetroffen Derna

DERNA (ANP/AFP) - De autoriteiten in het oosten van Libië organiseren op 10 oktober een internationale bijeenkomst in de kuststad Derna. Het moet gaan over de wederopbouw van de stad, die eerder deze maand zwaar werd getroffen door overstromingen.

2 uur geleden
Tientallen aanhoudingen bij Italiaanse actie tegen 'Ndrangheta

ROME (ANP) - In Italië zijn 52 mensen aangehouden bij een landelijke politie-actie tegen de misdaadorganisatie 'Ndrangheta. Ze worden volgens het Italiaanse persbureau ANSA beschuldigd van het vormen van een gewelddadige criminele organisatie die gericht is op drugshandel.

3 uur geleden
Oud-president CAR Bozizé bij verstek veroordeeld tot levenslang

BANGUI (ANP/AFP) - De voormalige president van de Centraal-Afrikaanse Republiek François Bozizé is bij verstek veroordeeld tot levenslange dwangarbeid. Hij is schuldig bevonden aan samenspanning en rebellie. Zijn twee zoons en twintig medeverdachten kregen dezelfde straf. Ook zij waren daarvoor niet in de rechtbank aanwezig.

4 uur geleden
Kremlin denkt dat ruzie tussen Polen en Oekraïne zal toenemen

MOSKOU (ANP/AFP) - De ruzie tussen Oekraïne en Polen over de handel in graan is ook in Rusland niet onopgemerkt gebleven. Het Kremlin denkt dat de spanningen tussen die twee bondgenoten alleen maar zullen toenemen. Sterker nog, Moskou verwacht ook ruzies tussen Kyiv en andere Europese landen. "Dat is onvermijdelijk", zei Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov.

5 uur geleden