Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse vakbond voetballers praat met sociale media over racisme

Britse vakbond voetballers praat met sociale media over racisme

LONDEN (ANP) - De Britse vakbond voor voetballers wil met socialemediabedrijven bekijken hoe vaker voorkomen kan worden dat spelers racistische boodschappen ontvangen. Directe aanleidingen waren gebeurtenissen van afgelopen weekeinde toen de zwarte aanvaller David McGoldrick (Sheffield United) en Wilfried Zaha (Crystal Palace) beledigd werden.

McGoldrick ontving een bericht vol scheldwoorden en racistische bejegeningen op Instagram. Hij maakte de tekst openbaar en zette erbij "2020 en dit is het leven". Zaha werd eveneens op Instagram gewaarschuwd om vooral niet te scoren tegen Aston Villa. Ook hij werd racistisch beledigd. De politie wist al snel een 12-jarige verdachte te arresteren.

"Instagram, Twitter en Facebook zijn relatief jonge bedrijven", zegt Iffy Onuora van de spelersvakbond. "De krantenwereld bestaat al heel lang. Toch is het een uitdaging om ook sociale media beter te ontwikkelen. We zijn in gesprek gegaan met Twitter, Facebook en Instagram. We willen kijken of we dingen kunnen veranderen zodat we zaken kunnen voorkomen die echt niet kunnen."

Meer uit Voetbal

Aanvoerder Van Dijk ontevreden over spel Oranje in balbezit

ROTTERDAM (ANP) - Aanvoerder Virgil van Dijk van het Nederlands elftal stapte maandag met een slecht gevoel van het veld na de zege van 3-0 op Gibraltar in de EK-kwalificatie. "Ja, het had beter gemoeten. Je probeert ze kapot te spelen. Dan moet je zuinig zijn in balbezit en soms snel van kant wisselen. We waren slordig in balbezit. Het was een hele lastige avond", zei hij tegen de NOS.

8 uur geleden
Bulgaren na ruime nederlaag bij Hongarije (3-0) naar laatste plek

BOEDAPEST (ANP) - Bulgarije heeft ook de tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van volgend jaar verloren. Het elftal van bondscoach Mladen Krstajic ging in Boedapest met 3-0 onderuit tegen Hongarije. Bulgarije, dat in 2004 voor het laatst meedeed aan een eindtoernooi, was het kwalificatietraject vrijdag gestart met een nederlaag tegen Montenegro (0-1). AZ-speler Milos Kerkez had een basisplaats bij Hongarije.

8 uur geleden
Doelpuntenfeestje van Oranje tegen Gibraltar blijft uit

ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd Gibraltar naar een grote nederlaag te spelen in de EK-kwalificatie. Drie dagen na de afgang in Frankrijk (4-0) zegevierde Oranje met slechts 3-0 in De Kuip.

8 uur geleden
Frankrijk wint tweede kwalificatieduel met 1-0 bij Ierland

DUBLIN (ANP) - Frankrijk heeft ook de tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2024 gewonnen. In Dublin waren de voetballers van bondscoach Didier Deschamps met 1-0 te sterk voor Ierland. Na de 4-0 tegen Oranje van afgelopen vrijdag gaan de Fransen in groep B aan de leiding met 6 punten.

8 uur geleden
Oranje scoort slechts driemaal tegen Gibraltar

ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal heeft de thuiswedstrijd tegen Gibraltar in de EK-kwalificatie met tegenvallende cijfers gewonnen. Oranje zegevierde met 3-0 in De Kuip, na een ruststand van 1-0.

8 uur geleden
Hartman debuteert in zijn geboorteland voor Gibraltar

ROTTERDAM (ANP) - Niels Hartman heeft zijn debuut gemaakt voor de nationale voetbalploeg van Gibraltar. De 22-jarige middenvelder, geboren in Schoonhoven, mocht in de slotfase van de uitwedstrijd tegen het Nederlands elftal invallen in De Kuip.

8 uur geleden
Vitesse houdt hoop op snel akkoord met stadioneigenaar

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft goede hoop deze week alsnog tot een akkoord te komen met de eigenaar van stadion Gelredome. Dat meldt een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving over een zogenoemd turbospoedappel dat de Arnhemse club heeft aangespannen.

10 uur geleden