Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse vakbond voetballers praat met sociale media over racisme

Britse vakbond voetballers praat met sociale media over racisme

LONDEN (ANP) - De Britse vakbond voor voetballers wil met socialemediabedrijven bekijken hoe vaker voorkomen kan worden dat spelers racistische boodschappen ontvangen. Directe aanleidingen waren gebeurtenissen van afgelopen weekeinde toen de zwarte aanvaller David McGoldrick (Sheffield United) en Wilfried Zaha (Crystal Palace) beledigd werden.

McGoldrick ontving een bericht vol scheldwoorden en racistische bejegeningen op Instagram. Hij maakte de tekst openbaar en zette erbij "2020 en dit is het leven". Zaha werd eveneens op Instagram gewaarschuwd om vooral niet te scoren tegen Aston Villa. Ook hij werd racistisch beledigd. De politie wist al snel een 12-jarige verdachte te arresteren.

"Instagram, Twitter en Facebook zijn relatief jonge bedrijven", zegt Iffy Onuora van de spelersvakbond. "De krantenwereld bestaat al heel lang. Toch is het een uitdaging om ook sociale media beter te ontwikkelen. We zijn in gesprek gegaan met Twitter, Facebook en Instagram. We willen kijken of we dingen kunnen veranderen zodat we zaken kunnen voorkomen die echt niet kunnen."

Meer uit Voetbal

NAC zonder uitpubliek in eerste uitwedstrijd nieuw seizoen

BREDA (ANP) - NAC mag in de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen geen supporters meenemen. De Bredase club is door de aanklager betaald voetbal van de KNVB bestraft omdat supporters vuurwerk afstaken tijdens het uitduel met Roda JC afgelopen maart. NAC had op dat moment nog een voorwaardelijke straf openstaan na eenzelfde incident tijdens de uitwedstrijd tegen De Graafschap in november vorig jaar.

13 minuten geleden
België met Witsel (35) naar EK voetbal

TUBEKE (ANP) - De Belgische bondscoach Domenico Tedesco heeft de 35-jarige Axel Witsel opgenomen in zijn EK-selectie. Witsel was op het WK eind 2022 voor het laatst actief voor de Rode Duivels.

53 minuten geleden
Servië met oud-Ajacied Tadic naar EK voetbal

BELGRADO (ANP) - Servië begint met voormalig Ajacied Dusan Tadic aan het EK voetbal. De Servische bondscoach Dragan Stojkovic heeft de huidige speler van Fenerbahçe opgenomen in zijn definitieve selectie.

1 uur geleden
Voetbalster Martens wilde al langer stoppen bij Oranje

WOLFHEZE (ANP) - Lieke Martens was al langer van plan te stoppen bij het Nederlands elftal. Volgens de nummer 2 op de topscorerslijst aller tijden is haar vorige week bekendgemaakte beslissing "niet iets van de laatste paar maanden". Bondscoach Andries Jonker zegt dat Martens in 2022 al wilde stoppen. Het lukte hem toen nog haar over te halen door te gaan, maar na de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland (vrijdag en volgende week dinsdag) zit het er voor de 158-voudig international echt op.

14 uur geleden
Martial vertrekt na negen jaar bij Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Anthony Martial vertrekt bij Manchester United, de club van trainer Erik ten Hag. Dat heeft de 28-jarige aanvaller uit Frankrijk bekendgemaakt via zijn Instagram. Hij had een aflopend contract.

14 uur geleden
Paauw herhaalt na benoeming: weren uitfans niet op mijn vizier

ZEIST (ANP) - Frank Paauw heeft na zijn verkiezing tot nieuwe voorzitter van de KNVB nogmaals gezegd dat het bij voorbaat weren van uitsupporters voor hem geen optie meer is. Die suggestie deed Paauw in het verleden als politiechef van Amsterdam, wat hem in de strijd om het voorzitterschap op felle kritiek vanuit supportersgroepen kwam te staan. De afgelopen weken nuanceerde Paauw die opmerkingen al.

15 uur geleden
Nieuwe KNVB-voorzitter Paauw overwoog zich terug te trekken

ZEIST (ANP) - De nieuwe KNVB-voorzitter Frank Paauw heeft na de kritiek op zijn kandidaatstelling overwogen om zich terug te trekken uit de strijd om het voorzitterschap. Dat gaf de hoofdcommissaris van de politie in Amsterdam aan nadat hij tijdens de bondsvergadering werd verkozen tot nieuwe voorzitter.

16 uur geleden