Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse vakbond kondigt grootste spoorstaking in ruim 30 jaar aan

Britse vakbond kondigt grootste spoorstaking in ruim 30 jaar aan

LONDEN (ANP) - Het Britse treinverkeer komt op drie dagen in juni volledig tot stilstand als het aan vakbond RMT ligt. Die heeft de grootste actie in de spoorsector in meer dan dertig jaar aangekondigd. Tot wel 50.000 werknemers leggen op 21, 23 en 25 juni het werk neer om hun eis voor meer loon en banen kracht bij te zetten.

"Spoorwegmedewerkers zijn verschrikkelijk behandeld en ondanks onze inspanningen tijdens de onderhandelingen hebben de werkgevers met steun van de regering hun zorgen niet serieus genomen", aldus de vakbond. Die wijst onder meer op de stijgende kosten van de dagelijkse uitgaven door de inflatie die richting de 10 procent gaat.

Ook de medewerkers van de metro in Londen, die vooral klagen over pensioenen en de werkdruk, doen mee op 21 juni. Zij staakten deze week al een etmaal, wat zorgde voor grote overlast in de hoofdstad.

De organisatie die de spoorbedrijven vertegenwoordigt heeft er bij de vakbonden op aangedrongen de stakingen af ​​te blazen. De sector zou het nog erg moeilijk hebben omdat het aantal reizigers nog een kwart onder het niveau van voor de coronapandemie ligt. Een staking zou loonsverhogingen bemoeilijken, aldus de Rail Delivery Group. Minister Grant Shapps van Transport zegt de impact van de stakingen in samenwerking met de spoorbedrijven zo beperkt mogelijk te willen houden.

Meer uit Financieel

Komst eerste nieuwe Airbus voor Transavia vertraagd door schade

SCHIPHOL (ANP) - De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

32 minuten geleden
Amazon mengt zich in AI-chatbotstrijd met werkhulp Q

SEATTLE (ANP) - Amazon introduceert zijn eigen chatbot die werkt met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Het AI-programma, dat Q heet, is vooral bedoeld voor hulp op het werk en kan volgens Amazon bijvoorbeeld helpen bij programmeren en het schrijven van teksten. Hiermee gaat het tech- en webwinkelbedrijf een concurrentiestrijd aan met Microsoft en Google, die al eigen zoek- en chatfuncties hebben met geavanceerde AI.

1 uur geleden
Beleggers op het Damrak terughoudend, DSM-Firmenich weer omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De beleggers op het Damrak deden het dinsdag voorzichtiger aan, nadat er maandag een einde kwam aan de aandelenrally van vier weken op Wall Street. De stijgende lijn werd dinsdag echter weer hervat in New York en dat bood steun aan de beurshandel in Europa.

3 uur geleden
G-Star moet Vietnamese fabriek 2,5 miljoen betalen om plotse exit

AMSTERDAM (ANP) - Kledingmerk G-Star moet een Vietnamese fabriek 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) betalen als schadevergoeding voor het plotseling stopzetten van de samenwerking. De textielfabriek moest de deuren sluiten na het plotse vertrek van de Nederlandse denimspecialist. Volgens de rechtbank in Amsterdam staat het miljoenenbedrag gelijk aan de schade die de fabriek daardoor leed.

3 uur geleden
Britse overheid 1,4 miljard kwijt aan fraude bij coronaleningen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse overheid heeft banken 1,4 miljard pond (1,6 miljard euro) uitgekeerd omdat er mogelijk is gefraudeerd met coronaleningen door mkb'ers. Het gaat om leningen waarvoor de overheid volledig garant stond.

3 uur geleden
Groep autodealers VS: geen dwangmaatregelen elektrische auto's

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Een groep Amerikaanse autodealers roept de regering Biden op om terug te komen op regelgeving die voorschrijft dat in 2032 twee op de drie auto's die in de Verenigde Staten worden verkocht elektrisch moeten zijn. De autodealers schrijven in een brief aan president Joe Biden dat de meeste autokopers in de VS nu niet geïnteresseerd zijn in het kopen van elektrische auto's. Ook niet met stimuleringsmaatregelen van de overheid.

4 uur geleden
DHL heeft drukste bezorgdag ooit in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Pakketbedrijf DHL heeft dinsdag ruim 2 miljoen pakketten verwerkt in Nederland en daarmee is het de drukste dag voor het bedrijf ooit. Het record stond op de dinsdag na Black Friday vorig jaar, met 1,6 miljoen pakketten. Ook op de 4300 servicepunten van DHL werd dinsdag een recordaantal van meer dan 300.000 pakketten bezorgd.

4 uur geleden