Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Britse telecomprovider O2 gaat weer roamingkosten rekenen'

'Britse telecomprovider O2 gaat weer roamingkosten rekenen'

LONDEN (ANP) - De Britse telecomprovider O2 is van plan weer roamingkosten te gaan rekenen aan Britten die op vakantie gaan naar landen binnen de Europese Unie. Dat schrijft de Britse krant The Independent. In een email aan klanten kondigde O2 wijzigingen in het roamingbeleid aan per 2 augustus. Bij O2 was niet direct iemand bereikbaar voor commentaar.

Roaming betekent dat een telefoon verbinding maakt met een buitenlands netwerk. De extra kosten die daarvoor werden gerekend binnen de EU werden in 2017 afgeschaft. Dat gold toen ook voor het Verenigd Koninkrijk dat toen nog onderdeel uitmaakte van het blok.

Voor elke gigabyte aan data dat wordt verbruikt boven de nieuwe limiet van 25 GB moet straks door O2-klanten 3,50 pond worden betaald. De maatregel volgt op het Brits-Europese handelsakkoord dat op kerstavond werd gesloten met betrekking tot de brexit. De mogelijkheid om weer roamingkosten te gaan rekenen na het vertrek van de Britten uit de EU werd in die overeenkomst opengelaten.

Eind vorig jaar zeiden alle grote Britse aanbieders nog dat zij niet van plan waren opnieuw roamingkosten in te voeren. Vanuit de politiek klonk toen al wel dat er geen plannen waren om de telecomaanbieders daarvan te weerhouden. De plannen van O2 nu komen op het moment dat de Britse premier Boris Johnson stilstond bij het feit dat het vijf jaar geleden was dat de Britten voor de brexit stemden.

Meer uit Financieel

Ryanair verwacht geen hinder van stakingen Spaans cabinepersoneel

MADRID (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht niet dat de stakingen van het in Spanje gevestigde cabinepersoneel tot problemen gaan leiden. Die stakingen zouden in augustus of september plaatsvinden. Volgens Ryanair gaat het echter om stakingen van kleine vakbonden die "slechts een handvol werknemers van ons Spaanse cabinepersoneel vertegenwoordigen".

23 minuten geleden
Vaccinmaker Novavax keldert op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Novavax zag dinsdag ruim 16 procent van de beurswaarde verdampen op de aandelenmarkten in New York. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar vanwege teleurstellende verkopen van zijn coronavaccin. Novavax heeft een zogenoemd eitwitvaccin ontwikkeld tegen het coronavirus als alternatief voor de zogeheten mRNA-vaccins van Moderna, Pfizer en BioNTech, die zijn gemaakt met de nieuwste technologieën. De vraag naar het vaccin van Novavax valt echter tegen.

30 minuten geleden
Eerste Deense supermarkten 7-Eleven weer open na hackaanval

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De Amerikaanse supermarktketen 7-Eleven zegt dinsdag zijn winkels in Denemarken langzaamaan weer te heropenen. Maandag moest de Deense tak van 7-Eleven alle winkels sluiten nadat een hacker de kassasystemen had aangevallen.

55 minuten geleden
Autoverzekeringen goedkoper ondanks hoge inflatie

EINDHOVEN (ANP) - Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van dit jaar goedkoper geworden. Dit constateert de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl. Volgens de site komt dit onder meer doordat er vorig jaar minder sprake was van autobranden en andere vormen van voertuigcriminaliteit.

1 uur geleden
Mark Zuckerberg kondigt nieuwe privacyfuncties aan voor WhatsApp

MENLO PARK (ANP) - Berichtendienst WhatsApp voert veranderingen door waardoor de privacy van gebruikers moet verbeteren. Topman Mark Zuckerberg van moederconcern Meta Platforms heeft dat laten weten in een post op Facebook.

2 uur geleden
Huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar WK voetbal

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - De huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal dat vanaf 21 november in het Arabisch emiraat wordt gehouden. Bewoners in populaire buurten zeggen dat ze gedwongen worden in te stemmen met huurverhogingen van 40 procent en contractperiodes van twee jaar. Sommige van hen zijn gedwongen hun huis te verlaten omdat ze de huur niet meer kunnen betalen.

2 uur geleden
Italianen hoeven pizza's van Domino's niet, pizzamaker vertrekt

NEW YORK (ANP) - Domino's Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza's van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino's daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino's in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.

3 uur geleden