Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Britse telecomprovider O2 gaat weer roamingkosten rekenen'

'Britse telecomprovider O2 gaat weer roamingkosten rekenen'

LONDEN (ANP) - De Britse telecomprovider O2 is van plan weer roamingkosten te gaan rekenen aan Britten die op vakantie gaan naar landen binnen de Europese Unie. Dat schrijft de Britse krant The Independent. In een email aan klanten kondigde O2 wijzigingen in het roamingbeleid aan per 2 augustus. Bij O2 was niet direct iemand bereikbaar voor commentaar.

Roaming betekent dat een telefoon verbinding maakt met een buitenlands netwerk. De extra kosten die daarvoor werden gerekend binnen de EU werden in 2017 afgeschaft. Dat gold toen ook voor het Verenigd Koninkrijk dat toen nog onderdeel uitmaakte van het blok.

Voor elke gigabyte aan data dat wordt verbruikt boven de nieuwe limiet van 25 GB moet straks door O2-klanten 3,50 pond worden betaald. De maatregel volgt op het Brits-Europese handelsakkoord dat op kerstavond werd gesloten met betrekking tot de brexit. De mogelijkheid om weer roamingkosten te gaan rekenen na het vertrek van de Britten uit de EU werd in die overeenkomst opengelaten.

Eind vorig jaar zeiden alle grote Britse aanbieders nog dat zij niet van plan waren opnieuw roamingkosten in te voeren. Vanuit de politiek klonk toen al wel dat er geen plannen waren om de telecomaanbieders daarvan te weerhouden. De plannen van O2 nu komen op het moment dat de Britse premier Boris Johnson stilstond bij het feit dat het vijf jaar geleden was dat de Britten voor de brexit stemden.

Meer uit Financieel

Point Biopharma schiet omhoog op Wall Street na overnamenieuws

NEW YORK (ANP) - Het medische bedrijf Point Biopharma is dinsdag fors meer waard geworden op de beurs in New York. De grotere farmaceut Eli Lilly koopt de ontwikkelaar van nieuwe behandelingen van kanker voor 1,4 miljard dollar, maakten de twee bedrijven bekend.

14 minuten geleden
Toch geen nabetaling van FrieslandCampina voor Thaise klant

BANGKOK (ANP) - FrieslandCampina hoeft een klant in Thailand toch geen nabetaling te doen van omgerekend 58 miljoen euro. Dat heeft het gerechtshof voor Handelszaken in Thailand geoordeeld. Een lagere rechter oordeelde twee jaar geleden dat het zuivelconcern vermeende schade van die klant wel moest vergoeden. Maar daartegen ging FrieslandCampina in beroep.

1 uur geleden
Huizen in EU voor het eerst sinds 2014 goedkoper dan jaar eerder

LUXEMBURG (ANP) - Huizen in de Europese Unie zijn in het tweede kwartaal gemiddeld 1,1 procent in prijs gezakt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het is voor het eerst in negen jaar tijd dat de huizenprijzen in het landenblok op jaarbasis zijn gedaald, meldt Europees statistiekbureau Eurostat.

2 uur geleden
Geldmaat: klanten Rabobank en ING kunnen contactloos geld opnemen

WEESP (ANP) - Klanten van Rabobank en ING kunnen vanaf dinsdag geld opnemen uit een automaat zonder dat ze een bankpas in de geldautomaat hoeven te steken. Dit meldt Geldmaat, dat alle pinautomaten in Nederland in handen heeft. Een woordvoerster van Geldmaat meldt dat klanten van andere banken later ook contactloos geld op kunnen nemen. Klanten moeten daarbij nog wel de pincode intoetsen.

2 uur geleden
Spaanse elektrische autofabrikant maakt debuut op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beursgang van de Spaanse elektrische voertuigenfabrikant QEV Technologies op de Amsterdamse beurs levert het bedrijf een beurswaarde van 221 miljoen euro op. De notering volgde na een fusie met een lege beurshuls. Met het opgehaalde kapitaal wil QEV de productie in een voormalige Nissan-fabriek in Barcelona opvoeren.

2 uur geleden
Damen eist compensatie overheid om sancties tegen Rusland

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen eist compensatie van de Nederlandse overheid voor financiƫle schade als gevolg van de sancties tegen Rusland. Daarvoor heeft het concern een rechtszaak aangespannen, bevestigt Damen na berichtgeving van persbureau Bloomberg.

3 uur geleden
Turkse inflatie loopt op tot ruim 61 procent

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turken waren in september ruim 61 procent meer kwijt aan hun boodschappen en diensten zoals een kappersbezoek. Daarmee is de inflatie in het land toegenomen in vergelijking met de voorgaande maanden.

4 uur geleden